Y.Ono vakaro, kurį ji skyrė taikai bei meilei ir Antrojo pasaulinio karo metais ant Hirošimos ir Nagasakio numestų atominių bombų aukoms, metu skambėjo "gyva" muzika ir atonalus triukšmas, turėjęs simbolizuoti smurto siaubą, be to, vyko meno akcija ir buvo demonstruojama vaizdo medžiaga.

Pasižiūrėti šou, kuris buvo vadinamas "susitikimu su plačiausia visuomene", į teatrą "Chatelet" šeštadienį atėjo 2 tūkst. žmonių, kuriems už bilietą teko mokėti tik po penkis eurus.

70 minučių trukusiame šou motinai būgnais ir gitara pritarė vienintelis jos ir J.Lennono vaikas Seanas Lennonas, o filmų režisierius ir muzikantas Vincentas Gallo grojo gitara bei klavišiniais.

Ši trijulė pernai panašų šou surengė Niujorko eksperimentinės muzikos klube "Tonic".

Paryžiuje Y.Ono vakarą baigė paprašydama žiūrovų uždegti iš anksto išdalytus žibintuvėlius, ir jų spinduliais ore išrašyti užrašus "Aš tave myliu". "Nenustokite siuntę šios žinios visam pasauliui ir visatai", - sakoma jos tekste, skirtame šiam renginiui.

Pasibaigus šou S.Lennonas priklaupė prieš savo motiną ir įteikė jai baltų lelijų puokštę, o paskui kartu su žiūrovais sudainavo jai "Laimingo gimtadienio".

Renginys buvo organizuotas pagal "Chatelet" programą "Full Days", kurioje numatoma, jog menininkai vieno vakaro pasirodymui gali už dyką pasinaudoti šio teatro sale.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją