Apie užklupusią ligą Austėja pasidalino su Delfi.

„Prieš mėnesį pasijutau prastai – kamavo lengvo gripo požymiai. Laikėsi maža temperatūra – 37 su keliomis dalimis, taip pat skaudėjo kūną. Kartais mausdavo ranką, kartais – nugarą. Tas skausmas buvo tarsi toks „vaikščiojantis“. Žinoma, iš pradžių man įtarė koronavirusą. Padarė net kelis testus, tačiau jie visi buvo neigiami“, – sako stilistė.

Pasak Austėjos, po savaitės simptomai tarsi praėjo, sveikata pagerėjo, tačiau neilgam.

„Po keturių-penkių dienų staiga vėl pakilo temperatūra iki 38.5. Ir aš negalėjau jos numušti, ji laikėsi ilgai. Kreipiausi į gydytojus, tačiau jie diagnozės nenustatė – sakė, kad kažkoks virusas. Nuvažiavau į Santariškes, jie vėl mane patikrino ir pasiūlė pasidaryti tyrimus dėl erkinio encefalito. Kitą dieną gavau teigiamą atsakymą“, – Delfi tikina žinoma stilistė.

Kadangi aukšta temperatūra laikėsi beveik savaitę, prastai besijaučianti Austėja su greitąja išvyko į ligoninę.

„Kai atvykau į ligoninę, buvo labai blogai. Palyginti, gerai išsisukau, – pasakoja moteris, kuri ligoninėje jau praleido daugiau nei savaitę. – Būsiu čia iki pirmadienio arba antradienio, o paskui laukia reabilitacija. Nuo šios ligos man liko pažeista kairė ranka, tad reikia kažkaip viską atstatyti.“

Stilistė prisipažįsta, kad nors jos sutuoktinis yra pasiskiepyjęs nuo erkinio encefalito, ji šią svarbią procedūrą buvo praleidusi.

„Visus agituoju pasiskiepyti – čia labai mažas dalykas, o liga yra labai sunki. Nuo jos žmonės miršta. Dabar man pasisekė, bet kitą kartą gali ir nepasisekti“, – atsiduso A. Jablonskytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)