Savaitgalį į pačiame sostinės miesto centre įsikūrusią bažnyčią rinkosi ne tik jaunieji, bet ir patys artimiausi poros bičiuliai, kolegos, šeimos nariai. Kviestiniai svečiai drauge su jaunavedžiais šventė judviejų meilę ir linkėjo jiems ilgų bei laimingų metų.

„Vestuvės vyks Vilniuje. Tai atspindi mūsų asmenybes – esame miesto žmonės, tad norime solidaus ir jaukaus pasibuvimo gražioje aplinkoje netoli nuo namų“, – dar prieš ceremoniją Delfi pasakojo politologas.

L. Kojalos pavardė daugeliui politika besidominčių žmonių – puikiai žinoma, tačiau apie asmeninį gyvenimą jis atvirauja saikingai, tad ir naujiena apie poros sužadėtuves į viešumą neiškilo – apie tai žinojo tik artimieji.

„Apie šį įvykį viešai neskelbėme. Tai buvo mums svarbi akimirka mums svarbioje vietoje, tad nenorėjome to pernelyg viešinti. Pompastikos šiame įvykyje tikrai nebuvo, o Ieva, pasirodo, gerai nujautė, kas gali tądien nutikti“, – šyptelėjo L. Kojala.

Dalis jaunavedžių, besirinkdami savo vestuvių datą, apgalvoja prasmę, reikšmę ar simbolius, tačiau žinomas politologas ir jo išrinktoji labiau dėmesį skyrė ne tam, o koronaviruso situacijai šalyje.

„Nesiejome vestuvių su jokia data ar skaičių kombinacija. Vylėmės, kad birželio pabaigoje bendra pandeminė situacija bus palankesnė tokiai šventei surengti. Džiaugiamės, jog taip ir nutiko“, – neslėpė pašnekovas, pridūręs, kad šventėje bus laikomasi visų atsargumo priemonių.

Pasiteiravus, kaip atrodys jų vestuvių šventė, L. Kojala patikino, kad jam ir jo mylimajai Ievai svarbiausia bendra nuotaika.

„Norime, kad tai būtų jauki, maloni ir smagi šventė. Daugelis mūsų per karantiną neturėjome progų bendrauti net ir su pačiais artimiausiais žmonėmis, todėl vestuvės bus puiki proga ne tik pasidžiaugti su mumis, tačiau ir po ilgo tarpsnio susitikti, gerai praleisti laiką. Didžiausią dėmesį skiriame atsargumo priemonėms ir tam, kad vestuvės neįspraustų svečių į dirbtinius rėmus, kas, ką ir kada dėl kažkokių priežasčių privalo atlikti – viskas turi vykti autentiškai ir organiškai“, – pasakojo jis.

Savo meilės dieną jaunieji buvo pasipuošę klasikinio stiliaus drabužiais. Nuotakos suknelės Linas nematė iki pat vestuvių dienos.

„Suknelės kol kas nemačiau – tik skiautę, kuri man padėjo išsirinkti marškinių spalvą, – prieš pat ceremoniją su šypsena pasakojo L. Kojala. – Bendrą vaizdą išvysiu tik vestuvių dieną. Manau, kad mūsų aprangos gali būti drąsiai pavadintos klasikinėmis. Abu pritartume teiginiui, jog klasika nesensta.“

Pora jau galvoja apie medaus mėnesį, tačiau kol kas kelionės į užsienį jiedu sutiko palaukti.

„Planuojame keletą dienų atsipūsti ramioje vietoje Lietuvoje. Bet ateityje, pandemijai nuslūgus, prisiminsime šią šventę dar kartą, nuvykdami kur nors tolėliau“, – pasakojo jaunieji.

Dvi širdis suvedė knyga

Įdomu detalė, kad pora dėl susipažinimo, kuris vėliau virto šilta draugyste, turi dėkoti knygai.

„2019 metais išleidau pirmąją savo knygą „Europa?“. Po jos sulaukiau nemažai skaitytojų reakcijų ir komentarų socialiniuose tinkluose, tačiau vienas įstrigo labiausiai. Ieva padėkojo už prasmingą laiką ją skaitant. Man tai pasirodė nuoširdu ir tuo pačiu suintrigavo, kuo politika ir diskusijos apie Europos praeitį, dabartį ir ateitį „užkabino“ medicinos srityje besispecializuojantį žmogų? Užsimezgė pokalbis, kuris, mums abiem netikėtai bei neplanuotai, užsitęsė ir galiausiai virto susitikimu. Rašant knygą būtų buvę sunku įsivaizduoti, kad ji turės įtaką ir asmeniniam gyvenimui, tačiau tai tik džiugina“, – šyptelėjo pašnekovas.

Linas Kojala ir Ieva Radzevičiūtė / Foto: Justinas Auškelis

Žinia, kad jiedu su Ieva yra pora, Linas pasidalino socialiniuose tinkluose. „Pirmyn į naują dešimtmetį – dešine koja!“ – linksmai šalia bendros nuotraukos su mylimąja brūkštelėjo jis.

Jauki poros nuotrauka, pasidalinta pernai, sulaukė daugiau nei pusantro tūkstančio „patiktukų“ bei begalės džiaugsmingų komentarų.

„Nemanome, kad asmeninis gyvenimas privalo būti plačiai aptarinėjamas. Kita vertus, nėra prasmės dirbtinai slėpti svarbiausių dalykų – jais malonu ir pasidžiaugti, nors reakcijų skaičius kiek nustebino. Juolab, kad artimiausiems žmonėms tai tikrai nebuvo naujiena“, – prieš metus pripažino L. Kojala.

Tuometinė medicinos studentė Liną sužavėjo savo paprastumu, kuris yra persipynęs su tvirtomis nuostatomis, principiniais gyvenimo klausimais, pigaus populiarumo nesivaikymu ir nebijojimu argumentuotai ginti savo poziciją.

Linas Kojala ir Ieva Radzevičiūtė / Foto: Justinas Auškelis

„Svarbu tai, kad ji nuolat plečia akiratį, domisi ne tik su studijomis ir profesine veikla susijusiais dalykais; to siekiu ir savo gyvenime. Stengiamės tą daryti ir kartu skatindami vienas kitą skaityti apie tai, kas nebūtinai pakliūtų į akiratį kasdienėje veikloje.

Be to, ji parašė pirmąją žinutę manęs nepažinodama, neturėdama kitų intencijų nei paskatinti tęsti darbus, o visa kita įvyko savaime“, – pridūrė politologas.

Lengvai užsimezgusi pažintis netrukus virto romantiška draugyste, kuri oficialiai prasidėjo Trakuose.

Linas Kojala ir Ieva Radzevičiūtė / Foto: Justinas Auškelis

„Viskas įvyko natūraliai ir neplanuotai, bevaikštant Užutrakio dvaro parke. Turbūt abu supratome, kad besileidžianti saulė sukuria palankią atmosferą rimtesniam pokalbiui“, – šiltai pasakojo L. Kojala.

L. Kojalai – 31-eri, tačiau politologas jau gali pasigirti įspūdinga karjera. Jis – Rytų Europos studijų centro direktorius, knygų autorius, studijavęs Harvardo universitete, taip pat patenkantis į įtakingiausių visuomenininkų sąrašus ir užsienio politikos niuansus išmanantis bene geriausiai Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)