Kalnuose ne vieną dieną praleidę keliautojai spėjo įsitikinti, kad šiame krašte turistus žavi ir pasakiško grožio gamta, ir sutikti žmonės. Vietiniai noriai bendrauja su jų šalį tyrinėjančiais keliautojais – tą puikiai įrodo ir kalnuose ekspromtu atliktas Ukrainos himnas. Sakartvelo gyventojas „Dar nemirė Ukrainos nei šlovė, nei valia“ užtraukė norėdamas išreikšti pagarbą D. Bunkaus draugei ukrainietei. Toks žavus gestas neliko neįvertintas – keliautojų kompanija neslėpė šypsenų ir po himno skyrė tostą už draugystę.

Kalnuose D. Bunkus ir jo kompanionė keliavo automobiliu. Gale jo įsitaisiusi pora vos galėjo nusėdėti vietoje, kadangi dėl vingiuotų ir nelygių kelių net to ir nenorint jiedu pašokdavo į orą. Siekiant dar patogiau įsitaisyti ir kiek pailsėti nuo kopinėjimo į kalnus, D. Bunkus su kompanija automobilio gale išsitiesė sėdynes ir galėjo pasijusti tarsi keliautų gulint lovoje.

Turo metu D. Bunkus su kelionės bičiuliais stabtelėjo aplankyti ir 40-ies šaltinių slėnio. „Kelias iki jo, tai neduok Dieve, bet, kadangi turime su savimi kaip ir lovą, tai nieko baisaus“, – nusijuokė Danielius, kuris netrukus turėjo progą paragauti vietinio mineralinio vandens.

Trumpų sustojimų metu verslininkas nepatingėdavo išsitraukti savo telefono ir įamžinti išties kerinčius Sakartvelo kalnus, aptrauktus sniegu. „Nerealūs vaizdai. Vakar buvo vasara, o šiandien – žiema“, – pastebėjo D. Bunkus, turėdamas omenyje tai, kad prieš dieną aplankytame Tbilisyje kaitino saulė, o kalnuose dėl snyguriuojančio oro teko apsirengti gerokai šilčiau.

Kylant vingiuotais keliukais į viršų keliautojų kompanija nė nepastebėjo, kaip greitai atsidūrė virš debesų, kurie apgaubė įspūdingas kalnų viršūnes. „Sakartvelo kalnai... Sušalau, sušlapau, pavargau lipti jau į kalnus, bet vaizdai...“, – sunkiai žodžius, nusakančius jų grožį, rinko žinomas verslininkas.

Atsidūrus snaigių ir baltų kalnų fone D. Bunkus ir Natalija pozavo fotografijoms ir, apimti romantiškos nuotaikos, kelis kartus karštai pasibučiavo.

Ekskursijos metu keleiviai neišvengė ir kuriozų. Bevažiuojant automobiliu kompanija atsidūrė aklavietėje – nukritus sniego nuošliaužai buvo užblokuotas kelias, todėl ketveriukė turėjo apsisukti ir keisti savo maršrutą. „Tiesiog baigėsi kelias“, – reziumavo D. Bunkus.

Netrukus po to prasidėjo smarki kruša, kuri tapo dar vienu ženklu, kad atėjo laikas poilsiui. Į kalnuose įsikūrusį viešbutį grįžęs D. Bunkus iš jo atsiveriančius vaizdus prilygino Šveicarijai. „Tik sniegas truputį ėmė tirpti“, – pastebėjo jis.

Sakartvele D. Bunkus viešėjo pirmą kartą. Kelionės akimirkas buvo galima sekti ne tik verslininko instagrame, bet ir Delfi portale. Privatus turas nušviestas paties Danieliaus akimis, jo įspūdžiais, pasakojimais, nuotraukomis ir vaizdo įrašais tiesiai iš kalnuotojo Sakartvelo.

Daugiau kelionės įspūdžių rasite straipsnio viršuje ir žemiau esančiuose vaizdo įrašuose.

Pirmoji nuotykių dalis:


Antroji nuotykių dalis:

Trečioji nuotykių dalis:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (309)