Didžiosios restorano šventės nepraleido ir žinomi kauniečiai, pramogų ir verslo pasaulio atstovai. Renginyje buvo galima sutikti „TV Pagalbos“ gelbėtoją Gerdą Žemaitę su sūnumi Marku, dainininkes Gabrielę Rutkauskienę-Vashą, aktores Daivą Rudokaitę, Akvilę Žirgulytę ir Justę Zinkevičiūtę, TV laidų prodiuserius Gintarę Kreipavičiūtę, Danutę Nicolas, plastikos chirurgą Vygintą Kaikarį su žmona, renginių organizatore Kristina Kaikariene, dizainerę Emiliją Gutauskaitę, grupės „Rondo“ lyderį Aleksandrą Ivanauską-Farą, boksininką Daugirdą Šemiotą TV laidų vedėją Gintarę Eimantaitę, verslininkę Editą Plūkienę, „Neodenta“ įkūrėjus Eglę ir Darių Kunčius bei daugelį kitų. Renginio svečiai mėgavosi ne tik gurmaniška prancūziškos virtuvės patiekalų degustacija, bet ir moderniais elektroninės muzikos garsais, kuriais rūpinosi pats Leon Somov. Atlikėjas kurstė melomanų aistras kartu pristatydamas ir naująją plokštelę „Find You“.

Vos prieš savaitę duris atvėręs tikros prancūziškos virtuvės restoranas jau spėjo pelnyti kauniečių simpatijas. Kaip rašoma pranešime spaudai, užsienyje restoranų patirties įgijęs savininkas Kęstutis Petraitis, nusprendęs grįžti į gimtinę, pavadinimą pasirinko neatsitiktinai: pasirodo, pastato sienos taip pat mena gilią istoriją.

„Visą mūsų restorano vidų puošia plytos. Tai yra pastato paveldas, kurio neketinome keisti. Barą taip pat statėme iš plytų, sienos – plytinės, todėl ir pavadinimą teko pasirinkti tokį patį: juk „Briques“ išvertus iš prancūzų kalbos reiškia plytas. Prancūziškas maistas mums visuomet buvo mylimas. Ne kartą lankėmės Prancūzijoje, ragavome tikrųjų skonių, todėl norėsi tuo ką atradome tenai, pasidalinti ir čia Lietuvoje“, - pasakoja Kęstutis.

„Norėjome, jog atidarymo šventės metu svečiai galėtų paragauti būtent tų patiekalų, kuriuos čia gali paragauti atėję kiekvieną dieną. Parinkome kelis patiekalus, kuriuos šefas kepė lauke, demonstravo, kaip juos gamina, pristatė. Kaune mažai restoranų, kurie gamintų prancūzišką maistą, nors, žinoma, turime ir daugiau specialių prancūziškų patiekalų, jie galbūt nėra padaryti taip, kaip tikriems prancūzams, o truputėlį palengvinti ir pritaikyti lietuviškam skoniu“, - pasakoja restorano savininkas.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)