Į geriausių Lietuvos restoranų sąrašą kasmet įtraukiamas, anksčiau vien Klaipėdoje ir Kaune veikęs restoranas „Momo Grill“ duris Vilniaus Totorių gatvėje atvėrė praėjusią vasarą. Nors ilgą laiką galiojęs karantinas buvo smarkiai apribojęs restorano galimybes priimti svečius, „Momo Grill Vilnius“ vis tiek netruko pelnyti populiarumo tarp sostinės gyventojų ir miesto svečių.

„Mano mama sakydavo, kad atėjus svečiams reikia patiesti gražiausias staltieses, pasirūpinti geriausiais indais ir pagaminti pačių gardžiausių patiekalų. Šiandien mes būtent taip ir padarysime – kaip visada sutikdami savo restorano svečius“, – pasitikęs „Momo Grill Vilnius“ gimtadienio svečius gero vakaro linkėjo restorano šeimininkas Vytautas Samanavičius, rašoma spaudos pranešime.

Prie šventinės vakarienės stalų, kuriuos ypatingam vakarui paruošė dekoratoriai „MAMin gėlių studija“, sėdo visa eilė garsenybių. Tarp jų – socialinių tinklų žvaigždė Viktorija Siegel-Suodaitė su vyru Laurynu Suodaičiu, verslininkai Daina ir Antanas Bosai, muzikos verslo atstovai Neringa Zeleniūtė ir Martynas Tyla, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, modelis Simona Starkutė, dizaineris Robertas Kalinkinas, socialinių tinklų žvaigždės bei fotografai Naglis Bierancas ir Lukas Gricius, radijo ir televizijos laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė, grožio industrijos atstovas Kęstutis Rimdžius ir kiti.

Kaip ir kituose miestuose, sostinės restorane svečiai taip pat kviečiami paragauti aukščiausios klasės griliaus patiekalų, gaminamų vien iš kokybiškiausių ingredientų.

„Momo Grill Vilnius“ gimtadienio vakarą patiekalus svečiams ruošė visuose trijuose miestuose veikiančių restoranų šefai, taip atspindėdami bendrą „Momo Grill“ dvasią, – tai Klaipėdoje kuriantis Valdas Anusevičius, Kauno restorano šefas Donatas Lukoševičius ir restorano Vilniuje virtuvės šeimininkas Artūras Naujokas.

Ypatingą patiekalą vakaro metu paruošė ir visų „Momo Grill“ restoranų įkūrėjas V. Samanavičius – susirinkusiems svečiams patiekė jūrų šukutes su nduja, kukurūzų piure ir šaltalankiais, vienoje patiekalo lėkštėje suderinęs plačią saldaus, sūraus ir rūgštaus skonio paletę.

Iš viso šventinio vakaro metu kviestiniai svečiai vaišinosi net šešių patiekalų degustacinio pobūdžio vakariene. Suvilgę gomurius prabangiu užkandžiu – degintais porais su rūkytu unguriu, vynuogėmis ir žuvies sultinio padažu, gurmanišką patirtį tęsė ragaudami brandintos jautienos tartaro, jūros šukučių, veršienos nugarinės su griliuje keptu aštuonkoju, bulvėmis ir chorizo, menkės nugarinės su vovėraitėmis ir bulvėmis, mėtomis ir jautienos sultinio padažu, taip pat elnienos nugarinės su kalafiorais ir trumais.

Skaniausių patiekalų restorane „Momo Grill Vilnius“ ragavo ir vegetariškos mitybos principų besilaikantys svečiai – jų skonių receptorius šefai pamalonino degintais porais su vynuogėmis ir medaus actu, burokėlių kapotiniu su bulvių šiaudeliais, vytintų morkų ir bulguro duetu, ant grotelių keptu moliūgu su riešutais, taip pat delikatesu – grilintu pomidoru su avietėmis ir sezamų kremu, portabelo grybo ir špinatų deriniu bei netikėtų skonių žaismu – šviežiomis, pipirais gardintomis uogomis.

Šventinę vakarienę vainikavo dangiškas desertas – naminis sūrio pyragas, ir garsenybių aplodismentai virtuvės meistrams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)