„Kas mane daugiau ar mažiau pažįsta, žino, kad man tokia kelionė galėjo tapti didžiuliu iššūkiu. Dėl to Vidas ir parinko naujausią, šių metų kemperio modelį, kuriame yra visi patogumai: tualetas, dušas, kondicionierius...

Aš nesu didžiulė laukinės gamtos fanė, be to, turiu alergiją žiedadulkėms. Taigi taip, tai buvo iššūkis, tačiau viską atpirko vaikų džiaugsmas ir įspūdžiai, kuriuos patyrėme. Kelionė iki jūros nėra pati trumpiausia. Tačiau šįkart ji visiškai neprailgo, nepaisant to, kad teko važiuoti ir žvyrkeliu. Vaikams tai tapo atrakcija – girdėjosi ir cypimas, ir juokas. Kiekvieną tą nedidelį nepatogumą atpirko vaikų džiaugsmas. Jiems būtent važiavimas ir paliko didžiausią įspūdį.

Tai buvo pirma tokia mūsų kelionė, kuri suartino ne tik perkeltine, bet ir tiesiogine šio žodžio prasme. Įsivaizduokite, jeigu sukritus miegoti kemperio gale kuris nors užsimano trumpam išeiti, visi draugiškai turi atsistoti ir eiti kartu.

Toks pabuvimas kartu – kokybiškas, prasmingas, įdomus ir su atrakcijomis. Nė vienam nei telefono, nei planšetės neprireikė, nes keliaujant ir taip buvo kur pasižvalgyti, o ir sėdėjimas nesusispaudus, visiškai laisvai toli gražu nevargino”, – dar vis džiugiomis emocijomis po savaitgalio su „Delfi“ dalijosi I. Stonkuvienė.

Indrės Stonkuvienės, Vido Bareikio kelionė kemperiu su vaikais

Kadangi prieš pat kelionę garsi mama dar turėjo sudalyvauti viename televizijos filmavime, likusiai šeimos daliai teko kiek luktelėti. Moteris juokiasi pasakodama, kad lūkuriuodami artimieji nenuobodžiavo – gerokai pratuštino suruoštas maisto atsargas. Tai tapo pretekstu pusiaukelėje dar stabtelėti pavalgyti kavinėje, na, o pasiekus kelionės tikslą Vidas pademonstravo „sriubos iš kirvio“ virimo žinias.

„Po sunkios, įtemptos darbo savaitės dar turėjau sukrauti ir daiktus, įdėti maisto. Ne gana to, prieš kelionę dar ir sudalyvauti laidos filmavime. Tad prisipažinsiu, kad nebuvau pati atidžiausia ruošimosi klausimu – įdėjau sausainių, manų, avižų, grikių košės, vaisių, dešros, dešrelių sūrio bei daržovių. Ir viskas. Jau kelionės metu pradėjau jausti paniką, kad neužteks maisto. Bet Vidas atskleidė dar vieną savo talentą. Jis kaip koks gamtos vaikas – ne tik neprarado geros nuotaikos, bet ir visą šeštadienį mums gamino skanų maistą. Valgėme kiaušinienę, dešreles su grikiais, košes. Žodžiu, visko puikiai pakako ir papildomai į parduotuvę užsukti neprireikė“, – pasakojo žinoma moteris.


Pasiekę tikslą, Šventosios paplūdimį, turistai nepraleido progos išsimaudyti Baltijos jūroje. Indrė ir Vidas maudynių sezono nuo praėjusių metų dar nebuvo uždarę – sveikatingumo tikslais ir žiemą maudėsi lediniame vandenyje. Kokie tėvai tokie ir vaikai: mažiausieji kelionės dalyviai taip pat nepabūgo dar menkai įšilusio jūros vandens.

„Mano vaikai irgi ruoniukai. Jiems tik duok vandens ir nesvarbu, kokios jis temperatūros. Visi maudėsi. aišku, nemirko ypatingai ilgai ir noriai. Vanduo dar tikrai yra šaltokas, toks, kuriame nesinori užsibūti“, – patikino pašnekovė.

Nors kelionė buvo smagi ir kupina naujų atradimų, žinoma moteris neslepia, kad kol kas šių įspūdžių jai kuriam laikui pakaks, nors Vidas, regis, turi kitą planą. „Manau, kad reikėtų padaryti pauzę. Kai išgirdau, kad Vidas jau planuoja kitai kelionei pasiimti daugiau vandens atsargų, nusistebėjau... Tačiau kelionė labai patiko vaikams, todėl tikrai kartosime. Be to dar liko daug neapvažiuotų kempingo vietų, o ir išsinuomoti viešbutį ar apartamentus esant tokiai didžiulei paklausai dabar nėra labai lengva“, – svarstė Indrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)