Kelionėje D. Bunkus ir jo draugė Natalija buvo lydimi dviejų profesionalių gidų, tad keliautojai išmaišė ne tik Tbilisio senamiestį, bet ir kitas Sakartvelo apylinkes, kalnus. Būtent atsidūrus prie įspūdingo dydžio viršukalnių nutiko ne vienas smagus nuotykis.

Kartą bevažiuojant automobiliu kompanija atsidūrė aklavietėje – nukritus sniego nuošliaužai buvo užblokuotas kelias, todėl turistai turėjo apsisukti ir keisti savo maršrutą. „Tiesiog baigėsi kelias“, – reziumavo D. Bunkus.

„Gamta čia labai keičiasi. Atrodo, ryte tikrai būna labai šilta, šviečia saulė, esi su trumpomis rankovėmis, bet pakilus į kalnus viskas pasikeičia, atšąla, sninga ar prasideda kruša. Be to, ten buvo lavinų, purvo nuošliaužų, kurios užtvėrė kelią, tad teko suktis atgal. O sukantis dar reikėjo ir žiūrėti, kaip su visu automobiliu nenusiversti nuo šlaito žemyn, nes keliukai labai siauri. Buvo tų nuotykių, o tai – labai smagu“, – pripažino verslininkas.

Nors kelionėje gelbėjo automobilis, neretai dėl nepravažiuojamų kelių kalnuose tekdavo jį palikti ir iki reikiamo objekto eiti pėsčiomis. „Tikrai ir pavargome, ir sušalome, ir sušlapome, tačiau ir įspūdingų vaizdų pamatėme“, – pozityviai pasakojo pašnekovas.

Be akį traukiančių ir visame pasaulyje pripažintų lankytinų vietų, D. Bunkui ir jo kelionės bičiuliams geras emocijas taip pat paliko sutikti žmonės.


„Vietiniai mums – lietuviams ar ukrainiečiams – yra labai draugiški, jie beprotiškai svetingi, palaikantys mūsų šalis ir nepalaikantys tų šalių, kurių nepalaiko ir Lietuva. Net vidury kalnų esantis gruzinas moka Ukrainos himną ar netoli stovintis vagonėlis – nudažytas Ukrainos spalvomis. Visa tai tikrai kelia įspūdį. Tai daug ką pasako. Žmonės čia labai nuoširdūs ir jautriai reaguoja į politinę situaciją. Pas mus šia tema viskas daroma kiek santūriau, o jie nebijo akivaizdžiai išreikšti savo pažiūrų, ką jie mėgsta ir ko ne“, – pastebėjo D. Bunkus.

Pasiteiravus, kas šioje kelionėje jam paliko didžiausią įspūdį, verslininkas sunkiai galėjo išskirti vieną – jo atmintyje išliks viskas.

„Viskas buvo labai gerai – nuo pradžios iki pabaigos. Manau, kad mes į Sakartvelą dar grįšime vasarą, kai viskas bus sužaliavę, nes šiuo metu kai kurios vietos nėra pravažiuojamos. Šiltuoju metu čia atsidaro ir kitos vietos, atsiveria ir keliai, kurių pasiekti šįkart negalėjome dėl lavinų“, – pasakojo jis.


„Norisi čia dar sugrįžti, nes ši šalis yra labai graži tiek savo gamta, tiek architektūra, tiek žmonėmis, tiek jų svetingumu, kultūra, maistu, gėrimais – viskuo. Tai nuostabi kryptis kelionėms. Virtuvė – taip pat labai gera. Kadangi turėjome net du čia gyvenančius gidus – viena jų buvo lietuvė, gyvenanti Sakartvele ne pirmus metus, o kitas buvo vietinis, – tai jie parodė, kur reikėtų nueiti, ką reikėtų praleisti. Kaip ir visur, taip ir Sakartvele yra įvairių vietų, tad mums pasisekė, kad turėjome gidus, kurie nuvežė mus į unikalias vietas, kurių turistai įprastai neaplanko, kai kurios net nėra įtrauktos į jokias turistines programas. Su kompanija tikrai stipriai susidraugavome, tad ir po kelionės liksime draugais. Jie labai stengėsi dėl mūsų, o mes tai labai vertiname“, – šiltų žodžių negailėjo D. Bunkus.

Grįžus iš Sakartvelo kalnų paskutines kelionės akimirkas verslininkas leido Tbilisyje – ten, kur ir prasidėjo nuotykių kupina išvyka. D. Bunkui nusišypsojo sėkmė apsistoti viešbučio kambaryje, kuriame dienas leido legendinė kino žvaigždė Sophia Loren.

Sakartvele D. Bunkus viešėjo pirmą kartą. Kelionės akimirkas buvo galima sekti ne tik verslininko instagrame, bet ir Delfi portale. Privatus turas buvo nušviečiamas paties Danieliaus akimis, jo įspūdžiais, pasakojimais, nuotraukomis ir vaizdo įrašais tiesiai iš kalnuotojo Sakartvelo.

Daugiau kelionės įspūdžių rasite straipsnio viršuje ir žemiau esančiuose vaizdo įrašuose.

Pirmoji nuotykių dalis:


Antroji nuotykių dalis:

Trečioji nuotykių dalis:


Ketvirtoji nuotykių dalis:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)