Nors oficialiai priėmimas Prezidentūroje, esančioje Daukanto a. 3, prasidėjo19 valandą, kviestiniai svečiai aplink pastatą ėmė būriuotis kiek anksčiau.

Į priėmimą pakviesti žmonės buvo pasipuošę šventiškai ir spindėjo pakilia nuotaika. Akimirkos užfiksuotos fotogalerijoje:

Tiesa, likus kelioms dienoms iki liepos 6-ios pasirodė ne viena žinia apie kvietimo į pobūvį negavusius ar dalyvauti atsisakiusius valdžios atstovus.

Delfi jau aprašė, kad kvietimo į šį renginį negavo Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis. Nors kvietimą gavo, bet renginyje nedalyvaus ir premjerė Ingrida Šimonytė ir konservatorių deleguotas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, praneša naujienų portalas alfa.lt.

Kaip portalą kiek anksčiau informavo premjerės I. Šimonytės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, ministrė pirmininką liepos 6–ąją praleis kartu su artimaisiais, kurie grįžo iš užsienio.

Dalyvauti atsisakė ir sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys, nes tikino turintis kitų planų – žada dalyvauti kitame renginyje.

„Delfi“ susisiekus su Žmogaus teisių komiteto pirmininku T. V. Raskevičiumi, jis teigė, kad buvo pakviestas į vakarinę dalį, nors ir juokėsi, kad „nežinau už kokius nuopelnus“.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigė, kad irgi ten su žmona buvo pakviestas, nors ir dėl komandiruotės į Austriją negalės dalyvauti.

Prezidentūra Delfi praėjusią savaitę paaiškino, kam šįkart buvo išsiųsti kvietimai į priėmimą.

„Prezidentas G. Nausėda tęsia kurį laiką nutrūkusią tradiciją Valstybės dienos proga rengti priėmimus Prezidentūroje. Ši sena tradicija skirta suburti ir pagerbti valstybei nusipelniusius žmones iš skirtingų valstybės gyvenimo sričių ir skirtingų Lietuvos regionų. Šiemet Valstybės diena sutampa su karantino pabaiga, taigi, atsiranda dar vienas, papildomas šventės dėmuo, susijęs su pasibaigusiu sunkios kovos su pandemija etapu.

Į priėmimą Valstybės dienos proga Prezidentas kviečia Lietuvos valstybingumui ir šalies reputacijos stiprinimui nusipelniusius kultūros, meno, mokslo pasaulio, akademinės bendruomenės, verslo, valdžios ir valstybės institucijų, diplomatinio korpuso, žiniasklaidos, religinių bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų, pvz. vienijančių žmones su negalia, švietimo ir ugdymo bendruomenių atstovus. Visi Seimo nariai pagal tradiciją yra pakviesti į svarbiausią Valstybės dienos iškilmių dalį – Vėliavų pakėlimo ceremoniją. Joje šiemet dalyvaus ir garbūs svečiai – Europos Vadovų Tarybos Pirmininkas Charles‘is Michelis ir Ukrainos Prezidentas Volodymyras Zelenskis“, – atsakė Prezidentūros atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Po praėjusiais metais vykusio atgaivinto priėmimo etiketo žinovas Arminas Lydeka sakė, kad atsisakymas dalyvauti tokio pobūdžio renginyje gali įžeisti jį organizavusį asmenį.

„Žmogus, patekęs į tą protokolinį kviestinių asmenų sąrašą, pasako: na ne, aš nedalyvausiu. Be abejo, tai yra tam tikra forma pasakymas, kad šioje draugijoje man nėra smagu būti“, – komentavo A. Lydeka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (846)