Tamsiaodžių persirengėlių šou sukėlė ir žinomų žmonių reakciją. Pasidalijęs vaizdo įrašų junginiu iš instagramo, dainininkas Vaidas Baumila nešykštėjo piktų replikų.

„Tai yra tokia absoliuti gėda ir sąmoningumo nebuvimas. Atrodo neįtikėtina. Anželika Skinderyte, tikiu, kad jūs tiesiog nesuvokiat, kas yra rasizmas, kas yra blackface, kas yra „negriukai“. Linkiu labai labai stipriai šviestis“, – rašė Vaidas.

Po šiuo atlikėjo įrašu pasipylė komentarai. Vienas iš komentatorių, prodiuseris Deivydas Zvonkus situaciją apibūdino, kaip „prastą toną“.

„Pasimokė, pakeis „pavadinimą“, daugiau nevartos to žodžio. Rasizmo čia nėra, tik prastas tonas iš nežinojimo. P.S. Daug kas iš jaunimėlio nustemba, kad pas mus JAV įstatymai negalioja...“ – rašė žinomas muzikos kūrėjas.

„Delfi“ susisiekus su idėjos autore A. Skinderyte, ji patikino šiuo sumanymu iš tiesų mažiausiai norėjusi paniekinti kitataučius. Moteris neslėpė apmaudo dėl susidariusios situacijos.

„Sureagavau, ko gero, ne taip, kaip turėjau sureaguoti. Sureagavau į tai labai jautriai... Tai mane labai išmušė iš pusiausvyros, pasijaučiau lyg padariusi didžiausią pasaulio istorijoje nusikaltimą, visiškai tam neturėdama motyvo ir noro kažką įžeisti ar kitaip parodyti diskriminaciją kitų tautybių žmonių atžvilgiu“, – „Delfi“ atviravo ji.

Anželika pasakojo, kad idėja savo pasirodymuose panaudoti kitų tautybių atstovų kostiumus jai kilo viešint užsienyje.

„Tokio tipo šou programos yra populiarios kitose šalyse. Teko ir pačiai dalyvauti keliose kitų tautų šventėse, kur pirmą kartą ir pamačiau šokančias lėlytes. Mano šou programas užsakinėja ir patys armėnai, romai, tiek ir rusų kilmės atstovai. Ir visi tame mato tiesiog šou, kuris pakelia nuotaiką bei išjudina iš už stalų užsisėdėjusius svečius.

Nei vieno karto ir nei iš vieno svečio ar užsakovo nebuvau sulaukusi blogo žodžio ar priekaišto dėl diskriminacijos ar elgesio kuris galėjo ką nors įžeisti. Mūsų grupėje nėra skiriamas konkretus dėmesys vienai ar kitai tautybei. Mums visi yra lygus. Mes tiesiog prisitaikome prie klientų poreikių bei pageidavimų.

Kaip ir minėjau, minčių apie rasizmą, diskriminaciją bei kitokį būdą pažeminti ar sumenkinti kitos tautybės žmones nebuvo ir nebus. Dabar suprantu, kad šis klausimas yra tapęs jautriu, ir suprantu, kad šiuo atveju reikės atlikti keletą pokyčių šou programoje“, – „Delfi“ sakė Anželika.

Moteris patikino, kad socialiniame tinkle išreikšti priekaištai neišvengiamai privertė ją apsvarstyti galimybes atlikti tam tikrus pakeitimus savo šou.

„Mes, žinoma, imsimės pokyčių, tačiau kol kas dėl susiklosčiusios streso būsenos, negaliu pakomentuoti, kas ir kaip tiksliai bus pakeista“, – patikino pašnekovė.

Renginių, kuriuose publiką linksmina įvairiataučių kostiumais persirengę šokėjai, sumanytoja neslepia, esą ši pramoga dabar itin populiari.

„Kelių metų įdirbis parodė, kad tokia paslauga tarp klientų yra populiari. Kaip jau minėjau prieš tai, jokių pastabų ar užgauliojimų dėl pasirodymų nesu sulaukusi, nes mūsų grupę užsakinėja tie žmonės, kurie patys nori mus matyti savo šventėje“, – „Delfi“ komentavo Anželika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)