„Dėmesio! Neapsigaukite! Labai liūdna, tačiau mūsų paskelbtu konkursu ir vėl pasinaudojo sukčiai! Mūsų konkurso rezultatai bus skelbiami tik 05.14 (penktadienį) mūsų originalioje anketoje. O visas žinutes iš netikrų paskyrų prašome ignoruoti ir jokiais būdais nesuteikti jokių savo asmeninių duomenų! Dėkojame už Jūsų supratingumą ir linkime tolimesnės sėkmės konkurse!“ – skelbė dėl savo kūrybos gerbėjų gerovės sunerimusi dizainerė.

Apie sukčių veiksmus skelbiama ir Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pranešime. Čia rašoma, kad savaitgalį Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės r. policijos komisariate gautas pranešimas apie galimą bandymą sukčiauti.

Šeštadienį moteris pranešė, kad socialiniame tinkle Facebook sukčiai, pasivadinę Agnės Kuzmickaitės vardu sukūrė identišką antrą anketą. Naudojant „Messenger“ programėlę pranešėjai buvo nusiųsta žinutė, kad ji tapo konkurso nugalėtoja. Jai taip pat buvo pridėta nuoroda, kurią prašoma spustelėti ir pateikti savo asmens duomenis. Minima moteris nenukentėjo, tačiau baimindamasi, kad gali nukentėti kiti asmenys, rado tikrą A. Kuzmickatės anketą, susisiekė ir informavo apie sukčius, rašoma vilnius.policija.lrv.lt.

Policija primena niekam neatskleisti savo asmens bei elektroninės bankininkystės duomenų.

Taip pat pataria, kaip atlikti internetinį pirkimą:

  • Atsiskaitykite tik saugiu būdu; prašoma tiesiogiai pervesti pinigus? Pagalvokite darkart! Galbūt susisiekite su sąskaitos savininku.
  • Mokėkite tik tada, kai esate prisijungę prie saugaus interneto ryšio – venkite nemokamų arba viešųjų bevielių tinklų.
  • Saugokitės reklamų, siūlančių neįtikimas kainas ar stebuklingus gaminius. Jei pasiūlymas skamba per daug gerai, greičiausiai tai sukčiai!
  • Įtarę bet kokius bandymus sukčiauti, praneškite apie juos skubios pagalbos telefonu 112 netgi tuo atveju, jei netapote sukčių auka.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)