Dainininkas šeštadienį kartu su šeima rinkosi į Klaipėdoje esančią Šv. Kazimiero bažnyčią. Tądien Dievo namuose vyko iškilminga ceremonija, kurios metu vyriausia Andriaus ir Vaidos dukra kartu su bendraamžiais priėmė Pirmąją Komuniją.

Dainininkas neslepia, kad jautri akimirka privertė dar kartą susimąstyti, kaip greitai bėga laikas ir kaip reikia branginti tokias akimirkas, kaip ši.

„Tokios akimirkos yra be galo jaudinančios, įkvepiančios ir tikrai jautrios“, – pasakojo dviejų vaikų tėtis.

Andrius Rimiskis su žmona Vaida ir dukromis

„Tiek mano, tiek žmonos šeimos yra tikinčios, tad tokiu keliu einame ir mes. Tikėjimas, mano nuomone, yra labai svarbus. Gyvenime turi būti kažkokia ramybės oazė. Mums tai svarbu. Tokiu būdu ir save geriau supranti, ir savo artimą, lengviau pavyksta pasitikėti savimi, eiti į priekį. Džiugu, kad ir dukrytės gyvena tuo pačiu požiūriu“, – su šypsena Delfi pridūrė pašnekovas.

Nors koronaviruso grėsmė kiek pakoregavo įprastą ceremoniją, Andrius džiaugiasi, kad tokią dieną buvo kviečiami ne tik vaikų tėvai – laukta ir dar kelių artimųjų.

„Kiekvienam vaikui su šeima buvo skirta po atskirą suolą. Laimė, kad galėjo atvykti mano tėveliai su seserimi. Aišku, norinčiųjų buvo ir daugiau, bet tokia dabar situacija. Yra, kaip yra. Džiaugiamės ir tuo, kad leido atvykti daugiau žmonių, ne tik tėveliams“, – pasakojo A. Rimiškis.

Dainininkas prisipažino, kad ceremonijos metu jaudinosi ir jis, ir jo 10-metė dukra.

„Jaudulys tikrai jautėsi, bet pavyko šias akimirkas priimti nuoširdžiai. Pirmoji išpažintis buvo dieną prieš, dukra labai jaudinosi, bet buvo viską išmokusi. To jaudulio buvo ir per pačią šventę – ir mums, ir dukrai. Bet viskas pavyko puikiai“, – džiaugėsi pašnekovas.

Andriaus Rimiškio dukros krikštynos / FOTO: Algirdo Kubaičio

Į ceremoniją buvo įtraukti ir tėvai. Artimieji turėjo atlikti kelis gestus, sukalbėti maldą.

„Tokia akimirka tikrai įstringa. Supranti, kaip greitai bėga laikas. Dukra jau paaugusi, daug ką sprendžia pati savarankiškai, už daug ką turi atsakyti, daug ko išmokti. O tai vainikuojanti šventė praėjo jautriai ir gražiai“, – nauju dukters gyvenimo etapu džiaugėsi A. Rimiškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)