Vaikelis, planuojama, pasaulį išvys po 5 mėnesių.

Pora aukso žiedus sumainė neilgai trukus po to, kai Anapilin iškeliavo Beno tėtis, žinomas avalynės kūrėjas Žanas Maslauskas.

Tuoktuvių ceremonijoje, vykusioje Palangos evangelikų liuteronų bažnyčioje, jauniesiems besikeičiant žiedais, prie Beno priėjo mažasis, vos trejų metukų brolis Haris, jis laikė brolį už rankos, kol šis nuotakai prisiekė amžiną meilę, puošdamas jos ranką vestuvių žiedu.

Jaunieji šventę surengė legendinėje Palangos viloje „Auska“.

„Mes neturėjome šiai vietai jokių sentimentų ir pasirinkome savo šventei ją ne todėl, kad „Auska“ yra mūsų tėvų legenda. Tačiau tokia Gintarės prigimtis – Klaipėdoje gimusi ir užaugusi, ji jūros nuolat išsiilgsta, ypač dabar, kai jau dvejus metus gyvena mano gimtųjų Kėdainių krašte“, – tąkart kalbėjo Benas.

Nuo mokyklinės meilės iki santuokos

Beno ir Gintarės kelias iki santuokos buvo netrumpas. Gintarė buvo dvyliktokė, kai „Facebook'e“ ją pradėjo kalbinti Amerikoje krepšininko karjeros siekęs ir vidurinę mokyklą ten baigęs Benas.

Neilgai trukus, Beno ir Gintarės pasimatymai tapo vis dažnesni. Gintarė pasirinko kineziterapijos mokslus Lietuvos sveikatos mokslų universitete Kaune, o Benas – verslo ir komunikacijos studijas ISM vadybos ir ekonomikos universitete.

Studijuodamas Benas vis dažniau grįždavo į tėvų namus, nes jam buvo svarbu patikrinti įgytas žinias.

„Galiausiai tėtis man pačiam leido viską išbandyti. Gavau iš jo kelis tūkstančius eurų, kuriais galėjau rizikuoti ir dariau atitinkamus verslo sprendimus. „Sudeginau“ pinigus ne kartą, kol įsitikinau, kad ne visos verslo teorijos veikia praktikoje. Tik, kad tėtis buvo toks protingas, jog apribojo mano eksperimentus saugiomis sumomis. Ši praktika tėčio versle man davė maksimumą, ką galėjau gauti iš studijų. Be to, kažkaip savaime išeidavo taip, kad mano žinios darė labai teigiamą poveikį tėčio verslui, man buvo labai įdomu jam padėti, todėl, nė pats nejausdamas, įsitraukiau į visus procesus ir vis svaresnį žodį tardavau priimant sprendimus. Matyt, taip buvo paruošta ir likimo – vos spėjus man įsisukti pilnu tempu į verslą, vos spėjus viską perimti iš tėčio, jis, būdamas dar labai jaunas, vos 44-erių, praėjusių metų rugpjūčio 30-ąją išėjo taip ir neįveikęs dar vieno infarkto“, – prieš metus per vestuves kalbėjo Benas.

Sužadėtuves paskatino tėtis

Jei ne Žanas, tikriausiai šiandien Benas su Gintare nebūtų susituokę. Jie, kaip ir dauguma jaunuolių, tiesiog gyventų kartu, kaip gyveno jau dvejus metus.

Sūnaus vestuves paskatino tėtis, žinomas batų dizaineris.

„Visas tėčio gyvenimas buvo kaip gražių atsitiktinumų ir spontaniškų įvykių suverti trapaus stiklo karoliukai. Be jo spontaniškumo neapsiėjo ir mūsų sužadėtuvės. Kaip dabar atsimenu – vieną dieną priiminėjant individualius užsakymus mūsų batų salone Vilniaus, tėtis atsiverčia savo eskizų segtuvą, o ten, tarp jo popierių – 400 eurų. Apsidžiaugęs pradeda juoktis, kad nežino, iš kur ten tie pinigai atsirado. O kai nežino iš kur, tai nėra jų ko ir laikyti – einam į juvelyrinių dirbinių saloną Gintarei sužadėtuvių žiedo pirkti – metas pirštis! Ir nuėjom. Abu išrinkom žiedą ir net ant jo piršto matavom, nes jo pirštai smulkesni nei maniškiai – Gintarei šis mano meilės simbolis, išrinktas kartu su tėčiu, tiko idealiai”, – smagią akimirką prisiminęs džiaugėsi Benas.

Karantinas vos nesujaukė planų

Prie nuolatinių pokyčių pripratęs Benas sako, kad netikėtai prasidėjęs ir užsitęsęs karantinas vos nesujaukė visų jų vestuvių šventės planų.

Jauniesiems „Batų namų“ kūrėjams pavyko išvengti verslo sąstingio. Padarę rizikingą žingsnį ir prieš pat paskelbiant karantiną pristatę pirmąją savarankišką „Batų namų“ kolekciją jau be Žano darbų, jie neprašovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)