E. Dragūnui tai jau trečiasis teistumas, tuo metu jo motinai – pirmasis. Teistas yra ir E. Dragūno tėvas.

Už tai, kad organizavo apgaulingą teisės aktų reikalaujamą savo viešosios įstaigos buhalterijos apskaitą, skandalingasis SEL'as buvo nubaustas 9,8 tūkst. eurų bauda, o jo motina, kuri taip pat apgaulingai tvarkė savo vadovaujamos bendrovės buhalteriją bei rūpinosi E. Dragūno fondo finansais, buvo nuteista 6 tūkst. Eur bauda.

Kadangi tiek E. Dragūnas, tiek B. Dragūnienė teismo prašė leisti baudą sumokėti ne iš karto, o dalimis, šis prašymas buvo patenkintas – nuteistieji į valstybės biudžetą baudas privalės sumokėti per 12 mėnesių. Tokį sprendimą teismas priėmė atsižvelgę į kaltinamųjų prašymus – E. Dragūnas nurodė, kad jo koncertinė veikla yra labai apribota, o B. Dragūnienė skundėsi negausiomis pajamomis bei negera sveikatos būkle.

Dragūnams skirtos baudos galėjo būti didesnės, bet abu kaltinamieji pripažino jiems prokurorų pateiktus kaltinimus dėl apgaulingos buhalterijos apskaitos tvarkymo, teigė, kad nuoširdžiai gailisi dėl padarytų nusikaltimų, todėl teismas jiems baudas sumažino trečdaliu.

Bet tuo pačiu Dragūnai sulaukė ir gerų žinių – Vilniaus apygardos prokuratūra nutarė nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl turto iššvaistymo, o E. Dragūnui – ir dėl galimo neteisėto praturtėjimo.

Baudžiamojoje byloje dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo buvo nustatyta, kad E. Dragūnas, vadovaudamas savo įkurtai viešajai įstaigai, nuo 2010 m. lapkričio iki 2019 m. liepos, kai jo namuose buvo atlikta krata ir paimti dokumentai, į buhalterijos apskaitą įtraukė ne viešajai įstaigai išrašytas sąskaitas faktūras už daugiau kaip 23 tūkst. Eur.

Anot pareigūnų, E. Dragūnas bandė padengti užuolaidų komplekto pirkimą, lėktuvo bilietų ir kelionės išlaidas, kvietimų į naujo albumo pristatymo gamybą, maitinimo paslaugas, akumuliatoriaus automobiliui BMW 3 įsigijimą, restoranų čekius bei vyriško odinio diržo pirkimą.

Apgaulingai apskaita buvo tvarkoma ir uždarojoje akcinėje bendrovėje, kuriai formaliai vadovavo bei kasininkės funkcijas atliko E. Dragūno motina, nors, anot pareigūnų, faktinis vadovas buvo E. Dragūnas. Anot pareigūnų, į šios bendrovės sąskaitą kartą buvo įnešta 30 tūkst., o dar kartą – 223 tūkst. Eur, nors nebuvo aišku, iš kur šios lėšos yra gautos. Vėliau už šiuos pinigus buvo nupirktas automobilis.

Itin sudėtingą buhalteriją išanalizavę specialistai nustatė, kad į fondo sąskaitą buvo pervesti pinigai už E. Dragūno koncertus, o jie buvo naudojami ne tik atsiskaitant už lėktuvo bilietus, viešbučių ir medicinos paslaugas, bet ir įsigyjant automobilių „Audi“ R8 bei BMW 3 detales. Taip pat buvo užfiksuota, kaip E. Dragūnas dabar jau buvusiai savo draugei Eleonorai Sebrovai už 60 tūkst. Eur pardavė „Audi“ R8, bet to neįtraukė į apskaitą dokumentuose.

Pareigūnai taip pat nustatė, kad iš E. Dragūno motinos vadovaujamos bendrovės sąskaitos buvo pirktas automobilis „Lamborhini Huracan Spyder“, kurio kaina – daugiau kaip 250 tūkst. Eur.

Iš dokumentų matyti, kad E. Dragūno motina, kuri vadovavo jos vardu įregistruotai bendrovei, oficialiai į darbą buvo priimta dar 2013 m. ir kas mėnesį turėjo gauti 250 litų atlyginimą, bet, kaip pati nurodė per apklausą, pinigų taip ir negaudavo.

Delfi.lt žiniomis, E. Dragūno laukia dar viena baudžiamoji byla – prokurorai yra nusprendę, kad jis turi būti teisiamas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)