„Natalija Bunkė: kai po mūsų interviu išplis ši žinia, lietuviai užsidirbs daug pinigų – galėsime tiesiog nusipirkti Galimybių Pasus! Natalija su Edgaru investavę į naująją Švedijos kriptovaliutą eKroną uždirbo daugiau nei 3 000 000 eur ir teigia, kad tuom gali pasinaudoti kiekvienas”, – rašoma nurodos pavadinime, kurią sukčiai ragina paspausti.

Tokį įrašą pamačiusi Natalija apie jį paskelbė savo instagramo istorijose – čia ne tik pajuokavo, kad džiaugiasi pavadinta milijoniere, bet ir įspėjo gerbėjus.

„Tiesiog nustėrau. Edgarai, mes jau milijonieriai – net tris kartus, – instagrame kalbėjo Natalija. – O jeigu rimtai, žmonės – prieš paspausdami tokią nuorodą, pažiūrėkit, ar tai tikrai yra „Delfi“. Eilinį kartą sukčiai labai laukia jūsų paspaudimų. Nepasimaukit ant jų.“

Natalija Bunkė susidūrė su sukčiais / Foto: Delfi, Instagram

„Delfi“ susisiekus su Natalija, ši patikino, kad nors jai ši situacija ir atrodo gana humoristinė, vis tik ne visi supranta, su kokiomis problemomis gali susidurti paspaudę nuorodą.

„Paraginsiu žmones būti budriems. Galima į visa tai pažiūrėti juokais – na, mums su Edgaru labai jau juokinga – galiu save vadinti milijoniere. Ir kad tokį automobilį, pasak jų, vairuojame, yra gerai, nes tokio visai norėtume, tik gal truputėlį dar ankstoka apie tokį galvoti, – juokėsi Natalija. – Na, o jei rimtai, atsidarius tokią nuorodą jūsų įrenginys gali užsikrėsti virusu. Susidomėję ir paspaudę galite netekti savo pinigų.“

Žinoma atlikėja tikino, kad apie tai, jog pateko į „Delfi“ vardu besinaudojančių sukčių akiratį sužinojo iš savo sekėjos.

„Mano viena sekėja šią nuorodą atsiuntė kaip faktą, maždaug, o čia jums tikrai taip gerai sekasi? Paprašiau jos atkreipti dėmesį į nuorodą – kad tai nėra „Delfi“ portalas. Sukčiai tik naudojasi jo pavadinimu. Tad dar kartą raginu visus būti budriems ir prieš paspaudžiant nuorodą su tokiu ar panašiu pavadinimu atkreipti dėmesį“, – sakė N. Bunkė.

„Delfi“ įspėja, kad panašaus pobūdžio tekstų su nuorodomis jokiu būdu nereikėtų atidaryti – apie tai skaitytojus raginame pranešti portalo darbuotojams.

„Taip pat, kaip ir šiuo atveju, vos gavus pranešimų apie tokias apgaulingas žinutes, nedelsiant imamės visų įmanomų priemonių bei veiksmų. Raginame žmones būti budriais ir pranešti apie pastebėtus apgaulingus įrašus socialiniuose tinkluose mūsų redakcijai arba socialinių tinklų darbuotojams“, – sako „Delfi“ vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)