„Šiąnakt nuo „Nidos namų“ dingo 4 dviračiai, jeigu kažką žinote, matėte ar girdėjote informuokite!“ – socialiniuose tinkluose prašė R. Mackevičius ir pasidalino šeimos dviračių nuotraukomis.

Delfi susiekus su R. Mackevičiumi, šis neslėpė, kad minima situacija yra labai nemaloni. Apie įvykį pranešta ir policijai.

„Pasirodo, net atvažiuodamas atostogauti turi būti budrus kiekvieną akimirką ir saugoti visus savo daiktus.

Gal jau girdėjote, kad per visą pajūrį praskriejo didžiulė dviračių vagysčių banga. Ji neaplenkė ir mūsų, būnant čia, Nidoje.

Dingo keturi rimti dviračiai nuo pat namų, nors prie namų yra ir kameros, o dviračiai buvo prirakinti, su GPS, turime ir draudimus, tačiau tai nesutrukdė ilgapirščiams jų tiesiog paimti ir išsinešti“, – pasakojo R. Mackevičius.


Po žinomo vyro pagalbos šauksmu socialiniuose tinkluose pasipylė komentarai. Ne vienas Rolando bičiulis ar tiesiog įrašą pastebėjęs sekėjas neslėpė apmaudo dėl patirtų nemalonumų ir pridūrė, kad dviračių vagystės pastaruoju metu yra dažna problema.

Pasirodo, kad lygiai taip pat Palangoje nukentėjo ir krepšininkas Mindaugas Kuzminskas.

„Noriu tik priminti, kad būtumėte atsargūs, budrūs, nes niekas jų nesustabdo. Policijos pareigūnai sakė mums, kad tokių įvykių buvo ir praėjusias metais. <...>

Kryžiuojame pirštus ir tikimės, kad dviračiai atsiras. Jei kažką sužinosite, būtinai praneškite. O visiems noriu priminti, kad jei kur nors važiuojate ilsėtis, atostogauti – atsipalaiduokite, bet ne ant tiek, kad prarastumėte savo budrumą. Kaip žinia, visų daiktų apsikabinęs nemiegosi, bet atsarga gėdos nedaro. Gerų atostogų ir būkite atsargūs“, – Delfi skaitytojams linkėjo R. Mackevičius.

Pastebima, kad dviračių vagys dažniausiai imasi darbo laiptinėse, kiemuose, sandėliukuose, garažuose ar stovėjimo aikštelėse.

Esant dviračio vagystei, patariama nedelsiant pranešti policijai telefonu 112. Visi gauti pranešimai yra registruojami, analizuojami, gretinami ir susiejami pagal bendrus požymius, todėl, pranešę policijai, padėsite efektyviau ir greičiau išaiškinti padarytus nusikaltimus. Už dviračių vagystes numatoma baudžiamoji atsakomybė: viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pareigūnai pataria, kaip pasirūpinti dviračio saugumu:

– Siekiant apsaugoti dviratį nuo vagystės, galima pažymėti jį per www.pazymetas.lt sistemą;
– Paliekant dviratį, jį prirakinti specialia tvirto metalo ar armuota kilpa ir patikima spyna prie tvirto ir nejudančio objekto;
– Rakinant tvirtinti ne už rato, o už rėmo, antraip gali likti tik spyna su ratu;
– Galima naudoti vienu metu iškart kelis, bet skirtingo tipo užraktus;
– Palikti dviratį ne užkampyje, bet žmonių matomoje vietoje;
– Planuoti keliones ir dviračiu nevykti ten, kur nebus galimybės saugiai palikti (prirakinti);
– Nepalikti dviračio kaskart toje pačioje vietoje;
– Turėti savo dviračio nuotrauką, kurioje būtų matyti ypatingos žymės;
– Jei dviratis paliekamas pagalbinėse patalpose, sandėliuke
– pasirūpinti durų sutvirtinimu ir patikimomis spynomis;
– Jei dviratį pavogė, nedelsiant pranešti policijos pareigūnams;
– Nepirkti naudoto dviračio iš privataus asmens, jei negalite matyti įsigijimo dokumentų ir įsitikinti, kad dviratis nėra vogtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)