Laidoje „Delfi premjera“ viešėjusi Neringa pasakojo, kad, nors į JAV gyventi išvyko savo talentu iškovojusi geidžiamą profesionalios atlikėjos vizą, šlovės svetur teko palaukti. Na, o iki sulaukiant pirmųjų pasiūlymų koncertuoti, pinigų prasimanyti teko kuriant verslą. Vis dėlto prie patogesnio gyvenimo, atvirauja, prisidėjo ir jos mylimasis.

„Esu pasistačiusi gyvenimą čia, Lietuvoje. Tad nesėkmės atveju turbūt būčiau grįžusi. Tačiau mano asmeniniame gyvenime taip susiklostė, kad turiu antrą pusę. Todėl bijoti, jeigu atvirai, man nereikėjo. Vis dėto aš tikrai nesu ta moteris, kuri susiradusi antrą pusę nustoja dirbti. Aš visada turiu turėti veiklos ir uždirbti pinigų.

Per pandemiją teko būti ypač kūrybingai ir ieškoti kažkokių alternatyvų ir galimybių. Todėl įsiliejau į grožio verslą. Visada nemažai kalbėdavau apie procedūras, grožį, priemones ir moterys manęs klausia patarimų. Per draugus, per pažįstamus, atsirado nauja kompanija, kurią nusprendžiau atvežti į Lietuvą. Esu vienintelė „Darcase“ ženklo distributorė Europoje. Taip pat šiuo metu pasirašinėjame sutartį ir su dar vienu ženklu – vėl gi būsiu vienintelė tiekėja Lietuvoje.

Taigi taip, šalia muzikos man būtinai reikėjo kažko, kas palaikytų mano greitą gyvenimo stilių. Per pandemiją atsidariau naują įmonę, pradėjau verslą. Taip pat buvau pradėjusi studijuoti nekilnojamąjį turtą, tačiau sužinojau, kad ten dar kol kas negalėsiu legaliai dirbti, tad mokslus nukėliau. Taip pat atsidariau naują perpardavinėjimo platformą, išpardaviau visus savo drabužius.

Reikia imti ir daryti, suktis iš padėties. Sėdėjimas ir verkimas nieko nepakeis. Be to, nemanau, kad kuriam vyrui būtų įdomi tokia moteris. Nenoriu nieko įžeisti, čia kiekvieno pasirinkimas, bet aš kaifuoju nuo veiklumo ir užimtumo. Šito iš manęs niekas neatims“, – kalbėjo Neringa.


Paklausta, ar nebuvo gaila palikti įdirbio čia, Lietuvoje, kur niekada netruks nei dėmesio, nei kvietimų koncertuoti, Neringa pasidžiaugė svetur atradusi išsvajotą laisvės jausmą.

„Pastebiu, kad kai kuriuos Lietuvoje garsius žmones glumina jausmas, kuomet išvykus į užsienį jų staiga niekas neatpažįsta. O aš atvirkščiai – labai tuo džiaugiuosi. Jaučiuosi laisva, galiu daryti, ką noriu. Labai maža tikimybė, kad mieste, kuriame gyvena per 15 mln. žmonių, aš sutiksiu kažkokį pažįstamą. Dabar, kažkiek pagyvenus ten, taip nutikti gali, nes jau turiu nemenką pažįstamų ratą.

Tačiau vos atvykus nebuvo jokio streso ar pasimetimo. Priėmiau tai, kaip dovaną. Pagaliau galėjau jaustis laisva, atrodyti taip, kaip noriu, daryti tai, ką noriu. Manęs niekas nestebi. Visi žinomi žmonės nori to jausmo. Tai ačiū Dievui, kad mane žino tik Lietuvoje. Aišku, be populiarumo muzikoje kažką pasiekti yra labai sunku. Vardan savo muzikos populiarumo turi kažką paaukoti. Juk ją populiarini ne per pseudonimą su kauke“, – kalbėjo Neringa.


Prie noro pakeisti aplinką, anot Neringos, prisidėjo ir skyrybos su mylimuoju, ir pasikeitimai muzikinėje karjeroje. Tuomet žinomai dainininkei norėjosi naujo atspirties taško.

„Norėjosi nuo visko pabėgti. Man už nugaros tarsi jautėsi praeities kvėpavimas. Reikia laiko, kad pradėtum viską iš naujo. Reikia išgyventi, padėti tašką. Visos mintys, kurios manęs neapleido, mano skyrybos, muzikiniai pasikeitimai... kol aš tai paleidau ir pradėjau kažką naujo, užtruko“, – prisipažino Neringa.

Vis dėlto kurį laiką ji tik nedrąsiai užsimindavo apie gyvenimą Los Andžele. Moteris buvo įsitikunusi, kad sugebės aprėpti dvi šalis vienu metu.

„Galvojau, kad sugebėsiu savo muziką populiarinti tiek Lietuvoje, tiek JAV. Aišku, aš nesu naivi ir negalvojau, kad per kelerius metus tapsiu Beyonce. Muzika yra reikalinga mano sielai. Artistui, scenos žmogui savirealizacija yra kaip narkotikas. Pasiekiau tokį momentą, kuomet tiek ėmiau save taškyti per du pusrutulius, jog Lietuvoje žmonės nebesuprato, ar aš vis dar gyvenu gimtinėje ir tiesiog man nustojo skambinti. Na, o ten viskas tarsi pradinės mokyklos lygyje.

Neturėjau, ką prarasti, todėl pagalvojau – kodėl gi nepabandyti tiesiog apsistoti ten. Geriau yra pabandyti ir sužinoti, ar pavyks. Ne kiekvienas žmogus gali gauti atlikėjos darbo vizą. Privalai būti pasirengusi ten gyventi ir dirbti. Aš gavau savo vizą būtent koncertuoti, kaip išskirtinio talento atlikėja, artistė“, – paaiškino Neringa.


Išbandžiusi jėgas ne viename muzikiniame konkurse ne tik Lietuvoje, bet ir svetur, atlikėja koncertavo ir su grupe „Naujos pupytės“, tačiau tik dabar tvirtai gali pasakyti atradusi muzikos kryptį, kuria nori judėti.

Los Andžele Neringai pasisekė susipažinti su talentingu prodiuseriu Andrew Furze, kuris padėjo lietuvaitei sukurti ne vieną kūrinį, o šiandien ji jau ruošiasi ir pirmajam savo koncertui Los Andžele, įvyksiančiam spalio pradžioje.

„Man labai pasisekė. Su vienu prodiuseriu susipažinau per savo mokytoją Lietuvoje, Onutę Žukienę, kuri mane veždavo į konkursus nuo mažumės – kartu su ja ir konkurse Lenkijos festivalyje „Carpathia Festival“
laimėjome Grand Prix. Ji supažindino mane su vienu vyresnio amžiaus prodiuseriu, kuris gyvena Los Andžele. Mudu susitikome. Tačiau jo kūrybos stilius man buvo visiškai ne į temą. Tai buvo visai kitas braižas – Celine Dion ir ilgos suknelės. Pasakiau jam, kad tai – ne man, aš ieškau kažko kito.

Tuomet jis mane supažindino su prodiuseriu Andrew Furze, su kuriuo dirbame iki šiol. Man labai pasisekė, kad šis žmogus yra labai sąžiningas. Jis irgi neseniai buvo persikraustęs į Los Andželą iš Australijos, kur yra tikra žvaigždė. Mes abu tuo pačiu metu pradėjome dirbti tame pačiame lygyje. Laiptelis po laiptelio. Džiugu, kad iš karto galėjau juo pasitikėti, išsireikalauti, ko noriu. Jis man sukūrė tris kokybiškas dainas – ši yra trečioji“, – pasakojo N. Šiaudikytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)