Tuo tarpu Stanislavas Stavickis-Stano apie šią situaciją nusprendė pasikalbėti su savo atžalomis.

„Padariau apklausą.

Ar reikia parduotuvėje rašyti „Mergaičių žaislai“ ir „Berniukų žaislai“ ?

Visi apklausos dalyviai nuotraukoje.

Galimai apklausos rengėjas nekompetetingas, nes niekas iš dalyvio net neįkirto ko norima. Bernai svarstė:

- Nu ateini į parduotuvę ir iš karto aišku, kur berniukiški, kur mergaitiški žaislai. Tiesiog bėgi ten, kur yra berniukiški. Viskas būna sudėta vienoje pusėje.

- Tai reikia parašyti „Mergaičių žaislai“ ir „Berniukų žaislai“?

- Kaip suprast parašyti? Mes ir taip žinome.

Tuo tarpu jauniausia apklausos dalyvė klapsėdama akimis pareiškė, kad nori naujo žaisliuko.

Aš dar ilgai kamantinėjau vaikus bandydamas išgauti informaciją iš pirmų lūpų. Nes kas jei ne jie labiausiai suinteresuoti žaislų parduotuvės įrengimo subtilumais. Tačiau žinutė buvo tik viena ir labai paprasta - "mes patys žinome kas kur yra ir kam skirta".

Todėl šurmuliukas dėl Erikos pasipiktinimo Maxima (Erika piktinosi, kad kaba seksistinės lentelės „Mergaičių žaislai“) yra apie nieką. Kaip ir daugelis pastarojo meto skandalų ir skandaliukų.

Visada bus žaislai skirti berniukams.

Visada bus žaislai skirti mergaitėms.

Visada berniukai ir mergaitės patys atskirs kas kam reikalinga ir su kuo nori žaisti.

Ir būtų galima pakabinti ar nekabinti lentelių „Mergaičių žaislai“ ar „Berniukų žaislai“. Niekas nuo to nepasikeis vaikams.

Bet problema štai kur:
Nepakabinti tokią lentelę galima.
Pakabinti tokios lentelės NEgalima“, – rašo Stano.

Delfi primena, kad dainininkė Erica Jennings prieš kelias dienas pasidalino nuotrauka, kurioje matyti informacinė iškaba, nukreipianti į „Mergaičių žaislų“ skyrių.

Maxima LT, su visa meile kviečiu būti sąmoningesniems ir vengti seksizmo kasdienybėje. Tegul žaislai būna ne mergaičių ar berniukų, o tiesiog žaislai. Juk dabar 2021!

Palikime seksizmą praeityje. „Mergaičių žaislų“ praėjime yra lėlių, o konstruktorių/mašinėlių praėjimas skirtas berniukams ir tariamai netinka mergaitėms. Mano vyresnėlis Pranas turėjo lėlę ir vežimėlį jai, o būdamas ketverių sakė, kad nori būti tėčiu. Pažvelkite į jį dabar. Šiuo metu ta lėlė priklauso Gaiai“, – rašo Erica feisbuke.

Delfi dėl komentaro kreipėsi ir į prekybos centro Maxima LT atstovus. Paaiškėjo, kad tokia informacinė iškaba likusi dar nuo seniau.

„Apgailestaujame už šią informacinę iškabą. Esame už atvirą ir lygių galimybių, be nusistovėjusių stereotipų visuomenę.

Tai yra tik vienoje parduotuvėje iš seno užsilikusi tokia informacinė iškaba, kurią nukabinsime.

Kitose „Maxima“ parduotuvėse tokių informacinių iškabų nenaudojame“, – teigia Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (684)