Anksti dėl išvykos atsikėlę lietuvių turistai autobuse pripažino, kad pirmosiomis dienomis jiedu stipriai įdegė saulėje, tad dabar, praėjus kuriam laikui, jiedu vėl galėjo į gryną orą išlįsti be menkiausios baimės.

„Išvykome į Bodrumo miestą. Tai yra pirmoji tokia rimta mūsų kelionė, kuomet turime gidę, kuri mus veda į priekį ir apie viską pasakoja“, – džiūgavo pora.

Jau viename pirmųjų sustojimų sutuoktiniai patyrė streso akimirkų. Apsilankę papuošalų parduotuvėje jiedu susidūrė su vietinių verslininkų gudrybėmis.

„Ką tik išėjome iš didelės deimantų parduotuvės. Noriu pasakyti, kad man buvo tiek daug streso šioje vietoje, kad po visko man reikės dar vienų atskirų atostogų“, – juokėsi Monika Marija.

„O man tai buvo viena iš mėgstamiausių vietų, kadangi žmonės bandė mus įtikinti įsigyti brangiausių dalykų, o mes derėjomės“, – su šypsena dainininkei pridūrė jos vyras.

Kelionės akimirka

Su patyrusiais pardavėjais, nevengiančiais apgaudinėti patiklių turistų, akis į akį susidūręs Dovydas taip pat buvo pasiruošęs – jis internete aptiko begalę blogų atsiliepimų, kuriuos apie juvelyrinių dirbinių parduotuvę paliko kiti klientai.

„Ten buvo gal daugiau nei 100 blogų atsiliepimų ir visus juos ėmiau jiems skaityti. Jie tiesiog pradėjo skėsčioti rankomis. Bet visą laiką viskas vyko su šypsena. Svarbiausia, kad po visko drauge pasidarėme nuotraukų ir išėjome tikrai su džiugia nata.

Nenusipirkome žiedo su deimantu, kainavusio 15 tūkst., net ir po to, kai „specialiai mums“ buvo padaryta 10 tūkst. eurų nuolaida. Pamąstėme, kad tai prasta investicija. Nusipirkome kiek paprastesnį žieduką, kuris tiesiog mums buvo labai gražus“, – džiaugėsi pora.

Monika Marija atskleidė, kad šis papuošalas ją sužavėjo savo spalvomis, kurios keičiasi tarsi chameleonas.

„Tai – sultonito žiedas. Sultonitas yra vienas pagrindinių Turkijos brangakmenių, jau seniai kasamų kalnuose. Jis man pasirodė ypatingas tuo, kad skirtingame apšvietime jis pademonstruoja vis kitą savo spalvą. Vos vienas žiedas gali turėti net šešias spalvas – nuo žalios iki violetinės. Pagalvojau, kad noriu turėti žiedą, kuris per dieną gali atrodyti vis kitaip“, – šyptelėjo dainininkė.

Kelionės akimirka

Kiek vėliau pora apsilankė viename svarbiausių Bodrumo architektūros paminklų – Amfiteatre. Istorinis statinys senais laikais talpindavo apie 13 tūkst. žiūrovų. Pasak porai talkinusios gidės, pirmosios eilės tekdavo vyrams, o tolimiausios – moterims. Šiuo metu įspūdingo grožio ir dydžio objektas turistus traukia ne tik dėl savo istorinės vertės ar kvapą gniaužiančios panoramos, bet ir šiuolaikiško panaudojimo – čia imti rengti koncertai bei kiti renginiai.

Sutuoktiniai taip pat nuvyko ir prie Myndos vartų, puošiančių Bodrumo miestą. Kadaise šis statinys buvo gynybinės sienos dalis. Bene labiausiai turistams įsimenantis faktas yra tas, kad pro šiuos vartus į miestą patekti ir jį užimti bandė pats Aleksandras Makedonietis. Šios istorijos sužavėtas Dovydas nepabijojo užsiropšti ant griuvėsių viršūnės.

Ne ką mažiau įspūdžių porai paliko ir vienas iš septynių senovės pasaulio stebuklų – Mauzoliejus. Karaliaus Mausolo marmurinio kapo fragmentai yra išlikę net iki šių dienų. Monikai Marijai ir Dovydui bene keisčiausia buvo tai, kad dalis pastato likučių taip ir liko sukrauta kieme.

„Taip keista, nes viskas sukrauta kaip kokiame sendaikčių turguje. Detalės išties labai įspūdingos. Sunku patikėti, kad viskas buvo nugriauta, išvogta“, – stebėjosi atlikėja.

Kuo dar stebėjosi pora ir kokių neišdildomų įspūdžių dovanojo ši ekskursija galite pamatyti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Turas po Bodrumą nušviečiamas Monikos Marijos ir Dovydo akimis. Pora dalijasi nuotaikingais dienoraščiais, kuriuose – pasakojimai, nuotraukos ir vaizdo įrašai tiesiai iš šiltojo kurorto.

Visus spalvingus Monikos Marijos ir Dovydo nuotykius Turkijoje kviečiame sekti Delfi portale!

Pirmoji atostogų dalis:


Antroji atostogų dalis:

Trečioji atostogų dalis:

Ketvirtoji atostogų dalis:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)