T. Augucevičius pasakojo vidurį nakties išgirdęs įtartinus garsus, sklindančius apylinkėse. Čiupęs namuose paruoštą įrankį gynybai, vyras išdrįso išeiti į lauką ir apsidairyti. Jo spėlionės pasiteisino – aplink namus sukiojosi kaimynus apšvarinti ketinęs vagis.

„Šią naktį pagavau vagį. Rimtai. Pilaite, aš tave padariau saugesne. Tiesiog vidury nakties prabudau ir nebegalėjau užmigti.

Pro pravertą langą išgirdau negarsius keistus garsus. Prieinu prie lango ir žiūriu eina: 4 ryto, visas juodai apsirengęs su kepure, privačioje teritorijoje.

Žiūriu kur nueis. Išėjo iš kvartaliuko ir išore grįžo ten, nuo kur aš jį mačiau – į prie tvoros esantį miškelį.

Apsirengiau ir išėjau žmona matė jį nuvažiuojantį ant dviračio. Apėjęs trobą matau, kad nieko mano nepaėmė. Grįžtu į lovą. Bandau miegoti.

Po kelių minučių vėl krebžda. Dabar jau iš karto šoku į kelnes, striukę pasiimu prie durų budintį armatūros gabalą ir einu ieškoti.

Adrenalinas kala, net nežinau ar jis ginkluotas. Žiūriu iš miškelio išlenda tas pats su dviračiu. Rėkiu stot. Tas puola minti iš visų jėgų. Gaudynės. Apie 800 metrai nuo namų jis griūna nuo dviračio ir staigiai eina. Aš vejuosi.

Uždusęs skambinu policijai ir palaikau atstumą. Po maždaug 15 minučių jūsų gerbiamas Kobretis rašo pateiškimą tarnybinėj mašinoj.

Pareigūnai, sužinoję Genadijaus vardą sistemoj pasikelia bylelę – paieškomas ir jau turi visą sumuštinį kabančių problemų. Kaip jūsų naktelė?“ – feisbuke patirtimi dalijosi T. Augucevičius.

„Delfi“ susisiekė su viename Pilaitės kotedžų gyvenančiu A. Timūru, kuris papasakojo, kad naujos statybos namo aplinkoje trūksta tam tikrų saugumo reikalavimų išpildymo.

„Tokia jau mūsų statytojų kultūra. Pastato ir sugeba priduoti, nors padaryta dar ne viskas. Tvora pas mus yra, tačiau varteliai yra be telefonspynės. Apsaugos sistema taip pat įrengta ne visoje teritorijoje. Bendros sistemos neturime. Kaimynams sakiau, kad kol neturėsime pirmo atvejo, tol niekas nieko nedarys. Dabar gal pagaliau susiims. Šiaip gyventi čia jauku ir gera, tik ne viskas padaryta iki galo. Būtinai reikia telefonspynės, didesnę teritoriją aprėpiančių kamerų ir kitų įprastų saugumo reikalavimų įgyvendinimo“, – kalbėjo Timūras.

Laimei, šis vagystės atvejis žinomo vyro kaimynystėje būtų buvęs pirmas. Tačiau jam susidurti su ilgapirščiais jau yra tekę.

„Esu kažkada netekęs dviračio, kuomet gyvenau Markučiuose, baisiame name ir aš pats buvau kaltas, nes, kaip kvailys, rakindavau dviratį prie medinės kėdės, tikėdamasis, kad išgirsiu, kai jį vogs. Kaip ir dabar kaimynas nieko negirdėjo, tik aš kažkaip, nuojautos vedinas pabudau ir nebeužmigdamas išgirdau krebždesius“, – pasakojo T. Augucevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)