„Supastar VR Kinas“ – tai dar Lietuvoje neregėta virtuali realybė, sukurta dirbant išvien su Emmy ir Kanų XR filmų festivalio apdovanojimų laimėtojais. Pažangiausių virtualios realybės „360° Stereo 3D“ technologijų ir unikalaus turinio dėka žiūrovai Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje jau nuo kitos savaitės galės patirti ir pamatyti, kaip atrodo kelionė į kosmosą.

Virtualios realybės projekto pristatyme dalyvavę broliai Lavrinovičiai, Donatas Montvydas, Marius Leskauskas-Mark Les, Iglė Bernotaitytė bei Tadas Juodsnukis iš viso pamatė tris filmus, kuriuose susipažino su legendinėmis „Apollo“ misijomis – aplankė Mėnulį, paslaptingąją „Raudonąją planetą“ Marsą, o taip pat turėjo progą patyrinėti žmogaus vidų – sąmonę, mąstymą ir jausmus, rašoma spaudos pranešime.

„Esame buvę 3D kine, bet čia buvo visai kažkas kitokio. Kai nuskridome į Marsą ir Mėnulį, atrodė tarytum gyvai ten būtume. Pajusti skrydį ir pamatyti Žemę yra kažkas nerealaus – supranti, koks iš tikrųjų esi mikrobas Visatoje. Tikrai čia sugrįšim ir vaikus atsivesim“, – po virtualios patirties kalbėjo broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

Tuo metu Iglei Bernotaitytei ir Tadui Juodsnukiui, apibūdinti šiai patirčiai, trūko žodžių: „Mes vis dar apstulbę, o tas paskutinis filmas yra tai, kaip aš įsivaizduoju pasaulį. Tiesiog negalima nepamatyti šio dalyko. Net sunku šnekėti dabar, o visos patirties, tiesą sakant, net neįmanoma apsakyti žodžiais, reikia tai patirti. Turbūt labiausiai galėtume prilyginti tai meditacijai, nes medituojant matai tokius dalykus“.

Žinomi žmonės išbandė "Supastar VR Kiną"

Neabejingas liko ir virtualias patirtis ne kartą bandęs Donatas Montvydas: „Ne sykį teko bandyti VR, bet čia tikrai yra visiškai kitas lygis. Mums su Mariumi (aut. past. Marius Leskauskas-Mark Les), iš muzikinės ir koncertų pusės, čia yra ateitis. Aišku, tokį dalyką mūsų žanrui dar reikėtų adaptuoti, bet buvo labai smagu pamatyti ir būti įkvėptam“.

„SUPASTAR VR Cinema“ įkūrėjas ir vadovas Adomas Bulavas Lietuvos inovacijų pasaulyje yra puikiai pažįstamas veidas, sukūręs tokius projektus, kaip „Juros periodo parko“ įkvėpti papildytos realybės dinozaurai, hologramos CES parodose Las Vegase, 3D projekcijos ant pastatų, unikalūs projektai tolimuosiuose Maldyvuose ar Egidijaus Dragūno holograma „SEL“ koncerte.

Žinomi žmonės išbandė "Supastar VR Kiną"

„Statistiškai išties nedaug žmonių yra išvis mėginę virtualią realybę, o dauguma mėginusių tikrai nėra bandę tokios kokybės dalyko, nes Lietuvoje iki šiol tokių VR Kino technologijų neturėjome. Mūsų tikslas yra supažindinti žmones su tikra aukštos kokybės virtualia realybe, pabėgti nuo kasdienybės. Bendradarbiaujame su garsiausiais pasaulyje VR technologijų turinio kūrėjais, pelniusiais tokius prestižinius apdovanojimus, kaip „Cannes XR“ ar „Emmy“, – teigė „SUPASTAR VR“ vadovas Adomas Bulavas.

„Siūlome galimybę prisiliesti prie ateities, o mūsų technologijos žengia koja kojon su geriausiais pasaulyje. Startuojame su trimis filmais, bet netolimoje ateityje turėsime ir daugiau įspūdingų ir netikėtų virtualios realybės patirčių, apie kurias dar negaliu atskleisti. Nors ir vadiname kinu, tai nėra kinas, tai persikėlimas į kitokią realybę. Vieną kartą išbandžius – visada norėsis sugrįžti ir patirti tai vėl“, – pridūrė A. Bulavas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)