„Tiesą sakant, mano nuotaika labai gera, net keista. Atrodo, kad tai įvyko ne man, ne su manimi. Dabar galiu apie tai ir pajuokauti, tačiau puikiai suprantu, kad viskas galėjo baigtis labai blogai. Dėkoju angelams sargams, kurie mane saugo“, – pirmadienį su Delfi dalijosi K. Zvonkuvienė.

Nors emociškai dainininkė jaučiasi gerai, apie nelaimingą įvykį byloja skausmas – žaizdomis ir mėlynėmis nusėtas kone visas Katažinos kūnas.

„Nuotaika gera, bet skausmai, aišku, jau išlindo. Šiandien skausmą jaučiu visame savo kūne. Atrodo, kad tris paras sporto salėje būčiau praleidusi. Adrenalinas baigėsi, tad dabar jau pilnai jaučiu skausmą turbūt visose įmanomose kūno vietose, – juokiasi pašnekovė. – Bet bendra savijauta tikrai gera, nes per šį laiką gavau tiek daug palaikymo ir įkvėpimo iš žmonių. Aš to tikrai nesitikėjau. Ta pozityvumo banga mano adresu pakėlė tarsi ant sparnų. Pajutau turinti nerealiai stiprų užnugarį. Mano gerbėjai man yra neįkainojami, juk dėl jų mes, atlikėjai, dirbame, atiduodame visą save. O šįkart iš jų pajutau labai stiprų atgalinį ryšį. Tą jaučiau ir koncerto metu, kai žmonės matė, kad nukritau, jog man nėra gerai, ir po renginio, kai sulaukiau tiek daug malonaus dėmesio komentarais, žinutėmis ir skambučiais. Pasijutau labai mylima.“

Nelaimingo atsitikimo liudininkais Ukmergėje buvo begalė žmonių, Katažina šiek tiek džiaugiasi, kad toji akimirka liks tik jų atmintyje, o ne telefonuose.

„Vakar kaip tik su vyru kalbėjome, kad kažkaip keista, jog niekas nenufilmavo mano kritimo. Kartojau „Ačiū Dievui“, o Deivydas pajuokavo, kad būtų buvusi visai gera dokumentika. O nufilmuoti žmonėms nepavyko, matyt, dėl to, kad klausytojai įprastai filmuoja dainuojantį atlikėją, o viskas nutiko tarpe tarp dainų. Tuomet kalbėjau nuo scenos, buvo įžanga į kitą dainą, o toje pauzėje ir nutiko viskas.

Tikrai nespėjau dar perskaityti visų žinučių ir komentarų po šio įvykio. Bet buvo tokių, kurie viską matė iš arti. Viena moteris rašė, kad buvo visiškai prie pat scenos ir ji matė tą baisų kritimą, kaip atsistojau ir kaip po to dar bandžiau iš paskutinių jėgų juokauti, stebėjosi, kaip man pavyko toliau puikiai valdyti publiką, nors matėsi, kad man skauda, kraujas teka per kojas. Tas laiškas buvo kaip uoga ant torto. Aš jį skaičiau ir verkiau. Po visko emocijos labai sukilo“, – pasakojo pašnekovė.

Koncertą Ukmergėje Katažinai pavyko ne tik sėkmingai užbaigti, o ir nuvykti į dar kitą pasirodymą. Visgi po visko dainininkė grįžti namo jėgų jau nebeturėjo ir nakčiai liko Raseiniuose.

„Supratau, kad nieko čia nebus, jog neparvairuosiu namo. Tad išsimiegojusi sekmadienį iš Raseinių važiavau tiesiai į Santaros klinikas. Ačiū Dievui, lūžių ir rimtų traumų nėra. Už tai tikrai jaučiuosi dėkinga. Dabar reikės save dar labiau saugoti, reikia poilsio, ramybės, perrišimų ir kojas laikyti aukščiau. Kažkiek tų pasekmių yra, bet, laimei, nerimtų. Gydytojo dar paklausiau, ar galėsiu koncertuoti kitą savaitgalį, o jis juokdamasis atsakė, kad galėsiu, bet šią savaitę turiu būti griežtai namie“, – juokėsi atlikėja.

Pasiteiravus, kaip šį neeilinį įvykį priėmė jos vyras, kompozitorius Deivydas Zvonkus, pašnekovė neslėpė, kad tą akimirką jis neslėpė išgąsčio, tačiau supratęs, jog viskas baigėsi dar gana laimingai, nepraleido progos pajuokauti.

„Jis iš pradžių išsigando. Apie tai sužinojo, kai jau važiavau į kitą koncertą. Kadangi buvo mažai laiko nepasakojau visų detalių, pasakiau tik tiek, kad pasirodymas buvo su nuotykiais. Jis ėmė klausinėti, kas man nutiko. Galiausiai pasakiau, kad nukritau nuo scenos. Tą akimirką jis tikrai išsigando, ėmė klausinėti, ar man viskas gerai. Leidau suprasti, kad taip, papasakojau, jog pavyko užbaigti koncertą.

Dar vėliau, jau pasiskambinus visai naktį po koncerto, papasakojau plačiau, kas ten nutiko. Vyras, išgirdęs mano pozityvų toną, paklausė, ar jis dabar jau gali juokauti. Sakau, galima. „Žvaigždė krito žemai“, – juokėsi jis.

Dabar tikrai galima iš to pasijuokti, bet jei rimtai, po tokių įvykių susimąstai ir pasidarai išvadas. Suprantu, kad reikia save saugoti. Juk tai galėjo būti paskutinis mano koncertas gyvenime. Niekada negali žinoti, kas tavęs laukia. Tiesa, aš manau, kad pasielgiau teisingai, nenorėjau nuvilti savo gerbėjų, klausytojų, galų gale, savęs, todėl iš paskutinių jėgų užbaigiau tą koncertą. Tikrai nesu jokia herojė, tiesiog dirbau savo darbą, mano galva, tą privalėjau padaryti. Bet man be galo džiugu, kad žmonės tai įvertino“, – dėkingumo neslėpė dainininkė.

Katažina pasakoja, kad nuo šiol save scenoje dar labai kontroliuos, jog vėl netikėtai neatsidurtų per arti scenos krašto.

„Aš tai priimu kaip gyvenimo pamoką. Ir tikrai esu dėkinga, kad viskas taip baigėsi. Juk galėjau kristi žemyn veidu ar stuburą stipriai susižeisti. Kritau ant betono, o šalia buvo metaliniai, išsikišę atitvarai. Jei būčiau nukritusi ant jų, būtų galėjusi įvykti tragedija. Liudininkai sakė, kad buvo toks garsas, jog buvo sunku patikėti, kad po visko aš apskritai kalbu, bendrauju. Esu laimės kūdikis, tad negaliu jokiais būdais būti paniurusi, juolab kai tiek daug žmonių palaiko mane. Ačiū jiems, jie man – didžiulis įkvėpimas“, – dėkojo K. Zvonkuvienė.

Po traumos pasidalino žinute feisbuke

Nelaimingo atsitikimo detalėmis Katažina pasidalino ir feisbuke. Šalia pasakojimo moteris pridėjo ir nuotrauką – joje matyti sužeistos dainininkės kojos.

„Aš gyva! Ir tai svarbiausia!

Istorija apie tai, kaip atlikėja nukrito nuo scenos…

Svarsčiau, pasakoti apie tokius dalykus ar ne, juk turėtų būti gėda…

Šiandienos įvykis neeilinis. Nei girta, nei apsvaigusi nuo ko (nebent nuo kaitros), tiesiog vienas neatsargus žingsnis ir „bam“, aš apačioje. Kritau nuo kažkur dviejų metrų scenos.

Ukmergė. Minia žmonių. Aš guliu po scena. Vaizdelis…

Ką daryti?! Galvoje prasisuka šimtai minčių.

Maža to, važiavau koncertuoti po bemiegės nakties. Pykina ir silpna visą dieną. Vairuoju pati, o laukia net du koncertai. Lauke, prie 32 laipsnių karščio. Ok, kaip nors…

Pasirodo visko pasitaiko, štai ir man pasitaikė.

Grįžtu prie nukritusios žvaigždės”.

Po dviejų minučių nusišnekėjimo, suprantu, kad reikia kažką daryti. Akyse tamsu, bet aš nepasiduodu. Atsisėdu ant artimiausios kėdutės ir tęsiu koncertą. (beje, ačiū moteriškei, kuri sėdėjo šalia ir vis siūlė šlapių servetėlių, mat kraujai jau bėgo ne juokais). Dainuoju Gyvenimas prasideda nuo 40”, susiimu ir priedainį jau dainuoju basa ant tos kėdutės.

Vakaro vedėjas, pats nerealiausias Žmogus (iš didžiosios raidės) Eimutis Kvoščiauskas visaip kaip bando mane gelbėti ir vis pribėga su klausimu gal stabdom koncertą?” Bet aš ryžtingai nusiteikusi tęsiu savo dainavimą ant kėdutės ir jaučiu, kaip medikai pritūpę jau deda man tvarščius.

Gelbsti dar buteliukų su vandeniu pylimai ant savęs (suėjo tikrai nemažai vandens) ir dar garsistų ventiliatorius, prie kurio pritūpdavau atsigauti.

Atsigavau! Supykau ant savęs ir užbaigiau koncertą ukmergiškių ovacijomis!

Valio!

Atlaikiau, pagalvojau tada.

Dabar jau esu po dviejų nerealių koncertų! Laiminga iki mėnulio ir atgal! O juk galėjo baigtis visaip…

Myliu Žmones, kurie ateina į mano koncertus. JUMS atiduodu visą save. Dėl JŪSŲ neturiu teisės pasiduoti. Tik JŪS mano stiprybė!

P.S. Ačiū visiems už rūpestį ir šiltą palaikymą! Už tiek žinučių ir siųstos meilės man!“, – ne itin linksma istorija feisbuke pasidalino Katažina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)