Lietuvė Sandra Skorupskaitė Berlyne atsidūrė prieš keliolika metų – čia iš pradžių dirbti ir ieškoti geresnio gyvenimo išvyko jos mama. Praėjus porai metų čia ji atsivežė ir dvi savo atžalas – Sandrai tuomet buvo vos 14. O su būsimu vyru moteris susipažino prieš dešimtmetį.

„Susitikome ten, kur abu mėgstame lankytis – klube. Net nepastebėjome, kaip prabėgo 10 metų. Vyras visur ir visada mane palaiko, pasitiki, mes esame geriausi draugai, – šypteli žmonos statusu besidžiaugianti moteris. – Kai nusprendėme tuoktis, džiaugiausi, kad vyras leidžia man viską daryti ir spręsti pačiai, kaip aš noriu. Jis manimi pasitikėjo, žinojo, kad vestuvės bus tobulos.“

Nepaisant to, šventės planus ne kartą pakoregavo pandemija – dėl jos vestuvių datą teko perkelti net du kartus.

„Planavome šventę surengti 2020 metų birželį, tačiau dėl koronaviruso situacijos teko jas perkelti į šių metų birželio mėnesio pirmas dienas. Čia susidūrėme su dar viena problema – renginiui leidimą gavome tik nuo birželio 15 dienos, tad teko mūsų šventę perkelti dar kartą, – pasakoja Sandra. – Rengti vestuves koronaviruso akivaizdoje – didelis iššūkis. Tai kainavo daug streso ir nervų, juk reikėjo viską derinti su planuotojais bei tiekėjais. Tiesa, viską sustyguoti man padėjo dvi nuostabios planuotojos – Gintarė ir Andrea.“

Prabangiųjų vestuvių dekoracijomis ir akcentais rūpinosi Mantas Petruškevičius – daugelis jų buvo sukurta specialiai šiai šventei.

„Salėje buvo pakabinta 50 „Chandelier” lempų – jos buvo įvairaus dydžio. Didžiulis krovininis automobilis važiavo iš Lietuvos iki pat Romos ir gabeno visas dekoracijas. Taip pat mus ir svečius džiugino specialiai siūtos staltiesės, kedžių apdangalai, išsiuvinėtos servetėlės su jaunųjų sukurtu logotipu. Dešimtys tūkstančių gėlių žiedų buvo atvežta tiesiai is Olandijos, – tikina pašnekovė ir užsimena, kad maistas puotoje taip pat buvo išskirtinis. – Maistą gamino geriausias Italijos kateringas „California”, kuris taip pat gamino maistą ir Anglijos karališkajai šeimai. Abiejų dienų meniu netrūko itin prabangių patiekalų: omarų, trumų, brandintos jautienos. Buvo 9 aukštų tortas. Svečiai vaišinosi tik labai brangiais gerimais: „Tignanello Antinori Toscana” vynu, „Ruinart” šampanu.”

Sandros ir Dario vestuvės truko ne vieną dieną – šventę sudarė net trys skirtingi renginiai, juose dalyvavo 110 svečių iš viso pasaulio. Gausus būrys poros bičiulių galėjo pasijusti it baroko epochoje, o paskutinė vestuvių dalis surengta išskirtinėje vietoje.

„Pasitikimo pietūs buvo surengti „red gala dinner“ tema – viskas skendo tarp raudonų rožių, žibėjo auksinės baroko dekoracijos. Tuo tarpu pagrindinę vestuvių dieną šventėme „Willa Miani“, čia taip pat vyravo baroko tematika. Spalvos, audiniai, suknelės, saldus stalas – visame kame buvo galima rasti šio laikotarpio akcentų. Ir trečiasis renginys – vakarėlis šalia baseino – vyko italų aristokratams priklausančioje viloje, kuri iki šiol niekada nebuvo nuomuojama renginiams, o tik Holivudo kino filmams”, – įdomią detalę išduoda S. Skorupskaitė.

Nuotakos suknelė buvo išskirtinė ir išties įspūdinga – ji svėrė net 40 kilogramų, buvo kuriama kelerius metus. Suknelė buvo išsiuvinėta rankomis mažais blizgiais akmenėliais. Ją dėvėti Sandrai buvo tikras iššūkis – nepaisant to, moteris nepaprastai džiaugėsi savo pasirinkimu.

„Mano vyro Dario ir sūnaus Damian kostiumus kūrė „Dolce&Gabanna”. Tai buvo specialiai jiems sukurti dizainai. O dukrytei Darijai buvo sukurta tokia pat suknelė kaip mano – tik mini versija, – šypteli Sandra. – Ji, beje, svėrė 10 kg, tačiau Darija puikiai atlaikė visą renginį. Ji buvo tikra princesė! Antroji mano suknelė vakarienės metu buvo kurta „Galiah Lahav“, avėjau žymiuosisu „Jimmy Choo Cinderella“ batelius.“

Tiesa, prie jaunųjų aprangos darbavosi ir lietuvių dizaineris Robertas Kalinkinas. Jis kūrė pabrolių ir pamergių drabužius, Sandros vakarinei daliai kurtą suknelę.

„Jam teko dažnai ir daug skraidyti, atlikti primatavimus. Beje, nenorėjome rizikuoti ir skraidinti drabužių lėktuvu, tad jie buvo iki Berlyno atvežti specialiu autobusu“, – pasakoja neseniai už mylimojo ištekėjusi lietuvė.

Prie šventės organizavimo dirbo ir daugiau lietuvių – planuotoja, renginių vedėjas, netgi kunigas. Komanda prie tikra pasaka virtusių vestuvių kūrimo buvo surinkta iš visos Europos – darbavosi net 96 savo sričių profesionalai.

„Visada žinojau, kokių vestuvių noriu. Turėjau itin konkrečią jų viziją! Kovojau tol, kol viskas pavyko taip, kaip įsivaizdavau. Tad šiandien galiu pasakyti viena – nėra nieko neįmanomo!“, – šypteli svajonių šventę susikūrusi S. Skorupskaitė.

Įspūdingų vestuvių akimirkas galite pamatyti fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)