Ketvirtadienį iš ligoninės lovos pasidalijęs vaizdo įrašu, britų verslininkas privertė savo sekėjus sunerimti. Todėl penktadienį jis ryžosi nuosekliam paaiškinimui.

„Dėkoju už jūsų žinutes ir susidomėjimą po to, kai vakar gulėdamas ligoninėje pasidalijau vaizdo įrašu, kuriame kalbu apie situaciją Afganistane.

Taip, šiuo metu esu ligoninėje. Penktadienį patekau į labai nemalonią situaciją, kuomet kartu su Modesta keliavome į Italiją švęsti bičiulio gimtadienio.

Dviračiu užvažiavau į vieną Florencijos kalnų ir buvau pasiruošęs nusileisti per kitą pusę. Apvažiavus pirmąjį posūkį, sprogo priekinė padanga. Tuo pačiu metu mano petys, klubas ir galva iš visų jėgų trenkėsi į žemę.

Didžiulis skausmas, dusulys ir galvos svaigimas signalizavo, kad atsidūriau nepavydėtinoje padėtyje.

Praeivis iškvietė greitąją pagalbą, o aš sėdėjau pakelėje vos atgaudamas sąmonę, sunkiai kvėpuodamas, jausdamas veriantį skausmą visoje kairėje kūno pusėje.

Į Florencijos ligoninę patekau praėjus valandai. Kadangi įvykio metu man buvo pradurti plaučiai, atvykę medikai man į krūtinę iškart įstatė plaučių ventiliatorių. Taip pat patyriau sunkią galvos traumą – šalmas lūžo trijose vietose. Ačiū Dievui, kad jį dėvėjau. Taip pat nelaimės metu sutrupėjo mentė, įskilo raktikaulis, lūžo ir iš savo vietų pasislinko, manau, šeši šonkauliai“, – pasakojo J. Caudwellas.

Žmona Modesta ir vyro dukra iš ankstesnių santykių sugebėjo suorganizuoti vyro perkėlimą sraigtasparniu į Monako ligoninę. Kadangi skristi pažeistais plaučiais pavojinga, pilotas išlaikė maždaug 150 m. atstumą nuo žemės.

„Kai rašiau šį laišką, medikai man pranešė, kad yra pasiruošę iš krūtinės ištraukti ventiliatorių.

Taigi, esu ligoninėje, manęs laukia ilgas ir skausmingas gydymas. Šiek tiek gailiu savęs, bet vis tiek labiau gaila tų vargšų žmonių Afganistane.

Atėjo laikas vėl pradėti darbus, nors ir ne itin efektyviai. Visada, kai sergu ar susižaloju, stengiuosi kuo greičiau grįžti į įprastą gyvenimą.

Ačiū visiems Monako princesės Grace ligoninės darbuotojams, o ypač gydytojui Ryanui Fahradui“, – rašė J. Caudwellas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)