Civilinė byla iškelta dėl materialinio išlaikymo nepilnamečiams vaikams priteisimo iš senelių.

Nagrinėjime dalyvavo Rolando mama Asta Damijonaitienė, Rūta Ščiogolevaitė bei jos mama Vitalija, vaiko teisių apsaugos specialistė bei abiejų šalių advokatai – Rūtą atstovaujanti Gintarė Girdzijauskienė bei Rolando šeimą atstovaujanti Sigrida Eglė Šalūgaitė.

Teismas bylos nagrinėjimą abiejų šalių pateiktais prašymais pripažino neviešu, todėl žiniasklaidos atstovams joje dalyvauti uždrausta.

Skyrybos prasidėjo prieš dvejus metus

Prieš beveik dvejus metus R. Ščiogolevaitė su vaikais išsikraustė iš bendrų namų, nes, kaip pati sakė, nebegalėjo daugiau gyventi su sutuoktiniu ir vaikų tėvu. Tačiau skyrybų procesas, panašu, bus itin ilgas ir sudėtingas – santuoką dainininkė siekia nutraukti dėl vyro kaltės, o R. Damijonaitis su tuo nesutinka.

Ne gana to, šioje istorijoje atsirado ir naujas faktas. Penkis vaikus auginanti dainininkė dar kartą kreipėsi į teismą ir į jį padavė R. Damijonaičio motiną.

R. Ščiogolevaitė, auginanti penkis vaikus, ne kartą yra minėjusi, kad tokią šeimą išlaikyti nėra lengva. Tokiu pagrindu ji grindžia ir naująjį savo žingsnį, kuriuo siekia prisiteisti finansinę pagalbą iš savo sutuoktinio ir vaikų senelių.

Toks ėjimas teismų praktikoje nėra dažnas atvejis. Įprastai sutuoktiniai finansinius klausimus aiškinasi tarpusavyje, net jei pereinama ir prie bylinėjimosi.

Delfi dėl šios situacijos bandė susisiekti su R. Damijonaičiu, tačiau kol kas to padaryti nepavyko.

R. Ščiogolevaitė ir R. Damijonaitis iš viso susilaukė keturių vaikų. Dar vieną atžalą pora augino iš ankstesnių dainininkės santykių su šokėju Deividu Meškausku.

Neseniai R. Damijonaitis Delfi davė išskirtinį ir atviriausią savo gyvenimo interviu, kuriame papasakojo mažai kam žinomų detalių apie jųdviejų santuoką ir skaudžias skyrybas.

Rolandas nesutinka ne tik su tuo, kad dėl skyrybų yra kaltas jis, bet taip pat neigia ir tai, jog prieš Rūtą naudojo fizinį ar psichologinį smurtą.

Be to, verslininkas pasakojo, jog žinia apie skyrybas jį apskritai išmušė iš vėžių. Pasak jo, jokių rimtų pokalbių apie tai nebuvo. Nekalbėta ir apie galimybę, kad žmona kuriam laikui su vaikais išeis gyventi kitur. „Man tai buvo didžiulis šokas“, – prisiminė jis.

Tuo tarpu Rūta laikosi kitokios pozicijos. Dainininkė tikina, kad santuokos metu patyrė smurtinius santykius, o dėl nepavykusios santuokos yra kaltas būtent jos vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)