„Laimingas (ir sveikas) gimtadienis.

Modesta Vžesniauskaitė visada pasirūpina, kad mano gimtadienis būtų ypatingas. Šiais metais be nedidelio susibūrimo ta proga ji suplanavo visą savaitgalį mūsų namuose Stafordšyre su šeima ir bičiuliais, dauguma kurių pas mus atskrido iš Monako.

Penktadienio vakarą ėjome į vietos alinę – daugumai mūsų bičiulių iš užsienio tai buvo pirmas kartas tikroje angliškoje alinėje – aš gaminau vakarienę.

Šeštadienio popietę po trumpos ekskursijos po apylinkes mūsų svečiai, tarp kurių kaip visada buvo daug dosnių @caudwellchildren fondo rėmėjų, apsilankė @keeleuniversity esančiame „Caudwell International Children’s Centre“ centre, kuriam vadovauja @trudi_beswick.

Mūsų apsilankymas sutapo su viena iš labdaros fondo „Short Break“ reguliarių veiklų vaikams su negalia ir labdaros fondo ambasadoriaus, 14 kartų paraolimpinių žaidynių čempiono @sirleepearson kalba. Labai džiaugiuosi, kad mūsų bičiuliai galėjo ne tik apžiūrėti patį centrą, bet ir savo akimis pamatyti, kam naudojami jų pinigai, tas šypsenas vaikų veiduose.

Pagrindinė gimtadienio šventė laukė šeštadienio vakarą. Žinoma, kai namuose apsistoja tiek draugų, neturėjau abejonių, jog laukia vakarėlis. Tik nežinojau, kad jis bus teminis, man tai buvo staigmena – gydytojai ir seselės. Viską suplanavo @modesta.vzesniauskaite.

Tema labai gerai apgalvota, tikrai norėčiau sveiki greičiau, bet kai įžengiau į kambarį ir pamačiau visas tas uniformas, ne juokais apstulbau. Tai man priminė tas pirmas pasimetimo dienas ligoninėje, kur atsidūriau rugpjūtį po incidento su dviračiu. Tai buvo skaudžiausia avarija mano gyvenime.

Bet tai tebuvo akimirkos sugrįžimas į ligoninės dienas. Nuostabi šeima, geriausi draugai, puikus maistas ir muzika, įskaitant ir vieno geriausių Vest Endo atlikėjo @haydonmusic iš @thriller_live, kur prieš pandemiją dal spėjome apsilankyti su šeima, pasirodymą – tai buvo fantastiškas būdas praleisti laimingą ir sveiką gimtadienį.

Ačiū visiems, padėjusiems mums švęsti. Dabar savaitgalį lauksime Modestos gimtadienio!“, – rašė 69-ąjį gimtadienį atšventęs milijardierius.


Delfi primena, kad neseniai olimpietės Modestos Vžesniauskaitės mylimasis, neseniai važiuojant dviračiu pateko į incidentą: sprogus padangai griuvo ir dėl sunkių traumų sraigtasparniu buvo skubiai išgabentas į ligoninę. Paaiškėjo, jog verslininkas patyrė net 11 kaulų lūžių, jam teko kovoti dėl savo gyvybės ir ištverti ne vieną operaciją.

Tuo tarpu šių metų rugsėjo pabaigoje Monake įsikūrusiame viešbutyje „Monte Carlo Bay“ įvyko olimpietės lietuvės Modestos Vžesniauskaitės mylimojo milijardieriaus, filantropo ir kelių labdaros fondų steigėjo Johno Caudwello organizuojamas labdaros vakaras. Renginio metu negalią turintiems vaikams buvo surinkta įspūdinga pinigų suma, o violetiniu kilimu žengė žinomi žmonės ir iš Lietuvos.

Kasmet „Caudwell Children“ organizuojamas vakaras buvo skirtas suburti žmones geram tikslui – padėti negalią turintiems vaikams, gyvenantiems Didžiojoje Britanijoje.

„Modesta ir aš vis dar negalime atsigauti po fantastiškos sėkmės jau šeštąjį kartą Monake vykusiame „The Butterfly Ball“. Mums pavyko surinkti 1.52 milijono svarų paramą vaikų fondui „Caudwell Children“. Ypač didžiuojamės atsižvelgę į tai, kokie sudėtingi buvo praėję metai“, – džiaugėsi J. Caudwellas.


Monake įsikūrusiame „Monte Carlo Bay“ viešbutyje vykusiame pokylyje buvo nutiestas violetinis kilimas – juo žengė garbūs svečiai, kurių buvo ir iš Lietuvos. Su vos pusmečio sūneliu Williamu Johnu dalyvavo ir labdaros vakaro šeimininko mylimoji Modesta Vžesniauskaitė.

Keliomis akimirkomis iš renginio socialiniuose tinkluose dalinosi ir žinoma nuomonės formuotoja, TV laidų bei renginių vedėja Indrė Kavaliauskaitė. Moteris buvo pasipuošusi puošnia balta suknele.

J. Caudwello surengtame labdaros vakare dalyvavo ir lietuvis verslininkas Danielius Bunkus. Vyras socialiniuose tinkluose dalinosi akimirkomis iš gero bičiulio surengto vakaro, taip pat palaikė kompaniją 72-ejų britų turtuoliui Duncanui Bannatyne.

Kas tas Johnas Caudwellas?

69 metų Johnas Caudwellas gimė 1952 metų spalio 7 dieną, jis britų verslininkas milijardierius ir filantropas, įkūręs mobilių telefonų prekybos platformą „Phones4u“. 1987 metais Johnas kartu su broliu Brianu įkūrė bendrovę „Midland Mobile Phones“ ir pradėjo prekybą mobiliojo ryšio telefonais, tuo metu „Motorola“ telefonai kainavo po 1350 svarų. Netrukus verslas virto „Caudwell Group“, kuriai priklausė ir mobiliojo ryšio tiekėjas „Singlepoint“ ir „Phones4u“. 2003 metais J. Caudwellas už 405 mln. svarų „Singlepoint“ pardavė „Vodafone“, o 2006 metais už 1,5 mlrd. svarų ir „Phones4u“ imperiją.

Kiek vertas J. Caudwello turtas?

J.Caudwellas tikrai labai turtingas žmogus. Remiantis 2020 metų „Sunday Times Rich List“, jo turtas vertas 1,566 mlrd. svarų – 10 mln. svarų mažiau nei 2019 metais. Skaičiuojama, kad turtas galėjo sumažėti dėl ambicingo prabangaus būsto Londone remonto projekto. Jis – 91-asis turtingiausių sąraše. Šiandien jis yra aktyvus filantropas, prižadėjęs išdalyti 70 proc. savo turto ir pareiškęs, kad „palikti savo vaikams milijardą svarų sterlingų niekada nebus geras sprendimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)