Augintiniai liko be namų ir šeimininkės

Pasklidus žiniai apie Rožytės netektį gyvūnų mylėtojai ėmė dalintis kita bėda – be namų liko dešimtis moters globotų kačių.

Keturkojai po senjorės mirties buvo nugabenti į prieglaudą.

„Rožytei mirus ne tik Vilnius liko be vieno savo „simbolių“, bet ir jos 10 katyčių – be namų“, – pranešė VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė.

„Tad jei kas nors galite priglausti dalelę jos į savo namus, kreipkitės į VšĮ „Keturkojis draugas“. Katės yra sterilizuotos ir skiepytos, globos laukia vet. gydyklos stacionare. Kreiptis tel. 867199574“, – pridūrė ji.

Pagalbos šauksmas, kuriuo siekiama rasti keturkojams naujus namus, po truputį plinta internete.

Išskirtinė sostinės gatvių praeivė

Rožytė ne tik traukdavo praeivių akį, bet ir sulaukdavo dėmesio internete. Jos nuotraukos ar pasakojimai socialiniuose tinkluose neleisdavo suabejoti, kad tai – unikali asmenybė, kuri buvo įdomi ir savo įvaizdžiais, ir istorijomis.

Vilniaus dvasia, savitos estetinės koncepcijos nešėja ir tiesiog labai išraiškingas senamiesčio gatvių personažas – taip apie Rožytę atsiliepdavo ne vienas.

„Vadinkite mane tiesiog Rožyte. Mane taip pakrikštijo. Nuo senų laikų. Miesto legenda? Taip, tokia tapau. Nenuklydau nuo gyvenimo. Juk viskas galėjo būti kitaip. Bet man kažkas padeda... Jeigu taip skyrė gyvenimas, taip ir gerai. Mes gyvename tik kartą!“ – interviu metu leidiniui „Mieste“ yra pasakojusi sostinės gatvių pažiba.

Žinomi vilniečiai – apie Rožytę

Legendinę personą pamena ir visuomenėje žinomi vilniečiai, kurie, išgirdę apie šią netektį, pasidalijo savo prisiminimais.

Kelionių žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas Žygimantas Barysas su Rožyte turėjo progą ne tik pabendrauti, bet ir kadaise iš jos paimti interviu.

„Kaip dabar atsimenu tą dieną, kai pavyko pakalbinti Rožytę. Tiesiog prisėdome Pilies gatvėje ir pasikalbėjome. O po kelių savaičių dar ir žurnalą su jos interviu atidaviau tiesiai į rankas. Pokalbio pusvalandį prisimenu tarsi iš filmo“, – feisbuke dalijosi jis.

Delfi susisiekus su Ž. Barysu, jis sutiko plačiau pasidalyti mintimis apie šią legendinę moterį.

„Prisimenu tą mūsų susitikimą. Tuo metu dirbau pramogų žiniasklaidoje, vadovavau vienam žurnalui. Pamačiau tradiciškai einančią Rožytę Vilniaus senamiesčiu ir priėjau prie jos. Stengiausi įtikinti duoti interviu, tikrai nebuvo lengva, bet man pasisekė – ji vis dėlto sutiko. Mes prisėdome kavinėje, užsisakėme kavos ir bandelių bei labai smagiai pasikalbėjome.

Paskui aš jai pasakiau, kad po visko dar būtinai su ja susitiksiu ir įteiksiu žurnalą į rankas. Taip ir padariau. Tai buvo jautri akimirka. Tiesa, Rožytė manęs, kaip ir visų, paprašė pinigų. Aš viską, ką turėjau, tuomet jai ir atidaviau.

Tą pokalbį aš prisimenu kaip labai nuoširdų, labai gilų. Visi jos atsakymai buvo išjausti. Kaip dabar atsimenu tą jos žvilgsnį. Labai gaila, kad nebėra tokio ryškaus žmogaus. Tikrai ne veltui ji buvo vadinta vienu iš Vilniaus simbolių. Tikiuosi, kad jos gyvenimas, nors ir sunkus, nebuvo nuobodus. Tegul ji ilsisi ramybėje“, – jautriai užbaigė pašnekovas.

Ne su mažesniu susižavėjimu sostinės Rožytę pamena ir Saugirdas Vaitulionis.

„Yra žmonių, kurių nepažįsti, bet jie būna tavo gyvenime beveik kasdien. Tokia buvo Rožytė, kurią nuolat sutikdavau Pilies gatvėje prie namų. Kuri žavingai mokėdavo paprašyti kelių eurų – grožiui, sakydavo!

Senamiestis šiandien neteko dalelės savo žavesio, kurį Rožytė, arba Vida, toks jos tikrasis vardas, dovanojo daug metų. Lengvos kelionės, ikoniškoji!“ – socialiniuose tinkluose brūkštelėjo komunikacijos specialistas.

Liūnu komentaru šia tema dalijosi ir renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė.

„Na, kaip liūdna. Negaliu dabar patikėti, esu su ja dirbusi viename renginyje. Buvo aštraus proto, versli, sumani ir širdinga. Tegul ilsisi ramybėje“, – skelbė ji.

„Vilnius prarado dalelę savo veido“, – Delfi pridūrė A. Grigaliūnienė.

Niūri nuotaika po žinios apie netektį užklupo ir aktorių, parfumerį Aistį Mickevičių.

„Liūdžiu dėl Vilniaus Rožytės. Pats ne kartą poniai Vidai esu pinigėlį davęs ir kava pavaišinęs. Kaitos laikas“, – reziumavo jis.

Portretus neretai įamžinanti agentūros „ŽMONĖS Foto“ fotografė Greta Skaraitienė taip pat atkreipdavo dėmesį į ryškiąją Rožytę – ji buvo atsidūrusi ir šios menininkės objektyve.

„Vilnius neteko dar vieno savo simbolio. Rožytė. Vilnius papilkėjo.

Gaila, kad mažai fotografavau. Paprašydavo centų, eurų už pozavimą. Kaip tikras modelis. Dabar jau gailiuosi, kad nesumokėjau“, – prisipažino ji.

Netektis palietė ir atlikėją Miglę Vilčiauskaitę-Migloko.

„Rožytė! Nuostabiai pakelianti nuotaiką, labai dažnai ją paremdavau pinigėliais, puošė Vilnių, ir, kiek draugų iš užsienio turėjau svečiuose, visi turi jos nuotrauką!!! Ilsėkis ramybėje, gražioji, ir puošk ten danguj rojaus gatves“, – jautriai rašė dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)