Praėjusių metų lapkričio pabaigoje Vilniaus mažajame teatre skaitytojams pristačiusi naujausią savo romaną "Miegančių drugelių tvirtovė", rašytoja pateko į medikų rankas. Vilniaus greitosios pagalbos universitetinėje ligoninėje pacientei iš kojos buvo pašalintas auglys.

Jau mėnuo, kai J.Ivanauskaitė gydosi Švedijoje. Šioje šalyje lietuvių rašytojai buvo atlikta onkologinė kojos operacija. Jos laukia dar viena sudėtinga plaučių operacija.

Paklausta, kaip sekasi kovoti su sunkia liga, J.Ivanauskaitė tik perdavė tokius žodžius: "Apie mane bus arba nekrologas, arba labai geras straipsnis, jeigu pasveiksiu".

J.Ivanauskaitė yra išleidusi 15 knygų. Tarp jų - populiarumą ne tik Lietuvoje pelniusius romanus "Mėnulio vaikai", "Ragana ir lietus", "Placebas", "Pragaro sodai", "Sapnų nublokšti".

J.Ivanauskaitė yra aistringa keliautoja.

1993-1995 metais ji keliavo po Indiją, Nepalą ir Tibetą, studijuodama budizmą ir Himalajų kultūrą. Dar kartą į šiuos kraštus Jurga patraukė 1998 metais. Kelionėje ji praleido ištisus metus.

Šios įsimintinos kelionės rašytoją įkvėpė sukurti knygas "Ištremtas Tibetas", "Kelionė į Šambalą" bei "Kelionių alchemija".

Pagal profesiją J.Ivanauskaitė - dailininkė. Tuomečiame Dailės institute ji baigė grafikos specialybę.

Daugumą savo knygų rašytoja iliustravo pati.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją