Šiuo metu yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, o už tai asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų, išsiaiškino portalas tv3.lt. Taip pat, kaip rašoma portale, įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Be to jis įpareigotas nebendrauti ir neieškoti ryšių su nukentėjusiąja.

Teigiama, kad nukentėjusioji – 34 metų B. Vanago draugė.

Nuo komentarų šia tema susilaikantis sportininkas savo poziciją trumpai išsakė feisbuko profilyje, tačiau išliko lakoniškas – smurto atvejį jis kategoriškai paneigė ir patikino, kad yra linkęs situaciją palikti tirti šios srities profesionalams.

Trumpame įraše B. Vanagas taip pat atsiprašydamas pridūrė, kad jam apmaudu, jei viešumoje pasirodžiusi informacija apie galimą smurto atvejį nuvylė.

Baigdamas žinutę feisbuke sportininkas nepamiršo padėkoti už supratingumą.

Apie smurtą pranešė galimai nukentėjusiosios draugė

Vilniaus policija Delfi informavo, kad pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje gavo birželio 28 dienos vakarą, apie 21.10 val.

Pranešėja teigė, kad prieš 30 minučių jos draugę sumušė vaikinas, jog reikia medikų bei policijos pareigūnų pagalbos Pašilaičiuose esančioje Grigalaukio gatvėje.

Įvykio vietoje paaiškėjo, kad vyras nukentėjusiajai su koja spyrė į galvą ir po smurto pasišalino.

Į įvykio vietą atvykę medikai moterį nusprendė išgabenti į ligoninę.
Policijos teigimu, įtariamasis nebuvo sulaikytas.

Teigiama, kad nukentėjusi moteris parašė pareiškimą dėl fizinio skausmo sukėlimo. Vilniaus miesto 6 policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d. (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

Moteris tvirtino, kad garsus lenktynininkas spyrė jai į veidą, tąsė už plaukų, rašo lrytas.lt.

„Benediktas spyrė man, kai nepildžiau tam tikrų jo pageidavimų. Po smūgio jaučiau pykinimą. Dešinė veido pusė iki šiol aptirpusi, užgulta ausis“, – portalui pasakojo moteris.

Skelbiama, kad jos ir B. Vanago draugystė užsimezgė prieš 6 metus. Pasak vilnietės, per tą laiką jai teko nuolat susidurti su pavydo, pykčio proveržiais, tačiau prie fizinio smurto nebūdavo pereinama.

Apie asmeninį gyvenimą nelinkęs atvirauti lenktynininkas yra vedęs, su žmona Giedre turi du vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (459)