Pandemija keliavimą kiek apsunkino, tad visi turistai, prieš išsiruošdami į kitą šalį, turi kruopščiai atlikti namų darbus ir išsiaiškinti, ką su savimi privaloma turėti prieš skrydį. Į Bodrumą išsiruošę Monika ir Dovydas netrukus įsitikino, kad visko iki galo nežinojo, todėl įspėja ir kitus nekartoti jų klaidos.

„Nutiko tokia įdomi istorija. Mes neišskridome savo reisu, su kuriuo turėjome išskristi. Net nežinojome, kad neišskrisime, todėl nieko dėl to negalėjome padaryti“, – išskirtinai su Delfi savo pirmaisiais kelionės įspūdžiais dalijosi D. Laukys.


Pora pabrėžė, kad savo istorija jiedu nori padėti kitiems į kelionę užsienyje besiruošiantiems žmonėms, jos šie būti atidesni net smulkiausios detalėms.

„Pagrindinis dalykas, kurį reikia pasitikrinti, yra ne bilietai, ne patys kelionės dalykai, o visi COVID-19 dalykai. Pavyzdžiui, į Turkiją mums reikėjo leidimų. Reikėjo užpildyti specialias formas, jeigu kažkas iš lėktuvo susirgtų ir pan. Tokiu atveju būtų lengva su mumis sukontaktuoti, kadangi turėtų mūsų visus reikiamus duomenis. Be to, reikėjo pasirūpinti skiepais, kad būtų praėję 14 dienų po antrojo skiepo arba pasidaryti testus klinikose ar prie oro uosto. Vieni testai galioja 72 val., kiti – 48 val. Mes pasidarėme tą 48 val. testą“, – dėstė Monika Marija.


„Testo atsakymą gavome per 20 minučių, viskas įvyko labai greitai. Bet mes neužfiksavome, kad po antrojo skiepo turi būti praėję 14 dienų. Mums buvo praėję 11 ar 12 dienų, trūko vos poros dienų, ir būtent dėl to mums pasakė, kad mūsų negalima įleisti į lėktuvą. Mes taip ir likome neįėję į jį“, – savo žmoną papildė Dovydas.

„Neišskridome, turėjome didelį nesusipratimą“, – pridūrė jis.

Laimei, šis netikėtumas nesugadino poros atostogų. Sutuoktiniai greitai susitvarkė reikiamus dokumentus, tad pasiekti kelionės tikslą visgi pavyko.

„Galiausiai susiradome kitą skrydį, su vienu persėdimu, iš Stambulo atskridome čia, į Bodrumą“, – džiaugėsi dainininkė.


Pora neslėpė, kad ši kelionė jiems išskirtinė ne tik šiuo pirmuoju nuotykiu. Įprastai jie smulkiai susiplanuoja kiekvieną savo išvyką, tačiau šįkart viskas įvyko ekspromtu, tad jų laukė nemažai nežinomybės. Tiesa, atvykus į kurortą sutuoktiniai nė nedrįso skųstis – jų laukė prabangus viešbutis ir daugybė pramogų.

Bodrume pora vieši pirmą kartą. Kelionės akimirkomis jiedu dalijasi ne tik savo socialiniuose tinkluose, bet ir išskirtinai Delfi portale. Turas po lietuvių pamėgtą kurortą nušviečiamas Monikos Marijos ir Dovydo akimis. Pora dalijasi nuotaikingais dienoraščiais, kuriuose – pasakojimai, nuotraukos ir vaizdo įrašai tiesiai iš šiltojo Bodrumo.

Dar daugiau spalvingų Monikos Marijos ir Dovydo nuotykių Turkijoje – jau netrukus Delfi portale!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)