Prie policijos areštinės – ir mylimasis

Pirmadienį prie Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) areštinės ėmė būriuotis žiniasklaidos atstovai, tikėdamiesi sulaukti bent menkiausio komentaro iš pirmųjų lūpų.

Prie policijos areštinės laukiama Editos Mildažytės

Į šią vietą dar prieš pietus atskubėjo ir E. Mildažytės gyvenimo draugas – menotyrininkas ir televizijos laidos „Daiktų istorijos“ vedėjas Saulius Pilinkus. Vyras stoviniuoti gryname ore nebuvo nusiteikęs ir, susilaikęs nuo plačių komentarų, nuskubėjo į pastato vidų.

Saulius Pilinkus

Net kelias valandas šalia areštinės prastovėję žiniasklaidos atstovai taip ir nesulaukė nei pačios E. Mildažytės, nei jos komentaro – žinoma TV laidų vedėja, užpildžiusi visus reikiamus dokumentus, pasirinko išeiti pro kitą išėjimą.

Pasak policijos atstovės, žinoma moteris išėjo viena, jos pareigūnai nelydėjo.

Bausmė bus paskirta teismo sprendimu.

Įvykio detalės ir bausmė

Vilniaus policijos komisariato atstovė pirmadienio rytą „Delfi“ patvirtino, kad toks įvykis iš tiesų buvo: apie įtartinai „Hondą“ vairuojantį asmenį pareigūnams pranešė atsakingi vairuotojai, kurie sekė paskui pavojingai laviruojantį automobilį tol, kol šį pavyko sustabdyti policijai. Tuomet ir paaiškėjo, jog prie vairo sėdi E. Mildažytė.

Patikrinus ją alkoholio matuokliu ir nustačius vidutinį girtumo laipsnį (2,36 prom.), garsi moteris buvo sulaikyta. Neblaivi E. Mildažytė pristatyta į sostinės areštinę. TV laidų vedėjos laukia griežta bausmė, ją spręs teismas.

Pirmasis apie įvykį pranešė portalas lrytas.lt.

TV laidų vedėja liko sulaikyta iki pirmadienio pietų. E. Mildažytė paleista po to, kai buvo užpildyti procesiniai dokumentai.

„Paleidimo laiką tyrėjas derina su ikiteisminį tyrimą kuruojančiu prokuroru“, – kiek anksčiau teigė policijos atstovė.

Ji pridūrė, kad asmuo gali būti sulaikytas ne ilgiau nei 48 valandas.

„Delfi“ susisiekė ir su ikiteisminį tyrimą kuruojančiu prokuroru, šis teigė, kad kraujo tyrimo atlikti sulaikytajai neprireikė, nes buvo sutikta su tuo, ką dukart parodė alkotesteris. Pašnekovas leido suprasti, kad ginčo šioje situacijoje nėra.

Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų.

Ant plauko pakibo nauja laida

„Delfi“ pirmadienio rytą kreipėsi į LRT atstovę spaudai dėl išsamesnių komentarų.

„Labai apgailestaujame dėl neatsakingo Editos Mildažytės elgesio. Visuomeninis transliuotojas LRT savo darbuotojams, autoriams, bendradarbiams, prodiuseriams, laidų vedėjams kelia aukštus darbo etikos reikalavimus, todėl tokį neatsakingą elgesį LRT vertina neigiamai. Spalį portale LRT.lt turėjo prasidėti nauja E. Mildažytės laida, tačiau paaiškėjus šioms aplinkybėms LRT jas įvertins ir priims sprendimą dėl projekto ateities“, – portalui teigė LRT atstovė Miglė Savickaitė.

E. Mildažytė puikiai žinoma ne tik televizijos žiūrovams. Ji – žurnalistė, publicistė, TV laidų prodiuserė, visuomenės veikėja. Šiemet „Delfi“ skelbtuose įtakingiausių šalies popkultūros atstovų sąrašuose garsiai moteriai elitas skyrė 7-ą, o tauta – 9-ą vietą.

Žiniasklaidoje Edita dirba nuo 1987 metų. Per tą laiką ji kūrė ar prisidėjo kuriant ne vieną didžiulio populiarumo sulaukusį projektą. Ilgą laiką vedė laidą „Bėdų turgus“, pastaruoju metu turėjo savo autorinę pokalbių laidą „Vakaras su Edita“. Taip pat E. Mildažytė garsėja kaip sėkmingų ir daugeliui pagalbos ranką ištiesusių labdaringų projektų autorė, renginių vedėja. 2014 m. režisavo Lietuvos dainų šventę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (531)