„Nutariau laikinai ją palikti tokią, kokia yra, ir pamėginti su ja susigyventi. Mano virtuvės sienos buvo iš centimetro storio pjaustytų marmuro plytelių. Marmurą pašalinti, kaip žinia, yra reikalų, todėl nesiryžau staigiai visko perdaryti. Tačiau su virtuve niekaip nesusigyvenau.

Kai sukūriau viso namo interjerą, ji visai „iškrito“ iš konteksto. Be to buvo visiškai nefunkcionali – erdvė didelė, apie 20 kv. metrų, o spintelės buvo labai mažos. Iš pradžių galvojau, kad ją tiesiog renovuosiu, pakeisiu fasadus ir taip ji taps jaukesnė bei modernesnė.

Tačiau išsikvietus meistrus šie gūžčiojo pečiais ir gręžiojo pirštu prie smilkinio. Atvirai sakė, kad tokie pokyčiai kainuotų milžinišką sumą“, – „Delfi“ pasakojo N. Bunkė.

Natalija Bunkė

Šiuo metu ir Palangoje būstą įsirengianti Natalija nusprendė kreiptis į ten dirbančius jau patikrintus meistrus bei pasiteirauti jų nuomonės. Išgirdę žinomos moters svarstymus, šie iš pradžių apskaičiavo kainą, kuri privertė išsižioti.

„Pasikviečiau juos iš Kretingos ir paprašiau pagalbos. Kadangi labai norėjau akmens masės stalviršio, pasiteiravau, kiek visa tai atsieitų. Jų apskaičiuota suma ne itin maloniai nustebino – 12 tūkst. eurų. Susiėmiau už galvos. Svarsčiau, kad tokią virtuvę galėtų turėti tik milijonieriai. Jeigu priskaičiuotume ir fasadus, kuriuos reikėjo keisti, viskas būtų kainavę apie 20 tūkst. eurų.

Neįtikėtina. Kaip žmonės gyvena? Kaip jie susikuria savo virtuves? Tuomet vis dėlto nusprendėme pasirinkti stalviršį, kuris būtų labai panašus į akmenį ir vis tiek atrodytų labai gražiai“, – „Delfi“ sakė statybos mokslus krimtusi Natalija.

Galop buvo nuspręsta viską išgriauti ir sukurti visiškai naują virtuvę, nes, pasak meistrų, atnaujinti ją būtų buvę kur kas sunkiau. Griovimo darbai truko savaitę. Nuspręsta atsikratyti rožinio marmuro grindų, jos pakeistos pilkšvu parketu, kurio atspalvis dera prie šalia išklijuotų plytelių.

„Kol buvome išvykę į Maljorką, meistrai išgriovė visą virtuvę, o mums grįžus buvo pradėti montavimo darbai. Tad be virtuvės pabuvome vos tris dienas – tikrai ne tragedija. Prireikus pritaikydavome grilių, o dažniausiai tiesiog pavalgydavome darbe. Ir viskas, aš jau turiu virtuvę. Dabar ji labai talpi, buvo likę tik daiktus išsidėlioti.

Norėjau išmesti šaldytuvą, jis yra dviejų durų, didelis ir talpus. Paskui nusprendėme jo nekeisti – su meistrų pagalba įmontavome į spintą. Dabar turime ir indaują, ir specialią vietą katinų tualetui. Spintos apačioje išgręžta skylė, per kurią jie įeina, pasidaro savo reikalus ir išeina“, – praktiškais sprendimais dalijosi Natalija.

Atlikus generalinį virtuvės remontą, žinomai porai reikėjo kaip reikiant atverti kišenes – darbai atsiėjo apie 10 tūkst. eurų.

Tačiau Natalija ir Edgaras įrankių į šalį padėti kol kas nežada. Šeima svarsto apie kiliminę dangą miegamajame, be to, kliūva ir paradinės durys.

„Norisi, kad namas taptų tobula vieta gyventi“, – pokalbį užbaigė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (476)