Neblaivi prie vairo policijai įkliuvusi eterio žvaigždė žiemos švenčių laukia su nerimu – pranešama, kad ikiteisminis tyrimas buvo baigtas, o jo medžiaga sėkmingai perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui, kuris bylą planuoja atversti gruodžio 22-ąją.

„Jau yra paskirta data, tai – gruodžio 22 d.“, – Delfi patvirtino teismo atstovė.

Prieš pat laukiamiausias metų šventes įvyksiantis posėdis E. Mildažytei kol kas palankus tik tuo, kad byla bus pradėta nagrinėti nuotoliniu būdu. Tai reiškia, kad televizijos garsenybei bei jos gynėjui neteks atverti teismo durų, – užteks dalyvauti posėdyje per „Zoom“ platformą.

Minima byla nėra laikoma sudėtinga, todėl gali būti, kad teismo verdiktą E. Mildažytė išgirs dar šiemet.

Baudžiamajame kodekse nurodoma, kad asmuo už vairavimą nustačius 1,51 ir daugiau promilių neblaivumą yra baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų. Eterio žvaigždei gresia netekti ir vairuotojo pažymėjimo.

Primename, kad garsi televizijos laidų vedėja bei prodiuserė E. Mildažytė policijai įkliuvo rugsėjo 19 d. Moteris vairavo neblaivi. Alkotesteris tuomet parodė 2,36 prom. – tai vidutinis girtumas, dėl kurio 55-erių eterio žvaigždės laukia teismas.

E. Mildažytei teko nakvoti areštinėje, iš ten buvo paleista po paros. Apie įvykusį skandalą ji pirmąsyk prabilo tos pačios dienos pavakarę ir viešai dėl visko atsiprašė.

Žinoma moteris išsiuntė laišką savo darbovietei – LRT. Jame televizijos laidų vedėja atsiprašė visų, kuriuos nuvylė ir užgavo šiuo savo nederamu poelgiu, bei neslėpė jaučianti didžiulę gėdą.

„Suprantu ir pripažįstu, kad pati sudaviau baisų smūgį visam savo gyvenimui. Labai prašau man atleisti“, – atsiųstame laiške rašė E. Mildažytė.

Eterio veidas taip pat pridūrė, kad labai išgyvena dėl to, jog sukėlė pavojingą situaciją.

E. Mildažytė – puikiai žinoma ne tik televizijos žiūrovams. Ji – žurnalistė, publicistė, TV laidų prodiuserė, visuomenės veikėja. Šiemet Delfi skelbtuose Įtakingiausių šalies popkultūros atstovų sąrašuose garsiai moteriai elitas skyrė 7-ą, o tauta – 9-ą vietą.

Žiniasklaidoje Edita dirba nuo 1987 m. Per tą laiką ji kūrė ar prisidėjo kuriant ne vieną didžiulio populiarumo sulaukusį projektą. Ilgą laiką vedė laidą „Bėdų turgus“, pastaruoju metu turėjo savo autorinę pokalbių laidą „Vakaras su Edita“. E. Mildažytė taip pat garsėja kaip sėkmingų ir daugeliui pagalbos ranką ištiesusių labdaringų projektų autorė, renginių vedėja. 2014 m. režisavo Lietuvos dainų šventę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (601)