Pastarojo savaitgalio klaida televizijos garsenybei E. Mildažytei ramybės neduos dar ilgai. Sekmadienio vakarą Vilniuje žinoma moteris įkliuvo policijai neblaivi prie vairo. Alkotesteris parodė 2,36 prom. – tai vidutinis girtumas, dėl kurio 55-erių eterio žvaigždei pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirmadienį E. Mildažytė buvo paleista iš areštinės, o apie įvykusį skandalą ji pirmąsyk prabilo tos pačios dienos pavakarę ir viešai dėl visko atsiprašė.

Žinoma moteris išsiuntė laišką savo darbovietei – LRT. Jame televizijos laidų vedėja atsiprašė visų, kuriuos nuvylė ir užgavo šiuo savo nederamu poelgiu, bei neslėpė jaučianti didžiulę gėdą.

„Suprantu ir pripažįstu, kad pati sudaviau baisų smūgį visam savo gyvenimui. Labai prašau man atleisti“, – atsiųstame laiške rašė E. Mildažytė.

Eterio veidas taip pat pridūrė, kad labai išgyvena dėl to, jog sukėlė pavojingą situaciją.

Editos viešas ir jautrus atsiprašymas palietę ne vieną. Jo paveiktas socialiniuose tinkluose pasisakė Gediminas Jaunius. Vienas garsiausių televizijos prodiuserių nė nemėgino teisinti kolegės poelgio, tačiau skatino žmones būti jautresnius esant ne tik savo, bet ir kito nelaimei.

„Mes visi klystame. Kai kurios mūsų klaidos būna garsios. Bet dėl to jos nėra didesnės už kitų, todėl būtų labai pavojinga pasiduoti pagundai smerkti tuos, kurie geriau pastebimi, ir tarsi netyčiom mėginti pabrėžti, kad esama blogesnių už mus pačius.

Gražiai Edita parašė. Negražiai pasielgė. Mes pasielkime gražiai – susilaikykime puotavę ant svetimos nesėkmės.

Stiprybės Editai. Jos sėkmių ši klaida nenubrauks. Na, bent jau man.

Ir nevairuokim išgėrę. Tiesiog nevairuokime, nesvarbu, pastebės kas ar ne“, – ragino G. Jaunius.

Vieša palaikymo žinutė greitai sulaukė kitų internautų teigiamo įvertinimo. Ne vienas komentatorius sutiko, kad smerkti neretai yra daug lengviau, nei palaikyti.

„Labai gražiai sudėliojai, Gediminai. Pritariu kiekvienai minčiai. Nepuotaukim ten, kur ne puota. Ir juk meilė yra ta, kuri nesibaigia ties klaida. Priešingai. Tuomet ji tik dar labiau reikalinga“, – pastebėjo taip pat iš televizijos puikiai atpažįstama Eglė Skrolytė.

Pastarieji įvykiai šalyje žinomą moterį taip pat paskatino išreikšti viešą palaikymą. Televizijos laidų vedėja pasidalijo E. Mildažytės atsiprašymo nuoroda ir savo mintimis.

„Myliu Editą.

Mano meilė nuotolinė.

O ir nuolatinė tuo pačiu.

Neatsižaviu šio žmogaus širdies platumomis, dosnumu, talentu, grožiu ir tuo tikrumu, kur iki paskutinio siūlo.

Kiek galios turi klaida?

Lygiai tiek, kiek jai jos suteikiame.

Kaip žmogus mokausi šioje skaudžioje situacijoje.

Ne iš jos klaidos.

O iš drąsos nesivelti pasiteisinimais, tiesiu stuburu prisiimti, atlaikyti tai, kas užgriuvo, tikiu, neeiliniu svoriu.

Mokausi atsiprašyti. Laiku. Vietoje. Jautriai. Tikrai.

Meilė, net ir nuotolinė, nesibaigia ties klaidomis.

Tiesa?“ – savo bičiulių ir sekėjų socialiniuose tinkluose reikšmingai klausė E. Skrolytė.

Iš televizinio realybės šou atpažįstama Gražina Asipauskaitė taip pat neliko abejinga.

„Juokinga, kai visi puola badydami pirštais ir net sustabdę dainų transliaciją per radiją praneša naujieną, kuri prilygsta sprogimui!“ – stebėjosi moteris.

„Na, pasielgė blogai... Pritariu… Bet nereikia aštriu peiliu smūgiuoti į kraujuojančią širdį <...>. Daugiau užuojautos ir supratimo! Tikrų bausmių, be – papirkimo (kai kuriems)... Ir nustokite kritusius daužyti lazdomis, geriau sugebėkime savo tautiečiams be pavydo ištiesti pagalbos ranką!

Stiprybės, gerb. Edita. Jūs išgyvensite šį periodą ir kitaip pažvelgsite į „savus“ bei tuos, kas jus supa ir sups po šio „apgiedojimo“, – pridūrė ji.

Gražinos asmeninė patirtis rodo, kad tokia aštri visuomenės reakcija į nesėkmę nėra jokia naujiena, tačiau, pasak moters, reikia atsakingai pagalvoti, kaip toks spaudimas paveiks suklupusį žmogų.

„Man pikta, kodėl lietuvis lietuvį trypia, o ne padeda jam!“ – emocijų neslėpė pašnekovė.

Šių dienų istorija palietė ir atlikėją Miglę Vilčiauskaitę-Migloko.

„Netgi jaukūs ir šilti žmonės kartais patenka į keblias bei netikėtas situacijas, ir visa tai yra absoliučiai normalu!

Siunčiu meilę ir palaikymą Editai. Ir su didele nostalgija prisimenu vasaros laidos filmavimą, kaip susirangiusios ant fotelių kalbėjomės, juokėmės, skynėme bazilikus, levandas ir po to grįžau su pilnu maišu kvepiančio sodo gėrio“, – prisiminimais dalijosi dainininkė.

Editą palaikančiųjų gretose – ir politikai. Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas taip pat pasidalijo savo mintimis aktualia tema.

„Prisijungiu prie visų, kurie šiuo sudėtingu laikotarpiu palaiko Editą Mildažytę. Tai, kas jau įvyko, yra „vakar“ diena su visomis pasekmėmis. Ir Edita tą atsakomybę prisiima. Tačiau, svarbiausia, kas bus „rytoj“, o kas bus rytoj, priklauso ir nuo mūsų visų.

Palaikymas gali paskatinti ir padėti Editai, o, svarbiausia, – neatimti jos mylimo darbo, kurį vertiname ir mes, žiūrovai. Gyvenime daug mačiau tokių situacijų ir tikrai galiu pasakyti, kad suteikta „antra galimybė“ buvo geriausias sprendimas. O toliau viskas – jos rankose. Neatimkime galimybės pakilti!“ – ragino A. Zuokas.

Į televizijos laidų vedėją antradienį socialiniuose tinkluose kreipėsi ir Viktoras Uspaskichas.

„Edita Mildažyte, niekam nieko blogo nepadarei ir, ačiū Dievui, kitą kartą busi protingesnė. Bet dabar nekreipk dėmesio į tuos, kurie bando pamokslauti, o ypač į tuos, kurie patys būna išgėrę, bet nebūna pagauti. Tokie laiko save geresniais. Ir aš, būdavo, kad išgerdavau, bet nepapuldavau į policijos rankas, – nereiškia, kad esu geresnis.

Suprantu tave, kartais atrodo žemė ne tokia tvirta po kojomis, bet žinok, tai yra tik tavo pamoka, o ne kitų, ir tu turi teisę būti tokia, kokia esi, – su savo pliusais ir minusais. Tiksliai žinau, daugiau nesėsi tokia prie vairo, būk sveika“, – linkėjo politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (887)