Epoksidas žinomas kaip ypatingai skaidri, mažo klampumo masė, kuri plačiai naudojama įvairių gaminių gamybai. Nors Renata gamybos paslapčių neatskleidžia – pasak jos, to reikia mokytis specifiniuose kursuose – ji papasakoja, kaip kilo idėja ir kaip žada vystyti savo pomėgį.

„Mokslus baigiau prieš karantiną – labai tuo domėjausi. Su epoksido liejimu yra reikalų. Tai gana pretenzingas dalykas, reikia žinoti įvairiausius niuansus. Žinoma, 100 proc. visko nežinau, o eksperimentai dar vyksta. Tad atėjo mintis iš pradžių pasigaminti kažką sau, o paskui – gal ir kitiems, kas žino“, – šypteli Renata.

Pasak žinomos atlikėjos, namuose užsiimti epoksido liejimu nerekomenduojama – šiam pomėgiui įgyvendinti moteris turi tam skirtas dirbtuvėles.

„Kad žinoti, kaip kas vyksta, būtina praeiti kursus, – sako Renata. – Kiekvienam rankdarbiui gaminti reikia kažkokių papildomų priemonių – vienos kainuoja pigiau, kitos – brangiau. Mane visada domino tai, kas yra sudėtingiau, gal netgi kiek vyriški dalykai. Man tai įdomu. Nors kažkada ir mezgiau, ir nėriau, bet buvo užkabinę tik tam momentui.“

R. Voitechovskaja-Norvilė prisipažįsta, kad rankdarbiai ją domina nuo pat vaikystės – lankė visus su tuo susijusius būrelius, taip ieškodama savęs.

„O ši technika labai įdomi ir gana sudėtinga. Jei pačiau, iš epoksido galima lieti ir stalus, ir grindis – ne tik dekoratyvinius daiktus, papuošalus, šaukštus, šukas. Tereikia įjungti fantaziją, – tikina garsi dainininkė. – Aš susidomėjau epoksido liejimu dar tada, kai tai nebuvo populiaru Lietuvoje arba apie tai buvo pateikiama itin mažai informacijos. Tad teko jos ieškoti užsienyje. O kai atsirado mokymai – išsyk užsirašiau į juos. Atėjusi pamačiau, kad tarp kokių 80 žmonių esame dvi moterys. Daugiausiai buvo vyrų, kurie mokėsi, kaip, pavyzdžiui, lieti grindis, stalus. Ir išties, apie dekorui skirtą gamybą buvo kalbama mažai, bet pagrindinė informacija suteikė labai daug žinių.“

Pasak Renatos, ji iki šiol bendrauja su savo mokytoju – jis visada pataria, jo galima bet kada pasiklausti, jei kyla neaiškumų. Nors kol kas savo kūrinių Renata nepardavinėja, dėmesio jau sulaukia.

„Iš pradžių norėjosi savo kūryba pasidalinti su draugais, išklausyti jų nuomonės – o dabar, būna, pasiskambina ir klausia: o gal parduosi? – juokiasi dainininkė. – Tad gal mintys į ateitį ir kyla – o kodėl gi nepadaryti ir daugiau, kodėl nepasidalinti su žmonėmis, pažįstamais, draugais? Kas žino, gal iš to gims ir kažkoks verslas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)