Moteris „Delfi“ papasakojo, kad anksčiau tokių vaizdų šalia namų nematydavo, tačiau dabar narkomanus užfiksuoja kasdien.

„Jau prieš keletą mėnesių Fabijoniškių mikrorajone pradėjome pastebėti gana nemažai galimai nuo narkotikų apsvaigusių asmenų. Ne šiaip girtų marozų su gobtuvais ant galvų, o tikrų tikriausių narkomanų, kurie tikrai nepasitenkina vien tik „žolės“ rūkymu, – sako netoli jos namų vykstančiais nelegaliais žmonių veiksmais pasipiktinusi Goda. – Aš čia gyvenu jau 19 metų ir iki šiol niekada gyvenime nieko panašaus nesu mačiusi.“

Pasak G. Petrauskienės, užfiksavusios ne vieną įrodymą apie netoliesi vartojamus ir parduodamus narkotikus(vaizdo įrašą žr. straipsnio viršuje), ji visą turimą informaciją yra perdavusi ir policijai, tad situacija yra žinoma ir jiems.

„Toks vaizdas dabar čia – vos ne kasdien. Vedi vaiką į darželį ir matai, kaip kažkoks žmogus guli ant asfalto ir kratosi arba eina važiuojamąja kelio dalimi ir nė nemato, kas vyksta aplinkui, – stebisi moteris. – Štai neseniai eidama pasiimti iš darželio vaikų pastebėjau, kaip prie vienoje mikrorajono gatvėje esančio namo stovi žmogus, rankoje laiko 20 eurų kupiūrą. Visas susilenkęs, bando kažkam rašyti žinutę. Matyt, rašė platintojui, kad įleistų – ir išties, po kelių minučių jis jau buvo laiptinėje. Jei tuo metu būčiau buvusi be vaikų, būčiau pasekusi jį ir filmavusi toliau. Tačiau šiuo atveju iškviečiau policiją.“

Goda papasakojo, kad ne kartą yra mačiusi konkretų vaizdą, kaip žmogus leidžiasi narkotikus švirkštu. Pasak jos, visa tai vyksta per kelis metrus nuo vaikų ugdymo įstaigų.

„Nors mūsų mikrorajone – Fabijoniškėse – dabar labai dažnai sukiojasi policija, tai nepadeda. Jie nė nesislepia! Ir savo reikalus atlieka vidury baltos dienos. Turiu video medžiagą, kaip prie mokyklos dienos metu jie leidžiasi dozę. Mano brolis, gyvenantis tame pačiame rajone, taip pat yra matęs panašių momentų, kurie pranoksta net lakiausią vaizduotę – kartą moteris nusimovė kelnes, kad galėtų susileisti dozę į koją, – pasakoja G. Petrauskienė. – Mano nuomone, tai yra labai baisu. Ir tuo labiau, kad mano minimas narkotikų prekybos taškas yra tiesiai prieš vaikų darželį. 5 žingsniai iki jo! Aplink nuolat zuja vaikai. Šalia – ir mokykla. Iš tiesų pasipiktinusi ne tik aš – pasipiktinę visi kaimynai.“

Su esančia nemalonia situacija kovojanti moteris patikina, kad nors iš išorės šie žmonės atrodo gana bauginančiai, vis tik didelės realios grėsmės ji nematanti.

„Galbūt jie ir neatrodo tokie, kurie galėtų trikdyti saugumą ar užpulti. Mano akimis jie baikštūs. Bet atrodo bauginančiai – Helovino naktį tokį pamačiusi dėčiau į kojas. Aš visada juos filmuoju, fiksuoju kaip įrodymą, bet jie nemato, akys užvirtusios, baltos. Jie tikri zombiai“, – sako Goda.

Dėl redakcijai žinomo adreso, kuriame galimai platinamos narkotinės medžiagos, Delfi kreipėsi ir į policijos atstovus.

„Asmens informacija gauta, šiuo metu tikrinama. Nustačius vartojimo ar prekybos faktą, priimami procesiniai sprendimai pagal LR ANK arba LR BK.

Vaizdo įrašas, kuriame yra užfiksuoti tik vaikštantys asmenys, naudos neduoda. Jei būtų pranešama 112 ir būtų išsiųstos pajėgas bei pavyktų vietoje sulaikyti asmenis, būtų taikoma ANK atsakomybė už vartojimą.

Jei pas asmenis būtų rasta narkotinių medžiagų – tada grėstų BK atsakomybė už laikymą. Jei pavyksta nustatyti platinimo vietą, tuomet taikoma BK atsakomybė už platinimą.

Norėčiau tik patikslinti, kad dėl minėto adreso policija gavo kelis pranešimus tik nuo š.m. spalio 19 d. Todėl šiuo metu dar tikrinama pateikta informacija“, – „Delfi“ komentavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)