E. Straleckaitė išėjo į parką pabėgioti. Netrukus, regis, iš niekur prieš ją išdygo grėsmingas šuo.

„Net jei atrodo, kad jūsų šuniukas mielas ir nieko nepadarys, reikia nepamiršti, jog tai vis vien yra gyvūnas. Už jo elgesį atsakyti negalime, tad nesinori, jog pasivaikščiojimas gamtoje pasibaigtų dar viena tragedija“, – portalui žmonės.lt sakė ji.

Apie siaubo akimirką žinomą moteris papasakojo ir socialiniuose tinkluose.

„Galvojau ar dalintis tuo, ar nesidalinti... – instagrame prabilo choreografė. – Ką tik mane užpuolė didžiulis šuo. Aš taip išsigandusi dar nebuvau savo gyvenime.“

Žinoma moteris savo sekėjus ir kitus žmones paragino būti atidesniais – išėjus pasivaikščioti su augintiniu net ir atokioje vietoje nepamiršti saugumo bei jį vedžioti su pavadėliu, o jei reikia – ir antsnukiu.

„Moralas turbūt būtų toks, kad nesvarbu, kaip gerai pažįstate savo augintinį ir kur jūs vedžiojate savo didelį šunį, net jei jums atrodo, kad tai yra miško glūduma ir niekas neišeis, gali būti, kad kažkoks žmogus vis tik išeis. Būkite geri, uždėkite pavadėlius, antsnukius savo šunims“, – susijaudinimo neslėpė E. Straleckaitė.

Laimei, Eglei pavyko išvengti agresyvaus gyvūno nasrų.

„Šuns šeimininkė siaubingai pergyveno ir manęs labai atsiprašė. Galų gale, abi verkėme.

Nebėgau, nerėkiau, nenusukau nugaros, atkišusi dilbį ir žemu balsu sakiau: „Fu!“. Mintyse galvojau, kaip dabar vesiu treniruotes sukandžiota, prašau, tik ne į veidą, kaip patogiau atsistoti, kad puldamas nenuverstų ant žemės.

Viskas baigėsi gerai. Neįkando, nesudraskė“, – atsikvėpė ji.

Kiek nurimus emocijoms šokėja yra dėkinga tik dėl vieno – kad tą akimirką ji buvo viena, be dukrelės.

„Negaliu pagalvoti, jei būčiau buvusi su Vakaryte“, – neslėpė Eglė.

Savo neeilinį dienos įvykį žinoma moteris užbaigė pasidalindama informacija, kaip elgtis tokioje ar panašioje situacijoje pataria specialistai.

Pasak ištraukos, vertėtų pasistengti išlikti ramiam – įvertinti aplinką ir mėginti pasinaudoti aplink esančiais daiktais, pavyzdžiui, kėde, kuprine ar rankine tam, kad žmogus apsaugotų savo kūną. Jeigu šuns puolimas visgi įvyksta, patariama veidu bei pilvu gręžtis į sieną arba gultis ant žemės. Tokiu atveju būtiniausia apsaugoti jautriausias vietas: veidą, kaklą, pilvą.

Verta nepamiršti, kad nelaimės atvejų, kuomet šuo užpuola žmogų, pasitaiko neretai, tad keturkojus auginantys šeimininkai kaskart su jais išėjus pasivaikščioti turi neprarasti budrumo ir užtikrinti, jog tokių situacijų būtų išvengta.

Daugiau patarimų, kaip atpažinti agresyvų šunį galite rasti paspaudę čia arba žiūrėti vaizdo įrašą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)