Į Lenkiją sveiką gyvenimo būdą propaguojanti moteris leidosi drauge su mylimuoju ir dviem bičiuliais. Draugų kompanija kalnus pasiekė automobiliu ir kurorte praleido ne pilną savaitę.

„Aš jau seniai norėjau palaipioti kalnais. Man yra tekę žiemą jais slidinėti, tačiau kopti į kalnus yra visai kas kita. Kadangi Lenkija nėra taip jau toli, be to, girdėjome labai daug gerų rekomendacijų iš pažįstamų, taip pat buvusių Zakopanėje, nutarėme ir patys tai išmėginti. Ta mintis galvoje sukosi gal mėnesį ar net daugiau, kol galiausiai susiplanavome išvyką.

Tikrai negalvojau, kad Lenkijoje, taip arti mūsų, gali būti taip gražu ir įspūdinga. Nedaug kelio, o vaizdai atsiveria tikrai pasakiški. Žinoma, galima važiuoti ir į Alpes ar kitur, bet kelionė mūsų buvo automobiliu, tad rinkomės tikslą, kuris nebūtų labai toli. Manau, tai buvo nuostabus sprendimas. Ten tikrai labai įspūdinga ir nė trupučio nesigailiu, kad nuvažiavome“, – Delfi pasakojo pašnekovė.

Ne paslaptis, kad J. Leonavičiūtė mėgsta aktyvų gyvenimo ritmą, tad kopimas į kalnus jai baimės nekėlė.

„Baisu nebuvo. Žinoma, labai aukštai ir nelaipiojome, nes orai neleido. Labai norėjosi užlipti į aukščiausią Lenkijos viršukalnę, bet puikus oras mus lydėjo tik dvi dienas. Jei būtų pavykę, tai ten tikrai būtų buvę smagiai ekstremalu, kopti tektų labai stačiais šlaitais ir laikantis grandinėmis. Bet buvo, kaip buvo. Mus užklupo lietus, per kurį rekomenduojama susilaikyti nuo pavojingų trasų, kadangi kalnai tampa labai slidūs. Bet nieko tokio, šį kopimą atidėjome kitam kartui“, – viliasi ji.

Jolanta Leonavičiūtė

Be to, ši kelionės kryptis rekomenduojama ne tik dėl veiklos kalnuose, o ir poilsio zonų. Turistai čia gali mėgautis termobaseinais, pirčių kompleksu – tai išmėgino ir Jolanta su savo kompanija.

„Visa kelionė praėjo labai smagiai, kadangi derinome ir aktyvų laisvalaikį, ir poilsį. Ten tikrai yra ką veikti. Tai buvo tikrai atgaiva kūnui, sielai, smegenims ir akims. Buvo gera, nes pavyko atitrūkti nuo to, kas dabar vyksta pasaulyje. Ten taip tuščia, ramu ir gera. Gal dėl to tie kalnai ir traukia“, – pasakojo kūno rengybos specialistė.

Kelionės metu Jolantą maloniai nustebino ir prieinamos kainos, tad bičiuliai pasinaudojo proga ir apsilankė greta esančioje Slovakijoje, kur apsilankė bene populiariausiose vietose – požeminiuose urvuose.

Jolanta Leonavičiūtė

Be to, ištikimiausi J. Leonavičiūtės sekėjai socialiniuose tinkluose jau galėjo pastebėti, kad iš šios kelionės žinoma moteris parsivežė ne tik begalę įspūdžių, bet ir kvapą gniaužiančių nuotraukų. Pasirodo, visas jas ji įamžino pati.

„Turiu neblogą veidrodinį profesionalų fotoaparatą, stovą. Šią įrangą su savimi turiu visur. Nuotraukas darausi pati, per ne vienerius metus praktikos įgudau“, – šyptelėjo ji.

Jolanta mintyse jau kurpia naują kelionę į kalnus, tik kitą kartą planuoja atidžiau pasekti orų prognozes.

„Galbūt netrukus ten vėl trauksime, kadangi rudenį ten pasimato visai kitokia gamta, padaugėja spalvų. Tikrai rekomenduoju šią vietą. Žinoma, svarbu pataikyti ir gerą orą“, – pastebėjo pašnekovė.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)