Mero patarėjas: SEL vis dar nesusimokėjo, todėl nėra gavę leidimo

„SEL'as bankrutuoja? Arba reikia patarimo“, – taip savo įrašą socialiniuose tinkluose pradėjo mero patarėjas.

„Situacija tokia – šeštadienį Kalnų parke turi vykti SEL koncertas. Su visu pasirengimu, scenos statymu ir ardymu, Kalnų parkas bus užimtas tris dienas. Plius bus prekiaujama alkoholiu. Savivaldybės kolegos pagal tai paskaičiavo mokestį, ką SEL komanda turi sumokėti į Vilniaus biudžetą – apie 9000 eurų. Anksčiau panaši suma SEL koncertams nebuvo problema, dabar jie vis dar nėra sumokėję, todėl vis dar nėra gavę leidimo koncertui, nors scena jau šiandien statoma Kalnų parke.

Kolegos ką tik kalbėjo su SEL komandos atstove, jų versija – „Neturim tokių pinigų, negalim sumokėti“. Anksčiau galėdavo, dabar ne. Mums teigia, kad planuoja 6500 žiūrovų (bilieto kaina 35 eurai, vadinasi, čia jau virš 200 tūkst. eurų pajamų), pasiklausinėjau rinkoje – kalbama, kad parduota jau daugiau bilietų.

Bet SEL komanda sako, kad neturi 9000 eurų, nesiūlo jokių sprendimų (sumokėsim po koncerto ar pan.), norėtų mažesnės rinkliavos (nors viskas remiasi Tarybos sprendimu, todėl čia nelabai yra erdvės žaisti turgaus derybas). Žodžiu, galvoja, kad tiesiog galima nesumokėti miestui ir nieko čia tie biurokratai prieš tokią žvaigždutę nepašokinės.

Bet mes pabandysim. Dabar rašinėjamės su kolegomis, ką daryti? Patarkit.

a) Neišduoti leidimo, nes rinkliava nesumokėta – ryt koncertas neįvyktų. Daug nuliūdusių sielų, bet kodėl kiti organizatoriai turi susimokėti, o kažkas sau gali prisitaikyti išimtį?

b) Išduoti leidimą negavus rinkliavos ir tokiu būdu apvogti visų vilniečių kišenę – miestas prarastų 9000 eurų teisėtų pajamų. Kad po koncerto galėtume šią sumą išsiieškoti – teisininkai sako, gali būti sudėtingas ir ilgas procesas.

c) Laukti iki koncerto pradžios ir tikėtis, kad SEL komanda baigs žaisti tai, ką įprastai žaidžia (čia vėlgi patikimos žinios iš pramogų rinkos), ir vos tik sumoka – išduoti leidimą.

d) Parašyti laišką į Paryžių.

Jei neleisim koncerto – SEL'as rėks, kad miestas uždraudė jo šou (o dar tuo pačiu metu vyksta Sostinės dienos, grynai juk norim proteguot savo renginį nuo konkurencinių koncertų). Jei leisim nemokėti – patys suprantat, kokia nesąmonė.

Ką daryti?

Jei yra skaitančių žurnalistų – imkit ir naudokite portaluose šią temą apie sunkią SEL'o finansinę situaciją. O jo gerbėjų iš anksto atsiprašau, jei koncertas neįvyks dėl to, kad miestui nebus sumokėta teisėta rinkliava. Bet jei iš parduotuvės duonos kepalo nesusimokėję neišsinešit, kodėl miestas turėtų savo erdves nemokamai atiduoti komerciniams renginiams?“ – skelbė K. Žukauskas.

Sureagavo ir pats E. Dragūnas

Dar penktadienį buvo išplatintas pranešimas spaudai, jame skelbiama apie visgi įvyksiantį grandiozinį SEL koncertą, kuriame planuoja apsilankyti apie 15 tūkst. grupės gerbėjų.

„Daugeliui karantinas surišo rankas, gerokai apribojo galimybes išpildyti didesnius sumanymus. Bet mums tai ne priežastis leisti aukštai iškeltą koncertų kokybės kartelę, todėl šiam pasirodymui ruošiamės kaip niekad stipriai“, – minėtame pranešime teigė grupės lyderis.

Koncerto organizatoriai taip pat neužsiminė apie jokias abejones. Priešingai, tiesiog priminė, kad į renginį šeštadienio vakarą galės patekti ir tie, kurie anksčiau buvo nusipirkę bilietus į kitus grupės pasirodymus, tačiau šiuos teko atšaukti dėl pandemijos.

Vos pastebėjus mero patarėjo įrašą feisbuke Delfi susisiekė ir su pačiu Egidijumi Dragūnu, kuris vėlyvą penktadienio vakarą trumpai pakomentavo situaciją iš savo pusės ir pasidalino nuotrauka iš savivaldybės puslapio.

„Pas mus yra išduotas leidimas. Gal kažkokie mokėjimai jų nepasiekė, sunku pasakyti. Nuotraukoje, kurią jums atsiunčiau, rašoma apie renginį, nurodomas jo registracijos numeris ir pan.“ – dėstė atlikėjas.

E. Dragūno atsiųsta nuotrauka

„Tiesą sakant, aš nelabai seku šiuos reikalus, mano reikalas yra dainuoti ir šou daryti. Jeigu kažkas kažkur pakibo, tai spręsim. Šiek tiek paskaičiau aš tą įrašą, žmogus skaičiuoja pinigus, daro kažkokį cirką. Man keista, kad tokiu būdu sprendžiami reikalai. <...> Tai neatrodo labai rimta. Tai tiek“, – pridūrė pašnekovas.

Pasak grupės lyderio, gerbėjams nerimauti nereikėtų, o tokie vieši įrašai – esą vaikiški.

„Ne, nemanau, – šyptelėjo jis. – Gal kažkas ten sprendžiasi, daug ten tų mokėjimų. Visas renginys kainuoja 300 tūkst. eurų, tai yra daug mokėjimų. Tai masė pinigų, tad man sunku vidury nakties atsakyti, kas ir ko nepadarė. Jeigu nepadarė, šeštadienį žmonės ilsisi, vadinasi, padarys pirmadienį, bet taip reaguoti ir daryti tokius pareiškimus, tai aš nežinau... Ateityje mes dar gerai pagalvosime, už ką balsuoti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)