„Manto Stonkaus nebus poroje podcastų, manau, žinot dėl ko“, – savaitgalio įvykius prisiminę kalbėjo tinklalaidės kūrėjai.

M. Katleris, R. Mackevičius ir „Vėl tie patys“ naujausio epizodo svečias Mantas Bartuševičius trumpai aptarė bičiuliui nutikusią situaciją.

„Sunku kažką pasakyti. Mes toj situacijoj nebuvom, nematėm ir nepalaikom. Kai Mantas grįš į podcastą, galės papasakoti iš savo perspektyvos, kaip viskas yra“, – sakė Rolandas Mackevičius.

„Kiti sako, kad kai Stonkus tai padarė, visi tyli. Bet aš nežinau – o ką čia reikėtų sakyti? Visi smerkia šitą poelgį. <...> Tą akimirką, kai aš taip padarysiu – jeigu taip padarysiu – aš noriu, kad visi pasmerktų. Čia yra visiškai smerktinas dalykas. Ir jeigu viešai aš pasakau, kad smerkiu šitą poelgį, tai nereiškia, kad aš jam asmeniškai nepalinkėsiu stiprybės. Nesu „brand'as“, kuris „cancel'ins“ ir kitą draugą pasiims“, – tikino „Vėl tie patys“ svečias Mantas Bartusevičius.

„Nei aš, nei Rolandas neteisinam šito poelgio“, – pridūrė geras M. Stonkaus bičiulis M. Katleris.

„Manau, pagrindinis ir svarbiausias dalykas šioje situacijoje, koks tik gali būti, tai galimybė pasimokyti iš svetimų klaidų. Patiems niekada to nekartoti ir pasimokyti iš klaidų. Taip gali nutikti bet kam, bet kada, jeigu vartodami alkoholį neteksite proto ar savikontrolės, arba neturėsite draugų, kurie jus palaikys. Nepamirškite klausyti už save blaivesnių, jie gali pasakyti teisingą sprendimą“, – kalbėjo R. Mackevičius.

Drauge su M. Stonkumi tinklalaidę „Vėl tie patys“ kuriantys bičiuliai tikino asmeniškai sulaukę daugybės žinučių bei komentarų apie įvykusią situaciją – kai kurie savo nuomonę išsakė ir po visiškai su įvykiu ar Mantu nesusijusiuose įrašuose.

„Mes, „Negyvas eteris“, esame paskutiniai žmonės, kurie nutrauksim ryšius su Mantu. <...> Mes esam draugai. Čia nėra pateisinamas dalykas, bet visko būna. Mes esam ir kolegos, ir draugai, kartu įkūrėm šitą kanalą. Tai realiai parodo, kaip mes turim vertinti tai, ką turim. Kai tu dirbi kitam, vedi renginį, visada visi gali nutraukti ryšius su tavimi. Bet mes tinklalaidę darom trise, mes esam šeima“, – sakė „Vėl tie patys“ kūrėjas M. Katleris.

„Jei taip atsitiktų giminaičiui, jūs juk jo neišsižadėtumėt. Nenutrauktumėt su juo ryšių. Jis mums yra labai artimas žmogus, mes kaip asmenybę jį psichologiškai, morališkai palaikysim, o apie sankcijas už jo padarytą nusižengimą nuspręs teismas“, – kalbėjo R. Mackevičius.

„Jis bus nubaustas, teismui neįdomu, su statusu jis ar be. Jis neišlips sausas iš tos balos“, – neabejojo M. Katleris.

Po trečiadienį vakare pasirodžiusiu 89-uoju „Vėl tie patys“ epizodu netrukus pasipylė žiūrovų komentarai. Dauguma jų buvo skirti Manto Stonkaus situacijai aptarti. Dauguma į įvykį bandė pažvelgti su humoro potekste, netrūko ir pašiepiančių juokelių.

Visą „Vėl tie patys“ epizodą galite pamatyti čia:

Kad M. Stonkus buvo sulaikytas neblaivus, „Delfi“ patvirtino Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai.

„Spalio 29 dieną, 22.40 val. buvo sulaikytas neblaivus automobilį vairavęs vyras“, – neatskleisdama vyro pavardės, tačiau, kaip galima suprasti dėl sutampančios datos ir aplinkybių, apie M. Stonkaus įvykį trumpai komentavo Asta Šuminienė.

Vyrui, sėdusiam prie „Suzuki“ vairo, nustatytas 1,67 promilių girtumas. Ar vyras įkliuvo reido metu, ar viršijo greitį, ar elgėsi kelyje neprognozuojamai įvardyti atstovė spaudai negalėjo.

Apie įvykį M. Stonkus pats pranešė socialiniame tinkle.

„Sveiki, Artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties.

Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau už automobilio vairo. Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks. Klydau. Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams. Priisimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę. Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manim tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – feisbuke skelbė M. Stonkus.

Kiek vėliau „Delfi“ gavo skaitytojo, dirbusio policijos tyrėju, laišką. Šis tikino, kad toks garsenybės poelgis negali būti pateisinamas ir pasidalino savo patirtimi.

„Geriate ir net negalvojate apie atsakomybę. Kai nuo Jūsų žūsta kažkieno vaikai, tėvai, artimieji, draugai. Dirbau policijoje. Ne kartą teko įvykio vietoje dėl girto vairuotojo kaltės forminti įvykį ir matyti kančias tų sužalotų žmonių, kuriems negali padėti, nes reikia gaisrininkų pagalbos, nes žmogus negali išlipti iš automobilio su prispaustom kojom. O šalia stovi tėvai ir nieko negali savo vaikui padėti. O tu, policijos tyrėjas, stovi ir brauki ašarą. Nes nebuvote žiaurios avarijos vietoje ir nežinote, kaip tai yra. Kai avarijos kaltininkas girtas chamas... Jūsų atsiprašymas viešoje erdvėje yra niekinis, esate ne „piemenys“. Tiek Mildažytė, tiek kiti visuomenės „herojai“ viešai atsiprašo, bet, manau, jie nesuvokia realios jų poelgio prasmės.

Kiti juos pateisina sugalvodami visokių interpretacijų. Bet kai tuos herojų palaikytojus pasieks, neduok Dieve, konkreti Mildažytės ar Stonkaus auka, tada į viską reaguosite kitaip. Nes nežinote, kad dėl tokių „vienkartinių“ žūsta niekuo nekalti žmonės...“, – rašė „Delfi“ skaitytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)