Inovatyvi mokymosi platforma internete startavo kiek daugiau nei prieš metus – pačiame pandemijos įkarštyje, rašoma pranešime spaudai. Gyvenimui – darbui ir mokslams persikėlus į internetą, o daug kam tuo metu ir patyrus emocinių išgyvenimų, dėl karantino sustojus mėgstamai veiklai, ši elektroninė mokymosi platforma tapo nauju įkvėpimo šaltiniu.

Milžiniškas studenčių augimas tik parodė, kad moterims trūksta bendruomenės, kurioje jos galėtų pasisemti palaikymo ir naujų idėjų. Net du tūkstančiai studenčių jau mokėsi ilguose kursuose, beveik dešimt tūkstančių išbandė trumpas paskaitas, o prie dėstytojų vairo stojo net šešiasdešimt trys gerbiami savo sričių profesionalai iš Lietuvos ir užsienio.

„Pacuose“ surengtoje šventėje dalyvavo televizijos laidų vedėja Živilė Vaškytė, sporto entuziastė Vlada Musvydaitė, modelis Solveiga Mykolaitytė, atlikėja Migloko, Urtė Šilagalytė, Havajuose gyvenanti rašytoja Vaiva Rykštaitė, žurnalistė Jolanta Svirnelytė. Vakaro nuotaiką kėlė ne tik susirinkusių šaunių moterų būrys, bet ir atlikėjos Migloko gyvai atliekami kūriniai.

Šį kartą diplomai išdalinti „Naujos kartos lyderystės“ ir „Ateities įgūdžių“ kursams, kuriuos įveikė beveik devyni šimtai moterų. Grojant smuiko virtuozėms vasarišką vakarą ant scenos pasirodė renginio vedėja Ž. Vaškytė ir puikiai iš televizijos ekranų žinoma V. Musvydaitė, kuri, baigusi šio universiteto lyderystės kursą, papildė dėstytojų gretas.

Užlipusi ant bėgimo takelio Vlada skaitė pranešimą „Kiek žingsnių kainuoja jūsų tikslas?“. Sveikinimo kalbą sakė ir pranešimą „Likimo daktaras“ skaitė šio universiteto tarybos narė farmacijos kompanijos „Aconitum“ savininkė Rima Balanaškienė, kuri yra pirmoji Lietuvos verslininkė, nominuota Europos Komisijos konkurse „ES premija moterims novatorėms 2018“. Jungtis ir palaikyti projektą „Aš esu tu“ kvietė universiteto tarybos narė profesorė ir mokslininkė Inga Minelgaitė. Scenoje išvydome ir universiteto stipendiją „Ateities įgūdžių“ kursui gavusią studentę Alą Vibrantienę, kuri atstovauja socialinę asociaciją „Paguoda“. Kartu su rėmėjais universitetas skiria net 100 mokslo stipendijų, labiausiai pažeidžiamų moterų grupėms. Tai moterys, kurioms tenka užgniaužti savo norą tobulėti dėl nuo jų nepriklausančių aplinkybių: vaiko ligos, neįgalumo.

„WoW University“ įkūrėja Inga Jablonskė sakė, kad šie metai parodė, ko trūksta šalies moterims. Tai – erdvės, kurioje jos galėtų kartu tobulėti ir palaikyti viena kitą. Nors iš pradžių internetinio universiteto idėja apsiribojo tik naujų įgūdžių, skirtų profesiniam augimui, mokymu, galiausiai virto į moterų bendruomenę, kurioje aktyvios studentės įgyvendino seniai pamirštas ir naujai atrastas svajones, atsigavo emociškai: „Dėl žinių ir įkvėpto pasitikėjimo savimi mūsų studentės ne tik kartu augo, bet ir atsitiesusios po nesėkmių sparčiai ėmė judėti pirmyn. Kažkas keitė profesiją, kažkas darbą, o kažkas kūrė naują verslą. Pokyčiai – akivaizdūs, o moterys pačios garsiai pasakoja per šiuos metus nutikusius neįtikėtinus dalykus. Jos tapo stipresnės, įžvalgesnės, susirado naują stiprų užnugarį ir šitaip viena kitai padeda nepasiduoti, plėtoti naujus sumanymus. Būtent todėl rudenį startuoja organiškai atsiradęs narystės klubas, vienijantis studentes, kurios tęsia mokymus ir įkvepia viena kitą kurti, taip pat visas moteris, kurioms artima kooperacijos idėja ir palaikymo vertybė.“

Šventės akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)