Gimtadienio vietai S. Vaitulionis pasirinko Vilniaus širdyje įsikūrusio viešbučio „Hilton Garden Inn“ terasą ant stogo, iš kurios atsiveria nepakartojama sostinės panorama. Šventės meniu rūpinosi restoranas „BeefRoom“ su profesionalų pripažintu virtuvės šefu iš kaimyninės Latvijos Aleksandru Košanskiu priešakyje, rašoma spaudos pranešime.

Šventės svečiams buvo ypač smalsu paragauti pasaulyje pripažintuose restoranuose dirbusio šefo patiekalų. Restoranų versle Aleksandrs dirba jau trylika metų, vyriausiuoju virtuvės šefu – septynerius. Karjeros pradžioje praktikavosi itin geruose skirtingų šalių, tarp jų – ir „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Suomijoje. Grįžęs į Latviją, dirbo didžiausio Baltijos šalyse viešbučio restorano šefu, o 2019 metais ėmė vadovauti pirmojo „Hilton Garden Inn“ viešbučio Lietuvoje virtuvei.

„Gimtadieniui atrinkome restorano populiariausius patiekalus. Svečiai įvertino gurmaniškus vieno kąsnio užkandžius bei vasaros pažibą – ant grilio keptas Rokfelerio austres bei aukščiausios kokybės brandintą lietuvišką jautieną iš mūsų draugų ūkio „Steak Supply“, – vakaro meniu pristatė virtuvės šefas.

S. Vaitulionis pasakojo, kad per daug metų jo gimtadienis vasario pabaigoje yra tapęs tradicine žiemos uždarymo ir draugų susitikimo švente. Tačiau šiais metais šventės planus sujaukė karantinas. „Pasakiau sau, kad jokie griežti apribojimai neatims iš manęs bičiulių susibėgimo. Padarysiu šventę tada, kai bus galima. Šiandien minime ne tik mano gimtadienį, bet ir karantino pabaigą“, – pasakojo S. Vaitulionis.

Į vakarėlį ant stogo S. Vaitulionis pakvietė savo artimus draugus. Kaip tikina, susirinko patys geriausi, linksmiausi ir ištikimiausi bičiuliai. Kai kurių iš jų šventės kaltininkas nematė metus laiko, nes tiek jis, tiek draugai sąžiningai laikėsi karantino reikalavimų.

Pasveikinti S. Vaitulionio atvyko Viktorija Siegel su Laurynu Suodaičiu, Jurga Klimaitė-Riebling, Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, Skaiva Jasevičiūtė, Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi Jančenkovu, Elena Puidokaitė-Bruzgulienė, Simona Starkutė, Jogaila Morkūnas, Robertas Kalinkinas su žmona Agne, Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas, Kristina Kaikarienė su vyru Vygintu ir kiti svečiai.

S. Vaitulionis ypač džiaugėsi puikiu oru, nuostabia aplinka ir atsiveriančia Vilniaus senamiesčio panorama. Komunikacijos specialistas įpratęs gimtadienius švęsti, kai už lango 20 laipsnių šalčio, todėl jam buvo labai smagu surengti šventę lauke.

„Man šis gimtadienis ypatingas. Pagaliau galime susitikti, apsikabinti ir pasidžiaugti vienas kitu. Kadangi mano aplinka sąžiningai laikėsi visų ribojimų, tai su kai kuriais draugais nesimatėme tikrai labai ilgai. Be to, pirmą kartą gyvenime pajutau, ką reiškia gimtadienį švęsti vasarą. Juokavau, kad reikės taip padaryti ir kitais metais – nukelti šventę pusmečiui. Ypatinga vieta, kvapą gniaužianti mano mylimiausio miesto panorama ir geriausi draugai. Ar gali būti geresnė gimtadienio šventė?“ – šypsojosi garsus vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)