„Kaip jaučiatės, būsimų nulinukų ir pirmokėlių mamos? Kardeliai nupirkti? Kava rytinė puodelyje tokio paties skonio?

Ryt ir mes išleidžiame sūnų į mokyklą, tiesa, į paruošiamą klasę, bet jokio skirtumo – į mokyklą, ne kokį „daržiuką su paskutine grupe“. Yra reikalų. Kaip išprotėjusi vakar lėkiau po parduotuves – vaikas taip styptelėjo, kad nei kelnių, nei džemperio. Kaip čia į tą mokyklą su kelnėmis iki kulkšnių. Apie kainas kitą kartą, bet negaliu, gi, jau dabar susiturėti: kai pamačiau eilinį džemperį (ne vieną, nemanykit, ir ne kažkokioje labai jau „och“ parduotuvėje) iš sintetikos už vidutiniškai 40-50 eurų 5-6 metų vaikui, nusikeikiau. Nauja kolekcija, mat. Gal jūs kvaili? Nuėjau į išpardavimą. Tyliu, nenoriu pradėti prasta nuotaika ryto. Šiandien važiuosime abu su Jonu pirkti kardelių – kardeliai yra „must have“ rugsėjo pirmą! Ir taip buvo visada. Tiesa, dar astros gali būti!

Klausykite, ar jūs jau dalyvaujate lenktynėse: pasakyk, ką moka tavo vaikas? Nežinau, ar čia man jose dalyvauti, bet, kažkaip, jaučiu didelį spaudimą.

„Mano mažiukas skaičiuoja iki 100, sudeda ir atima laisvai. Senelis jau moko daugybos. Laisvai kalba 3 kalbomis, bet galvoju, kad reikia mokytis dar kinų. Žinai, gi, situaciją? Dar mes leidžiam savo zuikį į baletą, karate, dailę ir teatro studiją – tikra dama turi būti išauklėta ir žinoti tai, kas privaloma išsilavinusiam žmogui. Apsisaugoti taip pat, vyrai, gi, lepšiai. Vyras užrašė vakar į robotikos pamokėles, dar mažoka pagal amžių, bet žinai, be IT šiais laikais esi tiesiog žlugęs“

Mano ryto kavos skonis kažkodėl sugedo. O kur vaikystė ir valandos poilsiui – dar lieka laiko tam? Kaip jūs manote, ką turi mokėti ir ką moka jūsų vaikas prieš mokyklą?

Viskas. Lekiu dirbti, nes ima nervas“, – mintimis dalijosi žinoma moteris, tuo pačiu ir kitus kviesdama į aktualią diskusiją.

Norėdami į ją įsitraukti ar paskaityti kitų tėvų komentarus, galite tai padaryti R. Mikelkevičiūtės feisbuko įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)