Svarbiam renginiui, kuriame stengiamasi laikytis aprangos kodo, diktuojančio apie klasikinių drabužių pasirinkimą, Saulė pasirinko juodai baltą suknelę, kurią irgi galima būtų priskirti pageidaujamam stiliui, jeigu ne kelios detalės. Mergina juosmenį persijuosė juosta, kurioje – LGBT vėliavos spalvos. Taip pat prie suknelės renginio viešnia priderino raudonus sportbačius.

„Delfi“ pasiteiravus, ar šiuo metu, kai šalyje tvyro nesantaika dėl tam tikrų Vyriausybės svarstymų LGBTQ+ tema, nesibaimino savo apranga iššaukti įvairių nuomonių, Saulė patikino buvusi užtikrinta savo pasirinkimu.

„Baimės nebuvo jokios, nes visi turime teisę rengtis tai, kas mums yra patogu, priimtina ir miela širdžiai. Daug kalbų kilo ir apie mano ryškius sportbačius, kurie, pasak komentarų, gadina mano įvaizdį. Man aprangoje visada pirmoje vietoje bus patogumas, todėl raudonus sportinius batelius pasirinkau ir tam vakarui. Man tai atrodo puikus akcentas su mintimi, kad kūnas neturi kentėti dėl visuomenėje priimtų normų.

Mūsų šeimos vertybės yra žinomos visiems, todėl ir LGBTQ+ bendruomenės palaikymas nėra paslaptis. Mes gerbiame ir mylime visas šeimas ir savo apranga norėjau atkreipti dėmesį į opią nelygybės problemą Lietuvoje. Tai, kas mūsų namuose yra savaime suprantama, visuomenėje sukėlė tokią audrą, kad iki šiol sunku atsigauti. Manau, kad tai dar kartą įrodo, jog turime didelę spragą ir, jei mano apranga padės herojams, kurie kiekvieną dieną kovoja už laisvę ir lygybę, pasiekti tikslą, būsiu labai laiminga.

Renginyje sulaukiau ir pagyrimų, ir kiek rūstesnių žvilgsnių, bet į viską mano atsakas buvo šypsena ir tikiu, kad tai dar labiau prašviesino ir taip puikią dieną.

Mylėkim visus, daugiau saulės ir spalvų – juk vasara!“ – palinkėjo Saulė.

Vytautas Grubliauskas ir Saulė Gaubytė

Tuo tarpu jos tėtis, V. Grubliauskas pasidžiaugė savarankiškais vaikais, kurių aprangos pasirinkimui įtakos nedaro.

„Mane stebina tai, kad kažką tai stebina. Atvirai pasakius, nelabai suprantu, kas čia tokio išskirtinio ir netikėto nutiko. Džiaugiuosi, kad buvau pakviestas į priėmimą. Kadangi žmona kartu važiuoti negalėjo, delegavo pilnametę dukrą Saulę, kurios apranga buvo jos jaunatviškas sprendimas.

Nepamirškime, kad ji yra užaugusi politikų šeimoje ir puikiai gaudosi tuose dalykuose, apie kuriuos nedaug kur rašo. Tikrai susivokia žmogus, kas ir kur yra tinkama ar ne. Mano nuomone, tai buvo gražus jaunatviško veržlumo pavyzdys. Ji jauna, aukšta, graži, liekna, jaunatviškai nusiteikusi mergina su jai būdingu laisvės pojūčiu ir tam tikra jo išraiška.

Mano manymu, tai buvo geras kontrastas tarp klasikinio stiliaus. Ir tai buvo gana artima protokolui. Nežinau, kodėl tai turėtų taip stebinti. Jeigu stebina, galbūt mes iš tikrųjų per mažai apie tai kalbame ir per daug to varžomės. Mano nuomone, tai buvo tikras, gaivus, veržlus, šiuolaikiškas žingsnis.

Mūsų vaikai – labai savarankiški ir man net mintis nebūtų kilusi jai pasakyti, kad turėtų apsirengti kažkaip kitaip. Man tas būtų visiškai nesuprantama“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

LGBT judėjimą palaikančius ženkliukus į aprangą įsisegė ir priėmime dalyvavusi Lietuvos žmogaus teisių centro komunikacijos vadovė Jūratė Juškaitė bei lygių galimybių kontroliere Birutė Sabatauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (695)