Nepaisant to, kitą dieną atlikėjas feisbuke paskelbė ir dar vieną įrašą, kuriame paaiškino, kodėl dalyvavo mitinge. Taip pat pabrėžė, kad nepritaria nei smurtui, nei agresijai.

„Vakar parašiau postą, apie, mano manymu, demokratijos išraišką, mitingą. Parašiau be jokio pykčio, be užgauliojimo, be keiksmų. Dalyvavau mitinge, nes tikrai nepritariu vyriausybės projektui nepasiskiepijusiems žmonėms uždrausti beveik viską (net viešąjį transportą), kad šie nebeapsikentę skiepytųsi tiesiog iš baimės. Tai visuomenę skaldanti politika ir kiekvienas matome, kaip ji veikia ir kokias nuotaikas kursto. Aš už žodžio laisvę, už žmogaus laisvę, prieš smurtą ir agresiją ir tikrai prieš riaušes. Man taip pat nepriimtini dalis mitingo kalbėtojų, buvau ten ne dėl jų. Bet parašęs apie tai, pamačiau, kad kai kurie žmonės skaito ne kas parašyta, o ką jie nori girdėti ir ką nori matyti, skaito tarp eilučių. Žiniasklaida vakar rašė apie dalies jūsų viešus pasmerkimus, kad man nepritarėte. Bet nematė ir nerašė, kad vakar sulaukiau ir krūvos palaikymo žinučių ir skambučių nuo garsiausių dirigentų iki garsiausių režisierių, nuo pianistų iki vokalistų. Palaikymas ateina privačiai ir tai geriausiai rodo, kokia baimės atmosfera sukurta. Turime ją įveikti. Ačiū jums visiems!“, – feisbuke rašė V. Tarasovas.

„Tikroji demokratijos išraiška, galų gale“, – šalia nuotraukos, kuriame įamžinta mitingo akimirka, mitingo dieną rašė Vilius.

Viliaus pasirinkimu dalyvauti mitinge nusivylė ne vienas jo pažįstamas. Atlikėjas sulaukė kritikos ir nepritarimo iš menininkės Nomedos Marčėnaitės, kuri teigė, kad pastaruoju metu V. Tarasovas ją nemaloniai stebina.

Aštrią kritiką žarstė atlikėjas Kastytis Kerbedis, kuris, komentuodamas V. Tarasovo įrašą, pamiršo mandagumą ir panaudojo necenzūrinius žodžius savo nepritarimui ir nuostabai išreikšti.

V. Tarasovo dalyvavimu iš neigiamos pusės taip pat stebėjosi Daiva Tamošiūnaitė, Haroldas Mackevičius, Daiva Žeimytė-Bilienė, Ruslanas Kirilkinas, Arnas Švilpauskas, Monika Vaičiulytė ir kt.

Į komentarus po V. Tarasovo įrašu užsuko ir dainininkas Arvydas Martinėnas-Vudis, kuris taip pat įkėlė nuotrauką iš mitingo, taip tarsi remdamas savo kolegą.

Delfi susisiekus su V. Tarasovu, šios situacijos komentuoti nepanoro. Visgi komentarų skiltyje po savo įrašu atlikėjas rašė, kad į mitingą atvyko ne žinomų politikų kvietimu, o kitų bendraminčių dėką. Be to, dainininkas neslėpė turintis nuomonę, jog žmonės turi teisę mitinguoti ir gali turėti savo nuomonę, kuri nebūtinai atitinka daugumos.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja Delfi taip pat tvirtino, jog policijos žiniomis minėtam renginiui savivaldybė yra išdavusį leidimą organizuoti renginį iki 1000 žmonių. Mitingo prie Seimo organizatoriai protesto išvakarėse prašyme savivaldybei padidino dalyvių skaičių nuo 1 iki 5 tūkstančių. Socialiniame tinkle „Facebook“ nurodoma, kad akciją organizuoja mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė ir viešoji įstaiga „Patriotiški Lietuviai“.

Tai ne pirma šios moters rengiama akcija prieš valdžios sprendimus, susijusius su COVID-19 pandemijos valdymu. Renginio išvakarėse ji ragino žmones ruošti „plakatus, būgnus, švilpynes, jau ir aliuminius puodus, jų dangčius, mažas balėjas, samčius triukšmui, net improvizuotas Egėjo arklidžių šakes mėšlui išmėžti“.

Pranešama apie pažeistas autorių teises

Mitingo metu pranešama ir apie pažeistas autorių teises.

„Ką tik sužinojome, kad mitinge prie Seimo yra naudojamos ir leidžiamos mūsų dainos.

Pareiškiame, kad šio mitingo ir jame skleidžiamų idėjų nepalaikome. Mūsų muzika naudojama be mūsų žinios, neatsiklausus ir savavališkai.

Ne tam kūrėme savo dainas“, – rašoma oficialiame grupės „Skylė“ feisbuko puslapyje.

Žinomi žmonės išreiškė pasipiktinimą dėl vykstančio mitingo

„Kartuvės. Šiandien, prie Seimo, galutinai pasikorė „Šeimų Maršas“.

Tiksliau, karti norėjo kitus, o patys visiškai apsinuogino. Apnuogino savo vertybes, ideologijas, tikslus.
Na, pasakykite man nuoširdžiai tie, kurie ėjot su jais – jums ne gėda? Nerausta skruostai?

Draugai, esantys prieš skiepus, jūs norit būti tarpe tokių?

Prie Seimo susirinko tamsa, blogis ir dugnas. Valdomas šutvės kuri nori viską griauti, trukdyti, save prastumti į postus, o vėliau vogti ir kvailinti tą buką minią.

Liūdna...“, – rašė aktorius Eimutis Kvoščiauskas.

Dar prieš mitingą savo mintis feisbuke išdėstė ir žinomas publicistas Andrius Užkalnis.

„Vilniuje iš pat ryto, matau, darbui ruošiasi riaušių policija, automobiliai su langų apsauga iš išorės – nes taikūs balamutai gali mėtyti sunkius feikinius kroksus, tašytes-barsietkas, pridėtas domkratų ir raktų nuo šarano (kiekvienos durelės atsidaro skirtinga spyna) ir telefonus Nokia su knopkėm.

Ačiū mūsų pareigūnams ir linkiu sėkmės sunkią darbo dieną, saugant miestą nuo nestabilių celofaninių šeimaknyslių, saugančių savo tradicinius kūnus nuo mokslo ir sveikatos.

Jau greitai: mitingai prieš privalomus dušus, dezodorantus ir vyriausybės brukamą vaikų vertimą skaityti, kurio šalutiniai poveikiai dar nežinomi“.

„Man vienintelis dalykas įdomus: kodėl visi šitie žmonės darbo dienos rytą nėra darbe? Čia visi frylanseriai?“, – rašė rašytoja, laidų vedėja Akvilė Kavaliauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (642)