Kaip BNS šeštadienį informavo Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas, nesutarimai su renginio organizatoriais kilo dėl savivaldybės rinkliavos – 9 tūkst. eurų. Ši suma paskaičiuota už tai, jog Kalnų parkas, su scenos įrengimu ir ardymu, bus užimtas apie tris dienas.

Pasak K. Žukausko, organizatoriams anksčiau nekildavo problemų sumokėti šią rinkliavą, o šįkart atsisakius mokėti, savivaldybė delsė išduoti leidimą koncertui. Tačiau šeštadienio popietę leidimas galiausiai išduotas.

„Koncertas įvyks, kompromisas rastas (...) Todėl sutarta, kad SEL komanda netrukus padarys dalinį mokėjimą, mes išduodame leidimą, o teisinio kazuso klausimą paliekame kitai savaitei - susitiksime ir išsispręsime“, – savo feisbuko paskyroje informavo K. Žukauskas.

Anot jo, diskusija buvo kilusi iš esmės dėl to, kam priklauso Kalnų parkas, kadangi jo valdymas patikėtas Pilių direkcijai, kaip ir kai kurių kitų objektų sostinėje, pvz. Katedros aikštės, nors erdvių priežiūra ir tvarkymu rūpinasi savivaldybė ir šiai teritorijai galioja Tarybos sprendimas dėl rinkliavos.

„SEL komanda mano kitaip, ir tam, kad išspręstume šį teisinį kazusą, kelių valandų nepakaktų - koncertas galėtų neįvykti, ir, tikėtina, visos pusės patirtų nuostolių (o įsigiję bilietus liktų be koncerto). Todėl sutarta, kad SEL komanda netrukus padarys dalinį mokėjimą, mes išduodame leidimą, o teisinio kazuso klausimą paliekame kitai savaitei - susitiksime ir išsispręsime“, – tvirtino jis.

K. Žukauskas dėkojo prodiuseriui, renginių organizatoriui Jogailai Morkunui „už tarpininkavimą ir pagalbą su kompromisais“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)