„Kartais reikia laiko, kad suprastum ir įvertintum, kokius padarinius gali iššaukti neapgalvotas, emocijomis grįstas elgesys.

Šiandien tą suprantu ir noriu atsiprašyti.

Labiausiai už tai, kad elgiausi savanaudiškai žiūrėdamas tik savo emocijų bei interesų ir nepagalvojau, kad mano dalyvavimas mitinge prie Seimo gali pakenkti geram klubo vardui.

Taip pat noriu atsiprašyti, kad laiku neužkirtau kelio tolimesniems pranešimams ir savo pozicijos neišsakiau anksčiau, siekiant išvengti klubo tapatinimo su mano, kaip juos atstovaujančio sportininko elgesiu.

Suprantu, kad tokie mano veiksmai neatspindi klubo vertybių ir neatskleidžia profesionalaus požiūrio į sportą.

Kiekvienas turi atsakyti už savo klaidas, jas pripažinti ir iš jų mokytis. Todėl dar kartą atsiprašau, kad dėl mano klaidos buvo sudvejota klubo, kolegų̨ ir trenerių reputacija.

Sparta visada buvo ir man yra Šeima. Visada būsiu dėkingas už tai, kad klubas mane priėmė į savo gretas, mokė, palaikė ir manimi tikėjo. Jų dėka turėjau galimybę pažinti tikrų varžybų jausmą, susipažinti ir mokytis iš geriausių savo srities sportininkų“, – feisbuke rašė A. Misiūnas.

Primename, kad po A. Misiūno veiksmų mitinge „Sparta Fight Gym“ paskelbė, kad nutraukia visus ryšius su Arnoldu Misiūnu.

„Visada sunku pripažinti, kad esi neteisus, bet kai taip yra – privalai tą padaryti ir atsiprašyti. Mums šiandien taip pat sunku, bet ne dėl to, kad turime apie tai pranešti viešai – tai kaip tik leidžia mums ištaisyti mūsų klaidą. Tačiau mums iki šiol sunku suvokti ir priimti, kad žmogus, atstovavęs mūsų klubą, piktnaudžiavo mūsų pasitikėjimu ir pirmiausiai savo veiksmais, o vėliau – ir melu pakenkė klubo, kuris buvo jį priėmęs į savo gretas, bendrai ir konkrečiai visų jo pasitikėjusių kolegų ir trenerių reputacijai.

Taip, mes kalbame apie Arnoldą Misiūną ir trečiadienio vakaro įvykius prie Lietuvos Respublikos Seimo. Po pirmų pranešimų apie jo galimą dalyvavimą mes laukėme pačio Arnoldo atsakymo ir tik po to pateikėme savo nuomonę apie situaciją, nes pasitikėjimas savo nariais yra viena iš svarbiausių Sparta Fight Gym klubo vertybių. Bet tokia pat svarbi vertybė yra visiška netolerancija agresijai ir smurtui. Ir po to, kai šiandien mes gavome tiek video ir foto medžiagos su Arnoldo atvaizdais, bei jau nebelieka abejonių, kad abi vertybės buvo pamintos, mes pranešame, kad visiškai atsiribojame nuo Arnoldo Misiūno ir nuo šios akimirkos mes nutraukiame bet kokius santykius su juo.

Mes dar kartą norime pabrėžti, kad smerkiame absoliučiai visų riaušininkų veiksmus, nes smurtas jokiais būdais nėgali būti pateisinamas ir neveda prie problemų sprendimo, o tik sukuria naujas.

Taip pat mes atsiprašome visų, kas vakar nusivylė mūsų pirmine reakcija. Mes neprašom suprasti kodėl, vakar mes turėjome kitokią poziciją Arnoldo atžvilgiu, bet tikimės, jog mūsų atsiprašymas bus išgirstas ir norime tikėtis, kad priimtas“, – buvo rašoma oficialiame „Sparta Fight Gym“ feisbuko puslapyje.

Tuo tarpu Lietuvos kikboksingo federacija WAKO socialiniame tinkle išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad neramumuose aktyviai dalyvavęs kovotojas praranda teisę pasirodyti varžybose vieneriems metams.

„Gerbiami „Sparta Fight Gym“ draugai! Gauname vis daugiau klausimų apie situaciją dėl vaizdo įrašo su asmeniu dalyvaujančiu riaušėse prie Lietuvos Respublikos Seimo, kuris daliai žmonių panašus į mūsų klubo sportininką Arnoldą Misiūną.

Mes kalbėjome apie tai su Arnoldu ir gavome jo tvirtą atsakymą, kad nors jis ir buvo vykusiame mitinge ir po jo prie Seimo, bet riaušėse nedalyvavo ir vaizdo įraše užfiksuotas ne jis.

Mes pasitikime savo sportininkais bei klubo draugais-klientais, todėl nematome priežasčių imtis kažkokių griežtų priemonių prieš mūsų klubo atstovą, nors manome, kad jam nevertėjo dalyvauti nesankcionuotame mitinge po teisėtai skirto laiko pabaigos.

Tačiau norime patikinti, kad viena iš pagrindiniu „Sparta Fight Gym“ vertybių yra visiška netolerancija agresijai bei smurtui ir mes smerkiam riaušininkų veiksmus prieš teisėtą Lietuvos valdžią ir tvarką prižiūrėjusius policijos pareigūnus. Tad jeigu paaiškės, kad riaušėse dalyvavo kažkas iš mūsų klubo sportininkų (-ių), tai mes nutrauksime bet kokius santykius su jo (-a) dėl „Sparta Fight Gym“ vertybių nesilaikymo ir mūsų vardo menkinimo.

Taip pat norime pareikšti nuoširdžią padėką visiems pareigūnams užtikrinusiems visuomenės saugumą kilusių riaušių metu. Tiesiog ačiū Jums už Jūsų darbą!“ – socialiniame tinkle rašė klubas.

Į šį sprendimą viešojoje erdvėje sureagavo ir pats A. Misiūnas.

„Juokinga, kai Lietuvos WAKO federacija suspenduoja metams mane, nors gyvenime nesu dalyvavęs jų varžybose. Net nesu buvęs jų renginiuose. Nepažįstu nieko ir su niekuom nesu bendravęs iš tos federacijos. Galbūt taip norėjo pasikelti savo žinomumą ar įvaizdį, bet kam to reikia? Dabar bet kuri organizacija gali promotintis mano pavardę? Norėdami kažkam sulįsti į šikną?

Mano akimis tai yra apgailėtina ir pigi reklama federacijai. Taip pat liūdna, kai klubas, kuriame sportavau, tiesiogine to žodžio prasme pardavė mane žiniasklaidai. Jie sako, kad „piknaudžiavau jų pasitikėjimu, melu pakenkiau klubui ir trenerių reputacijai“. Tačiau niekas nieko nemelavo, atvirkščiai, klubas žinojo visą tiesą apie mano veiksmus ir dalyvavimą mitinge. Kodėl jie mane taip apšmeižė prieš visą Lietuvą, neturiu jokio supratimo. Taip pat nesuprantu, kam apskritai reikėjo ta daryti. Kartais.. neklaustiems reiktų tiesiog patylėti.

Kaip vienas žmogus pasakė: Treneriai yra kaip antri tėvai. Bet ar tėvai palieka savo vaikus, kada vaikas padaro ką negero??? Tikri tėvai ne, jie mokina ir auklėja. Blogi tėvai jų išsižada. O as pasakyčiau: Sportas yra sportas, politika yra politika. Ir tų dalykų negalima maišyti“, – rašė A. Misiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)