„Delfi“ susisiekus su atlikėju, šis patarė per giliai dainos prasmės nekapstyti. „Tai – humoristinė dainelė, gal net labiau eilėraštukas. Nieko ypatingo ir jokios gilios potekstės čia nėra. Tiesiog man pasirodė juokinga, kai kažkada pabandžiau įsivaizduoti, kas būtų, jeigu du ideologiškai skirtingi žmonės, vaikinas ir mergina vienas kitą įsimylėtų ir kaip jie tai spręstų. Norėjau, kad tai būtų labiau taikanti, o ne priešinanti ar skirianti daina. Nors, aišku, kažkam vėl pasirodė, kad sorašas (JAV milijardierius investuotojas George Sorosas) man sumokėjo.

Mergina dėl meilės pasiskiepijo, nors buvo prieš skiepus, o vaikinas dėl tos pačios meilės išėjo iš medicinos, nes nenorėjo erzinti savo mylimosios baltu chalatu. Potekstė banali – tiktai meilė mus suvienys ir išgydys“, – paaiškino Marijonas.

Nors jau išgirdusiems dainą galėjo susidaryti įspūdis, kad tokiu būdu žinomas vyras protestuoja prieš tautiečius, atsisakančius galimybės skiepytis, jis patikina suvokiantis, kodėl gali kilti įvairių baimių.

„Aš šiuo klausimu esu liberalus. Manęs neknisa, jeigu kas nors kitas netiki mokslu arba tiesomis, kuriomis tikiu aš. Manęs tai nekliudo. Man svarbu, kad aš pasiskiepijau ir viskas gerai. Nesu iš tų, kuris pritartų visų skiepijimui per prievartą. Yra atvejų, kuomet žmonės turi galimybę rinktis. Be to, tikrai nenurašyčiau visų abejojančių skiepais antivakseriais. Nes ta abejonė yra natūrali ir normali. Ypač šitoje situacijoje. Reikia pripažinti, kad viskas įvyko pakankamai greitai, skiepai yra nauji, jauni. Tad abejonės – normali žmogaus reakcija.

Tik žmonės gal skirstosi į kelias kategorijas. Vieni linkę pasiduoti įtarumui, jausti visur kastą, manyti, kad kažkas susimokė prieš juos ir kažkokiu būdu nežinia kodėl nori jiems blogo. Aš nežinau, kodėl jie iš viso jaučiasi tokie reikšmingi, kad kažkam turėtų rūpėti jiems padaryti kažką bloga.

Kita kategorija yra ta, kuriai priklausau ir aš. Aš irgi žiūriu į gyvenimą pakankamai fatalistiškai ir suvokiu, kad jis nėra jokiu būdu nėra amžinas. Taip pat aš į visa tai žiūriu ir šiek tiek valstybiškai. Aš tikiu sistema, vakarais ir tuo, kokį pasaulį jie susikūrė. Tikiu institucijomis, kurias, nors ir kartais suklibant, prižiūri. Tad apykantos visam šiam paradui nejaučiu.

Matyt, mus tai ir skiria, kad vieni eina prieš visa tai ir jaučiasi kovotojais, o aš nenoriu kovoti prieš viską. Aš noriu kovoti prieš tai, kas man atrodo bloga ir negera, o skiepai į tą grupę nepatenka“, – kalbėjo pašnekovas.

M. Mikutavičius prasitarė nepritariantis vienam sostinės savivaldybės sprendimui. Vilniaus miesto savivaldybė į gegužės 15 d. vyksiantį Šeimų sąjūdžio organizuojamą protesto mitingą Vilniaus Vingio parke leido surinkti iki 7 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos. Šeimos sąjūdžio teigimu, numatytąją dieną automobilių kolona pajudės iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant įvairių regionų dalyviams, kol galiausiai visi susirinks į „visos Lietuvos vienybės ir protesto mitingą Vingio parke“.

„Aš absoliučiai palaikau žmonių teisę protestuoti. Net pandemijos metu. Jeigu tai vyksta gryname ore, manyčiau, žmonėms ši teisė turėtų būti suteikta. Tik aš labai abejoju dėl didžiulio dalyvių kiekio mitinge. Tarp įvairių žmonių, tame tarpe ir muzikantų, pasirodė gerų pastebėjimų – gal tuomet ir mums galima rengti koncertus, juos pavadinant „Protestais“? Ateitų žmonių su plakatais, pamojuotų vėliavomis. Aš tikrai nesuvokiu, kodėl tokiam kiekiui žmonių buvo išduotas leidimas. Gal meras yra vienas iš Dambrausko dainos klausytojų?“ – nusijuokė Marijonas, užsimindamas atlikėjo R. Dambrausko įrašytą šų metų didžiojo šeimos gynimo maršo himną „Kelkis, Lietuva!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)