Tarp asmenų, kurių pokalbių buvo klausomasi arba kurių kompiuteriai buvo neteisėtai patikrinti, yra "Rokio" ("Rocky") žvaigždė Sylvesteris Stallone, Garry Shandlingas, buvęs "The New York Times" kino industrijos korespondentas Bernardas Weinraubas, buvusi "The Los Angeles Times" reporterė Anita Busch, penkios moterys, apkaltinusios programinės įrangos milijonierių Johną Gordoną Jonesą išprievartavimu, televizijos laidos "Saturday Night Live" komikas Kevinas Nealonas ir aktorius Keithas Carradine`as.

A.Pellicano, kurio klientais buvo aukšti Holivudo žvaigždžių advokatai bei vadovai, taip pat tokios garsenybės kaip Tomas Cruise`as, Johnas Travolta ir Michaelas Jacksonas, pirmadienį teisme nepripažino savo kaltės.

Kaltinamaisiais taip pat įvardijami Los Andželo policijos seržantas Markas Arnesonas, buvęs "Pacific Bell" darbuotojas Rayfordas Turneris, A.Pellicano klientas Robertas Pfeiferis, kompiuterių programų kūrėjas Kevinas Kachikianas ir Los Amdželo verslininkai Abneris bei Danielis Nicherie.

A.Pellicano ir kitiems buvo pateikti kaltinimai pokalbių pasiklausymu bei šantažavimu. Jie kaltinami tuo, kad apie asmenis, kurių veiksmus tirdavo A.Pellicano, iš klausomų pokalbių telefonu ir teisėsaugos duomenų bazių surinkdavo konfidencialios informacijos.

A.Pellicano "buvo atsakingas už tai, kad jo klientai, galintys mokėti dideles sumas pinigų, apie kitus asmenis, įskaitant priešininkus ar baudžiamųjų bei civilinių bylų liudytojus, gautų asmeninės konfidencialaus ar trikdančio turinio informacijos", rašoma kaltinamajame akte.

Jame taip pat tvirtinama, kad A.Pellicano išleido tūkstančius dolerių, mokėdamas kyšius M.Arnesonui ir kitiems policijos bei valstybės pareigūnams, taip pat komunikacijų kompanijos darbuotojams, kad jie padėtų gauti su jo bylomis susijusios informacijos.

A.Pellicano penktadienį iš federalinio kalėjimo netoli Kalifornijos Beikersfildo miesto, kur atliko dvejų su puse metų bausmę už ginklų laikymą, pirmadienį buvo atvežtas į vieną JAV apygardos teismą, kur jam pareigūnai pateikė naujus kaltinimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją