E. Žičkus: labai keista politika

Artėjant savaitgaliui žinomas televizijos laidų vedėjas bei žurnalistas drauge su kolegomis nutarė papietauti viename restorane. Visas trejetukas turėjo galimybių pasus, tad už lango pliaupiant stipriai liūčiai, tikėtasi prisėsti viduje. Tačiau kolegoms teko nusivilti – jie nebuvo įleisti į restoraną.

„Šiandien su kolegomis turėjome labai keistą patirtį, kuria nutariau pasidalinti“, – socialiniame tinkle skelbė žinomas vyras ir tęsė toliau.

„Užsukame pietų į „G9“ esantį kinų restoraną „Gan Bei City“. Sėdi keletas žmonių po 2-4. Klausia šviesiaplaukė administratorė keliese būsime. Mes – trise. Sako: negalima! Atsakome, kad visi su galimybių pasais. Atsako: mums nereikalingi jūsų tie pasai. Nebent įrodysite, kad visi esate vienos šeimos nariai. Įdomu, kaip tai įrodoma... nes matosi, kad sėdi ir kelios vyresnės moterėlės su vaikais.

Žodžiu, kolegoms su galimybių pasais negalima, o bet kam iš gatvės (jei bus po du arba giminės, nors kilo įtarimų, kad ta giminystė nustatoma tiesiog iš padavėjos žvilgsnio) – prašom.

Na, labai keista politika. Niekur neradau, kad tokia sistema būtų aprašoma. Tai tikrai sudie tokiai šėryklai!“ – rėžė žinomas televizijos laidų vedėjas.

Delfi susisiekė su E. Žičkumi. Jis patikino, kad tai buvo nuvilianti patirtis, visgi ilgai dėl to nesikrimto, kadangi pietums rado kitą netoliese buvusią vietą.

Restoranas: taikome kitą, ne galimybių paso, politiką

Portalas susisiekė ir su minėtuoju kinų restoranu. „Gan Bei City“ atstovė paaiškino, kodėl trys kolegos nebuvo įleisti į vidų.

„Mūsų restorane nėra tikrinami galimybių pasai. Mes dirbame pagal kitą variantą. Viduje priimame arba vienos šeimos narius, arba du asmenis prie vieno staliuko, kaip yra nurodoma reikalavimuose. Jei tai netinka – siūloma prisėsti lauke. Aišku, tai priklauso ir nuo oro sąlygų, tad ten valgyti sutinka ne visi. Pagal reikalavimus, lauke sėdėti prie vieno staliuko galima iki penkių asmenų“, – teigė pašnekovė.

Pasiteiravus, ar gali būti, kad viduje prie vieno staliuko sėdėjo daugiau asmenų, kurie nėra bendros šeimos nariai, atstovė patikino, kad taip būti negalėjo.

„Jei žmogus matė prie staliuko sėdint daugiau nei du asmenis prie vieno staliuko, tai buvo šeimos nariai. Mes prašome tai įrodyti savo asmens dokumentais, žiūrime, kad atitiktų pavardės. Kitokiu būdu to neleidžiame. Mes labai griežtai laikomės reikalavimų“, – kartojo moteris.

Pašnekovė teigė, kad tokia situacija, kai žmonės, nors ir turi galimybių pasą, tačiau neatitinka kitų saugumo reikalavimų ir dėl to nusivilia, nėra pirmoji.

„Į mūsų restoraną gana dažnai ateina žmonės, turintys galimybių pasą, todėl stebisi, kodėl kompanija nėra įleidžiama į vidų, tačiau tenka paaiškinti, kad įmonės politika yra kitokia. Dalis mūsų restoranų pasirinko dirbti su galimybių pasais, kita dalis – dirbti pagal kitą leistiną variantą, kuriuo iki rugsėjo 13 d., kaip skelbiama, galima dirbti netikrinant galimybių pasų, tačiau išlaikant kitus saugumų reikalavimus, t.y. griežtai ribojant žmonių kiekį prie vieno staliuko bei išlaikant saugius atstumus tarp klientų. Mūsų restoranas, konkrečiai esantis „G9“, kol kas laikosi būtent pastarosios politikos.

Jei klientas su dar dviem žmonėmis atsisakė prisėsti kieme, dar yra galimybė prisėsti prie dviejų skirtingų staliukų, išlaikant dviejų metrų atstumą. Bet toks variantas žmonėms retai patinka. Jei netinka nė viena pasiūlyta galimybė, klientams siūloma pasirinkti kitą mūsų tinklo restoraną, kuriame taikoma galimybių paso politika, pavyzdžiui, prekybos centre „Europa“, – dėstė restorano darbuotoja.

Atstovė taip pat patikino, kad būtent šis penktadienis restoranui yra itin darbingas, todėl jame sukasi didesnė komanda, nei įprastai.

„Šiandien žmonių ypač daug, kadangi prasidėjo „Sostinės dienos“, todėl tam, kad būtų tinkamai sureguliuotas žmonių srautas, dirba dvigubai daugiau žmonių iš administracinės pusės. Nesinori jokių nesusipratimų, norisi, kad žmonės būtų sodinami griežtai pagal taisykles. Stengiamės klientams tai išaiškinti, bet ne visada pavyksta. Žinoma, nuotaika priklauso ir nuo kliento, vienas žmogus to nesureikšmins ir prisės lauke arba pasirinks kitą restoraną, kitas gali tai priimti jautriau. Mes turime prisitaikyti prie esamos situacijos. O mūsų restoranas, kaip ir minėjau, laikosi numatytų reikalavimų ir nerizikuoja“, – tikino pašnekovė.

Reikalavimai veikloms iki rugsėjo 13 dienos

Delfi primena, kad Vyriausybė priėmė naujus ribojimus, kurie įsigalios nuo rugsėjo 13 dienos: be galimybių paso nebebus galima gauti daugelio nebūtinųjų paslaugų, lankytis maitinimo įstaigose, didesnėse parduotuvėse ir pan. Iki to laiko galioja pereinamasis laikotarpis. Daugiau informacijos – informaciniame paveikslėlyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)